|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odnos s partnerjem
12.5.2009 12:17:51   
Anonimen
Pozdravljene rr-jevke in rr-jevci.

Prebrskala sem večino strani, pa nisem nikjer zasledila teme o mojem problemu.

Torej, z možem se že relativno dolgo trudiva, da bi zanosila, a neuspešno. Nisem še nikoli zagledala user posted image .  Čeprav sva poskušala res veliko načinov - prvo leto sploh nisva gledala na plodne dneve in sva se imela rada, ko sva se zaželela, potem sem enkrat, dvakrat delala O-test in sva user posted image  takrat, v vseh možnih pozicijah na vse možne načine, včasih sva tudi odklopila, itd. itd. pa ni šlo.

Po dveh in pol letih sva junija naročena v neplodnostno, tako da bova poskusila tudi po tej poti. A ni v tem problem.

Mene obremenjuje predvsem, kako se je v tem času spremenil najin odnos. Tiste, ki se resnično dolgo trudite, same veste, da tudi če se še tako trudiš odmisliti željo po user posted image , imaš vedno nekje odzadaj to misel, upanje, karkoli že. In vedno, ko je spet -, si razočaran. In tudi ko se bliža čas O, si usmerjen na to, da zdaj ja pa treba, da ne zamudiš morebitne priložnosti...

Sama pri sebi sem opazila, da je v zadnjem času moje razpoloženje zelo slabo, sem občutljiva, žalostna. Tudi mož je velikokrat slabe volje, med nama je vedno nekaj vmes, čeprav se pogovarjava in se trudiva, da sexava tudi brez, da on "nacilja" ali si kako drugače popestriva spolnost.

Kot sem opazila, sicer na tem forumu niso zaželjene negativne misli, ampak tako čutim in se ne morem vsak dan pretvarjati, da sem pa strašna optimistka.

Če mi boste odgovorile s sej bo, potem raje sploh ne pišite. Želim si iskrenih odgovorov tistih, ki ste same res dolgo delale na user posted image , kako ste se same počutile, kako se je spremenil odnos s partnerjem, kako ste reševale te probleme itd.

Hvala, da sem lahko to zapisala in če se kateri dogaja podobno, bom zelo vesela vašega odgovora...

Lepo vas pozdravljam...

M.   
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odnos s partnerjem
12.5.2009 12:44:52   
nuala
No, ce ne zelis samo odgovorov SAJ BO, ti bom ponudila moznost, ki ti morda ne bo tako zelo vsec.

Poznam par, ki se je szelo dolgo trudil, da bi le ta zanosila. Pa ni slo. Se naprej sta bila skupaj, se naprej sta seksala, ampak ona je bila z zadevo preobremenjena, on pa je bil verjetno tudi razocaran ( nad njo, nad sabo, nad situacijo? ). Ona je kar naprej tekala okrog zdravnikov, alternativcev in podobnega, ter ga spodbujala, da sta probala zdaj to, zdaj ono. Prislo je tako dalec, da sta le malo stvari se pocela skupaj kot par, ukvarjala sta se sama s sabo ali s tem, kako bi naredila otroka. Po 8 letih pa je uspelo. Oba sta bila presrecna. Otrok se je rodil. Starsa presrecna. Mamica je po zelo kratkem casu ugotovila, da ji otrok pomeni vse, partner pa ne prav veliko, ocka je razmisljal podobno. Razsla sta se okrog otrokovega 1. rojstnega dneva. Ona se dandanes kuha zamere, ces da bi zaradi otroka lahko nekako ostala skupaj, on je razocaran, saj otroka redko videva ( ona je po 8 letih poskusanja zanositve s tem moskim dandanes prepricana, da je on itak slab clovek in oce in situacijo otezuje ).
Popolna zmeda torej.
Povedati pa sem hotela, da se posvetita drug drugemu, uzivajta v tem, da sta skupaj, ter jemnljita spocetje otroka kot cudez, ki se vama bo slej ko prrej zgodil, ce pa ne, bosta pa poiskala kaksno nadomestno moznost.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.5.2009 13:45:02   
Hana76
Nuala, ne vem, kaj si hotela s tem povedati, da mi morda ne bo všeč, kar mi boš napisala...

Čutila sem pač potrebo, da svoje občutke delim z nekom, ki ima ali je imel podobne oziroma da vidim, kako so se s tem soočali drugi.

Sicer menim, da sem z možem v ljubezenskem odnosu, ki bi verjetno potem razpadel že prej, če to ne bi bilo to, ker sva skupaj že več kot 15 let. Svojega moža ljubim in mislim, da tudi on mene. Nikakor si ne bi želela imeti otroka z nekom, za katerega bi mislila, da bo slab oče...  Če sama nisi šla skozi to izkušnjo, pa si verjetno že slišala, da gre zveza skozi preizkušnjo, kadar gre za ali hude kratke dogodke ali pa da se neprijetna situacija dalj časa vleče, to je pač naravna človeška reakcija.

Sama nikjer ne "letam naokoli", ker sem hud skeptik in ne verjamem v bienergije in v mazače, celo medicinski postopki mi niso prav blizu, ampak sva se kljub temu odločila, da bova poskusila. Veliko drugih možnosti pa na žalost ni, posvojitev ne pride v poštev, ker nimava 15 tisoč evrov za posvojitev v tujini, v Sloveniji pa praktično ni otrok. Tako da...

Če pa sama poznaš kakšno drugo rešitev, bom pa vesela, če mi jo zaupaš...

LP, M.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.5.2009 17:48:54   
Njumi
Živjo!

Tudi jaz nisem ravno v taki situaciji kot si ti, a želim te malo podpreti in napisati tole: na pripravah za zakon nam je pater zaupal eno izkušnjo, ki je (navidezno, saj tvoje ne poznam) podobna tvoji. Želja po otrocih, usmerjenost k cilju, ljubezen, fizična bližina in kar na enkrat (ali mogoče bolje rečeno, počasi, a konstantno) taka žalost, potrtost, oddaljenost... Takrat je svetoval vsaj 3 mesece abstinence (ok, je rekel pol leta), lepe počitnice in nič razmišljanja o otroku. Nazaj na začetek zveze - obisk gledališča, kina, sprehod, sončni zahodi, držanje za roke, odkrivanje poljubov, dotikov... Odkrivanje sebe novega in drugega novega...

In takrat, ko je želja po moškim in njegovih otrocih v ženski in moškem samim tako velika... otok pride z veseljem! Taka je bila ona izkušnja in tebi želim prav tako lep in presrečen konec.

Še moje osebno mnenje. Tudi sama mislim, da je taka vrnitev na začetek zveze dober način, pa bodisi za poperstitev, poglobitev, kar koli v zvezi. Daje tako vajino bližino, da se posvetita dejanskemu stanju drug drugega izven konteksta, v katerem sta (otrok), da se spet približa ljubjenec ljubljeni... Da se razvname ta primarna, vesoljna iskrica - malo Božjega v vsakem od nas.

PS. Podobno zgodbo (sicer ne tako poglobljeno kot si ti napisala) opisuje film Maybe baby (igra Hugh Laurie). Pa za eno prelepo o otrocih in odnosih (in kot odklop) priporočam Meet the Fockers. Srečno!

(odgovor članu Hana76)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.5.2009 20:13:04   
Hana76
njumi, hvala ti.

Čeprav sam(a) nisi dal(a) te izkušnje skozi, si pokazal veliko širino. Dal si mi pa tudi dober nasvet - tisto glede pavze. Mislim, da bova morala nekako prekiniti ta začarani krog, ker ta usmerjenost na user posted image  trenutno na najin odnos zelo slabo vpliva...

Morda pa je res najbolje, da vse skupaj prepustiva zdravnikom, ali tako kot je ena rr-jevka (borka veteranka) rekla: otroci se danes delajo v epruveti, midva z mojim se imava rada, ko si to zaželiva (zelo grobo povzeto, pa malo za šalo!)...user posted image

Ja, meet the fockers je smešen, ampak oni prvi del - Njeni tastari, pa še bolj! Za razpočit!user posted image user posted image user posted image

Tega maybe baby pa še nisem gledala... 

(odgovor članu Njumi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.5.2009 20:39:33   
Njumi
IZVIRNO SPOROČILO: Hana76

Mislim, da bova morala nekako prekiniti ta začarani krog, ker ta usmerjenost na user posted image  trenutno na najin odnos zelo slabo vpliva...

Morda pa je res najbolje, da vse skupaj prepustiva zdravnikom (...)

Draga Hana76!
Po mojem si naredila dober sklep - vajin odnos je na prvem mestu. Meni je najljubša primerjava odnosa cvetoči vrt. In če odnos med partnerjema cveti, ni ga otročka, ki se vanj ne bi zatekel! user posted image Če pa ne cveti, ga pognoji, zalij in pospravi, drugače pa ne ti, ne otrok ne bosta uživala v popolni lepoti...

In zaupajta LJUBEZNI! Saj ona poskrbi za najlepše na svetu (in za razvoj zdravstva, seveda!).

Tako da draga - odpočijta si, zadihajta, ko bosta dobila vsaj malo distance toplo priporočam ogled filma Maybe baby (skupaj, ali če ga pogledaš s prijateljico) - meni je odprl veliko tem za pogovor o odnosu in o odnosu do odnosa in o stvareh, ki morajo biti na prvem mestu...

Držim zate pesti v vseh pogledih! Pa sporoči, kako cvetite! user posted image

(odgovor članu Hana76)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.5.2009 21:14:15   
Anonimen
Vidim,da sem prišla na temo polno zelo koristnih nasvetov,glede odnosa,seveda.Težko je vzgajati harmonijo,spoštovanje,ali dejstvo,da te na partnerju nič ne moti(tudi prdec,ki te včasih ni)po 15 skupnih letih.Tudi sama sem v zvezi že 15 let,sedaj se trudiva spočeti še enega otročka,enega imava,imava tud 3 spontane splave,sedaj že zeloo dolgo ne uspe in sva prišla na neplodostno.Tudi midva se stalno nekaj pričkava,ne mine dan,da se mal ne obglodava....
Verjetno je za neuspeh pri zanositvi tud pri nama botrovalo nespoštovanje,mogoče naveličanost,vsakodnevna rutina....zato mi je bil všeč nasvet tistega patra,ki je rekel,da je treba na začetek zveze....torej,če pomislim..zeloooooooo sem ga imela rada,ko je avto zavil v mojo ulico,sem se tresla od veselja kot majhna punčka,ko vidi mamico...vsse večere sva ležala objeta,pa me je čohal..res sem ga imela rada..kt norca...ko je šel v vojsko,sem še shujšala,k nisem nič jedla...ok,hočem povedat,da takrat,ko sva se imela rada,ko sva bila zaljubljena,pa je prdnil(ko sem že ravno prej to omenila)sem mu rekla ti pacek ti,pa sem zanosila v prvo,sedaj če prdne,mu rečem prekleta svina,pa ne rata!!!!user posted image Torej nekako kr vidim rešitev-še enkrat se moram vanj zaljubit,pa bo.
Samo........če ima katera nasvet,kako se še enkrat zaljubit v isto osebo,pa naj mi-nam,pomaga,ane!user posted image

(odgovor članu Njumi)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
12.5.2009 21:19:29   
water lily
In takrat, ko je želja po moškim in njegovih otrocih v ženski in moškem samim tako velika... otok pride z veseljem!

Meni je najljubša primerjava odnosa cvetoči vrt. In če odnos med partnerjema cveti, ni ga otročka, ki se vanj ne bi zatekel!

Njumi oprosti ampak večjega sranja pa že dolgo nisem prebrala.
V cvetoči svet bo otrok z veseljem prišel.....WTFuser posted image
Če ima človek fizične ali genetske prepreke za zanositev ali donositev ti noben vrtiček ne pomaga, pa lahko nos zabijaš v tiste rože k tupnjen, hodiš okoli zaljubljen k prvi dan, se sprehajaš po gozdu, hodiš v kino, odkrivaš drug drugega in ne vem še kaj.
Verjetno so neplodni pari si sami krivi k niso dovolj "v rožicah" da bi si otrok želel k njim al kako?
Verjetno si otroci želijo v raznorazne familje k jih gledamo, k otroke v kleti zapirajo, jih tepejo, zlorabljajo, maltretirajo......tam so rožice al kako? Pa imajo taki ljudje otroke veš. Misliš da si otrok sam izbere tako družino?
Neko poduhovljeno sranje človeku, ki se mu uničujejo sanje, ki ima samo eno željo, imeti otroka, pa se nikakor ne uresniči, ne pomagajo nič. Vsaj meni ne. V bistvu v meni vzbujajo bes.
Človek če je srečen lahko "voha rožice". Človek, ki se mu vsak mesec podrejo sanje jih pa tudi vidi ne. Tudi če si jih želi jih ne. Ker rožic takrat ni! Je samo ena velika žalost in en velik vprašaj. Zakaj ravno nama? In ta tvoj gospod pater al kdor koli že dobesedno namiguje da so si pari sami krivi da nimajo otrok. Ker ne vohajo rož! Oz. si ne želijo ženske dovolj svojega možauser posted image
Je že kdaj slišal za moško neplodnost?
Verjetno se spermiji ne premikajo zato ker si žena ne želi dovolj moža al kako? Verjetno če bi si ga želela bi maraton laufaluser posted image

Odnos partnerjev, ki imajo take probleme se pa za moje pojme reši samo s pogovorom, podporo en drugemu. Odmislit se itak ne da.
Pogovarjajta se o tem, jokajta skupaj, razjezita se skupaj......pač pojdita skupaj čez to.
In do zdravnikov seveda. Lahko je čisto kakšen banalen vzrok in bosta po hitrem postopku starša.
To je ena velika preizkušnja za pare. Ampak v sreči se imamo itak vsi radi, kadar smo na dnu pa spoznamo koga imamo ob sebi.
Zavedati se moreš da družina ni otrok. Družina ste oz. boste vsi. Torej ti, mož in otrok. In otrok si zasluži prit v družino v kateri se pogovarjajo, rešujejo zadeve, si stojijo ob strani....na tem delajta sedaj. Zaradi tega ne bo otrok nič prej prišel. Bosta pa vidva kot družina močnejša.

Nama je pomagalo, ko sva dobila izvide. Ko sva vedela razlog. Sva skupaj jokala, bila jezna, žalostna.....debatirala o tem. In skupaj iščeva rešitev.

Kar se pa tiče posvojitev.....ne pusti se zavesti z debatami da v sloveniji otrok za posvojitev ni. So..... Zelo malo jih je, ampak so.....
Jaz sem v letu odkar se malo bolj zanimam o tem spoznala kar nekaj posvojiteljev. 2 v sloveniji, 3 v tujini..... Tako da otroci so. Pa tudi denar za posvojitev v tujini se najde. Če je želja dovolj velika.

(odgovor članu Njumi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.5.2009 21:30:21   
Anonimen
water lily,ne bit tko jezna.Strinjam se,da morajo bit pari,ki so na preizkušnji še bolj trdni,na nekatere pa ta stvar zelo negativno vpliva.Nekateri gredo narazen,namesto otroka se rodi lahko tud zamera,sovraštvo mogoče ,nespoštovanje....mislim,da so vsi z izjemo tebe,hoteli pomagati na samo lep način in sicer s tem,da pač partnerja to ne odtuji,ampak,da jih zbliža.Verjamem,da harmonija v odnosu pomaga,ne pomaga pa pri parih s kakšnimi težavami.tudi sama se sprašujem-kako le je tistemu Fritzlu uspelo narediti tolk otrok??user posted image No,nama sedaj ne uspeva že 4 leta......in veš kaj?Da se je najin odnos res skrhal...in takrat se tud pokaže,če je odnos iz pravega testa..pri težavah!

(odgovor članu water lily)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
12.5.2009 21:40:42   
water lily
Tudi jeza je čustvo.
Ti ga nikoli ne čutiš?
Ne verjamem.
Dobro je govorit o tem, verjemi da pomaga.
Partnerstvo temelji na pogovoru, podpori drug drugemu, skupni jezi nad nepravičnostjo situacije, skupnemu razreševanju situacije.....ne na ovohavanju rožic.
Pari, ki gredo zaradi tega narazen, bi šli slej ko prej v vsakem primeru. Ker redki so pari oz. ljudje, ki jim vse življenje teče kot po maslu. Težave nas pa okrepijo ali pa zlomijo.

Sam odnos med partnerjema nima pa nobene veze z zanositvijo.
Po tej logiki ne bi bilo otrok posiljenih žensk. Posiljenih deklic. Žena, katere mož zlorablja in posiljuje vsakodnevno. Najstnic, ki pijane zanosijo. Samskih mamic, ki so zanosile z neznancem.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.5.2009 21:42:50   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Njumi

Po mojem si naredila dober sklep - vajin odnos je na prvem mestu. Meni je najljubša primerjava odnosa cvetoči vrt. In če odnos med partnerjema cveti, ni ga otročka, ki se vanj ne bi zatekel! user posted image Če pa ne cveti, ga pognoji, zalij in pospravi, drugače pa ne ti, ne otrok ne bosta uživala v popolni lepoti...

In zaupajta LJUBEZNI! Saj ona poskrbi za najlepše na svetu (in za razvoj zdravstva, seveda!).

Tako da draga - odpočijta si, zadihajta, ko bosta dobila vsaj malo distance toplo priporočam ogled filma Maybe baby (skupaj, ali če ga pogledaš s prijateljico) - meni je odprl veliko tem za pogovor o odnosu in o odnosu do odnosa in o stvareh, ki morajo biti na prvem mestu...

Držim zate pesti v vseh pogledih! Pa sporoči, kako cvetite! user posted image

sem že napisala roman....pa mi je zbrisalo,....torej vam ni usojeno brati mojih modrostiuser posted image user posted image user posted image

torej njumi: ne bluzi.

anonimna: itak da bo. če ne po naravni, pa po umetni.

glej, če je meni po 10 letih ratalo, ob vsej podpori mojega dragega (ja, res težko najdeš koga, ki bi ti tak stal ob strani, kot je moj meni........ampak se zato zdaj toliko bolj vsekava user posted image user posted image user posted image )

bo tudi tebi.

medicina in tehnika delata čudeže.

...vox populi...

(odgovor članu Njumi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.5.2009 21:49:00   
water lily
Eno vprašanje imam njumi. Lahko tud patra vprašaš.

Hrom človek bo hodil, če bo razmišljal in se mentalno vrnil v čas pred recimo nesrečo, ko je hodil? Če bo tako srečen kot takrat, ko je hodil, če bo te občutke podoživljal. Bo shodil?

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.5.2009 21:55:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: water lily

In takrat, ko je želja po moškim in njegovih otrocih v ženski in moškem samim tako velika... otok pride z veseljem!

Meni je najljubša primerjava odnosa cvetoči vrt. In če odnos med partnerjema cveti, ni ga otročka, ki se vanj ne bi zatekel!

Njumi oprosti ampak večjega sranja pa že dolgo nisem prebrala.
V cvetoči svet bo otrok z veseljem prišel.....WTFuser posted image
Če ima človek fizične ali genetske prepreke za zanositev ali donositev ti noben vrtiček ne pomaga, pa lahko nos zabijaš v tiste rože k tupnjen, hodiš okoli zaljubljen k prvi dan, se sprehajaš po gozdu, hodiš v kino, odkrivaš drug drugega in ne vem še kaj.
Verjetno so neplodni pari si sami krivi k niso dovolj "v rožicah" da bi si otrok želel k njim al kako?
Verjetno si otroci želijo v raznorazne familje k jih gledamo, k otroke v kleti zapirajo, jih tepejo, zlorabljajo, maltretirajo......tam so rožice al kako? Pa imajo taki ljudje otroke veš. Misliš da si otrok sam izbere tako družino?
Neko poduhovljeno sranje človeku, ki se mu uničujejo sanje, ki ima samo eno željo, imeti otroka, pa se nikakor ne uresniči, ne pomagajo nič. Vsaj meni ne. V bistvu v meni vzbujajo bes.
Človek če je srečen lahko "voha rožice". Človek, ki se mu vsak mesec podrejo sanje jih pa tudi vidi ne. Tudi če si jih želi jih ne. Ker rožic takrat ni! Je samo ena velika žalost in en velik vprašaj. Zakaj ravno nama? In ta tvoj gospod pater al kdor koli že dobesedno namiguje da so si pari sami krivi da nimajo otrok. Ker ne vohajo rož! Oz. si ne želijo ženske dovolj svojega možauser posted image
Je že kdaj slišal za moško neplodnost?
Verjetno se spermiji ne premikajo zato ker si žena ne želi dovolj moža al kako? Verjetno če bi si ga želela bi maraton laufaluser posted image

Odnos partnerjev, ki imajo take probleme se pa za moje pojme reši samo s pogovorom, podporo en drugemu. Odmislit se itak ne da.
Pogovarjajta se o tem, jokajta skupaj, razjezita se skupaj......pač pojdita skupaj čez to.
In do zdravnikov seveda. Lahko je čisto kakšen banalen vzrok in bosta po hitrem postopku starša.
To je ena velika preizkušnja za pare. Ampak v sreči se imamo itak vsi radi, kadar smo na dnu pa spoznamo koga imamo ob sebi.
Zavedati se moreš da družina ni otrok. Družina ste oz. boste vsi. Torej ti, mož in otrok. In otrok si zasluži prit v družino v kateri se pogovarjajo, rešujejo zadeve, si stojijo ob strani....na tem delajta sedaj. Zaradi tega ne bo otrok nič prej prišel. Bosta pa vidva kot družina močnejša.

Nama je pomagalo, ko sva dobila izvide. Ko sva vedela razlog. Sva skupaj jokala, bila jezna, žalostna.....debatirala o tem. In skupaj iščeva rešitev.

Kar se pa tiče posvojitev.....ne pusti se zavesti z debatami da v sloveniji otrok za posvojitev ni. So..... Zelo malo jih je, ampak so.....
Jaz sem v letu odkar se malo bolj zanimam o tem spoznala kar nekaj posvojiteljev. 2 v sloveniji, 3 v tujini..... Tako da otroci so. Pa tudi denar za posvojitev v tujini se najde. Če je želja dovolj velika.

Amen.

Tko dober napisan post daj prebrat svojemu možu.

Neposredna povezava do sporočila: 13
12.5.2009 23:45:17   
mojca345
mislim, da bi bilo boljše postati AKTIVEN in se zanimati, iskati informacije, OPCIJE....kot  pa ždeti doma in se smiliti samemu sebi v čustvenem zaporu.

Ko sta dva skupaj, ki iščeta opcije, gre vse skupaj še veliko hitreje...

zakaj nista šla že po enem letu na kliniko ?

Obstajajo pa tudi privat klinike v tujini, kjer se naročiš, te pregledajo, plačaš in te oplodijo.... nobenga čakanja. cene so najbrž različne. jaz vem za kliniko na češkem, k hoče za IUI 100 eur. S tem, da si tam v mestu 3 dni.

Skratka opcije SO, samo če sediš doma, sigurno ne bodo potrkale na vrata in ti ne bodo prinešene na pladnju. Tudi za informacije se je včasih treba tudi že boriti....

Hanika, čakava TE. Tvoja starša.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.5.2009 6:45:20   
divans1
Uh, kuk smo pametni, mojca345....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 15
13.5.2009 11:06:14   
Hana76
Odgovarjam vsem skupaj:

Draga anonimna,

sicer nerada ocenjujem partnerske odnose drugih ljudi, ampak, če sta se sedaj že toliko let obravnavala tako nespoštljivo, kot si sama rekla - svinja (ko prdne), ne vem, ali je vrnitev v stanje zaljubljenosti v to osebo še možno.

Midva sva toliko let skupaj samo zato, ker nama klapa, ker se ljubiva in ker se še vedno včasih zgodi, da imava simptome zaljubljenosti (ko te kri po telesu kar preplavi, ko se vedeš včasih prav neumno, ko si ga prav fizično neustavljivo zaželiš)... Pridejo krizice in krize, nekatere zelo hude, ker imava kar dinamično življenje, ampak se takrat ustaviva (mogoče nisva po prvem pogovoru takoj uspešna) in se pogovarjava, uvedeva kake novosti (kak se to sliši učeno, pa v resnici ni). Prosim, ne razumi me narobe, ker ne želim kakorkoli ocenjevat ali obsojat vajinega odnosa. Najin je pač drugačen, spoštljivost je ostala, čeprav pa pride kakšen trenutek, ko se tudi grdo in nespoštljivo sprema, da ne bo pomote!   
Ker je zdaj tudi nastopila kriza zaradi želje po , ta pa je malo bolj počasen in noče takoj priti, ko si midva to želiva, bova se morala spet ustavit, saj tako kot je rekla mislim da vodna lilija, sva družina tudi midva sama.

Lili, absolutno se strinjam s tabo, da moraš bit včasih jezen, to malo pogrešam tu na forumu. Druge, ko spet dobijo , so žalostne, jaz pa sem ponavadi vsaj sprva tak jezna, da bi koga premlatila, kaj zlomila, kričala. Moji smiliji ne izgledajo tako:   , ampak tako: . Glede posvojitev pa sem se kar dobro pozanimala, čakaš od 5 do 10 let na otroka. Denarja pa nimava od kje dobit, ker sva zakreditirana.

Mojca345, svetujem ti, da včasih premisliš, preden kaj napišeš. Tvojih siceršnjih postov raje ne bom komentirala, ampak pameti mi pa le ne solit na tak način, kot si ga. Ko te bo res zanimalo, kaj sva že do sedaj naredila, zakaj nisva bila na kliniki, ali pa se boš želela normalno pogovarjati, si dobrodošla, da kaj napišeš, sicer pa...

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.5.2009 11:11:49   
water lily
Hana pri meni pač prevladuje jeza, kadar sem žalostna. In pomaga če daš ven.
Nekateri pač nismo narjeni za nežen jok in ovohavanje rožic.
Kot si napisala, ustavit se morata. In pogovarjat. Tudi njemu je hudo. In tako kot vse do sedaj bosta tudi to prebrodila. Je pa to res ena velika preizkušnja za pare.

(odgovor članu Hana76)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.5.2009 11:48:08   
Hana76
Prišlo je do napak pri smilijih:

IZVIRNO SPOROČILO: Hana76

Ker je zdaj tudi nastopila kriza zaradi želje po user posted image , ta pa je malo bolj počasen in noče takoj priti, ko si midva to želiva, bova se morala spet ustavit, saj tako kot je rekla mislim da vodna lilija, sva družina tudi midva sama.

Lili, absolutno se strinjam s tabo, da moraš bit včasih jezen, to malo pogrešam tu na forumu. Druge, ko spet dobijo user posted image  , so žalostne, jaz pa sem ponavadi vsaj sprva tak jezna, da bi koga premlatila, kaj zlomila, kričala. Moji smiliji ne izgledajo tako: user posted image   , ampak tako:user posted image user posted image . Glede posvojitev pa sem se kar dobro pozanimala, čakaš od 5 do 10 let na otroka. Denarja pa nimava od kje dobit, ker sva zakreditirana.

(odgovor članu Hana76)
Neposredna povezava do sporočila: 18
13.5.2009 12:48:03   
mojca345
IZVIRNO SPOROČILO: divans1

Uh, kuk smo pametni, mojca345....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

to pa iz IZKUŠENJ....  

Hanika, čakava TE. Tvoja starša.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
13.5.2009 13:18:56   
water lily
IZVIRNO SPOROČILO: mojca345

mislim, da bi bilo boljše postati AKTIVEN in se zanimati, iskati informacije, OPCIJE....kot  pa ždeti doma in se smiliti samemu sebi v čustvenem zaporu.

Ko sta dva skupaj, ki iščeta opcije, gre vse skupaj še veliko hitreje...

zakaj nista šla že po enem letu na kliniko ?

Obstajajo pa tudi privat klinike v tujini, kjer se naročiš, te pregledajo, plačaš in te oplodijo.... nobenga čakanja. cene so najbrž različne. jaz vem za kliniko na češkem, k hoče za IUI 100 eur. S tem, da si tam v mestu 3 dni.

Skratka opcije SO, samo če sediš doma, sigurno ne bodo potrkale na vrata in ti ne bodo prinešene na pladnju. Tudi za informacije se je včasih treba tudi že boriti....

A kar oplodijo te?
Kaj misliš da umetna vse težave rešuje?

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 20
13.5.2009 14:24:15   
mayamaya
zdej pa ko si dobila že tolko  takšnih in drugačnih ''informacij'', sej ene so pametne, druge pa...kr neki...
ti povem tole: junija sta naročena v ambulanto, pa dejta probat ta mesec izkoristit za vaju, za vajin odnos...

iz lastnih izkušenj ti povem, da deluje. zdej se bo grdo slišalo tole, ampak kaj pa lahko v tem mesecu izgubiš...lahko rata kaj, lahko ne...v najlabšem primeru gresta na preglede drugi mesec. poskusi mislit v tej smeri....

in veliko sreče ti želim, pa čimprej user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 21
13.5.2009 14:26:24   
Hana76
IZVIRNO SPOROČILO: mayamaya

zdej pa ko si dobila že tolko  takšnih in drugačnih ''informacij'', sej ene so pametne, druge pa...kr neki...
ti povem tole: junija sta naročena v ambulanto, pa dejta probat ta mesec izkoristit za vaju, za vajin odnos...

iz lastnih izkušenj ti povem, da deluje. zdej se bo grdo slišalo tole, ampak kaj pa lahko v tem mesecu izgubiš...lahko rata kaj, lahko ne...v najlabšem primeru gresta na preglede drugi mesec. poskusi mislit v tej smeri....

in veliko sreče ti želim, pa čimprej user posted image

Evo, ravno v tem stilu začela včeraj delat! user posted image

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 22
13.5.2009 14:28:48   
mayamaya
Hana76, vso srečo user posted image

(odgovor članu Hana76)
Neposredna povezava do sporočila: 23
13.5.2009 14:48:01   
Anonimen
Zanimiva debata, ni kaj ...
Tudi jaz sem v tem sranju, ja, sicer še ne prav dolgo, ampak stvari v zvezi se spreminjajo. Ob branju zgornjih postov sem se spomnila razkola med tradicionalno in alternativno medicino. Tudi med temi mnenji so ena, ki zagovarjajo eno in druga, ki zagovarjajo drugo. Mogoče pa je rešitev v kombinaciji obeh? Samo toliko, v razmislek ...
Če bo meni kaj pomagalo, pa sporočim user posted image

(odgovor članu mayamaya)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
14.5.2009 15:16:29   
koala
Nisem brala drugih odgovorov, ti pa lahko opišem svojo izkušnjo.

Midva sva se za nosečnmost trudila skoraj pet let, da sav prišla do najine sončka ni šlo brez zdravniške pomoči. In imaš prav, odnos se spreminja, pravzaprav se mi zdi da neplodnost naredi dve stvari z partnerstvom. Ali se poglobi in partneraja ta izkušnja še bolj poveže, ail pa naredi tak razkol da veza enostavno ne more obstati. Vsaj po mojih izkušnjah je tako. Pri naju je prevladala prva situacija, čeprav ni bilo lahko, predvsem zato ker sem človek ki ko za nekaj zagrabi zlepa ne popusti. Im moj mož to ve, pravtako ve, da prav nič ne pomaga da bi slili vame, ko sem ekstremno jezna ali žalostna. Takrat rabim nekaj časa zase, da stvari v sebi premlejem. In to je upošteval. Meni osebno je zeeeeelo pomagalo, da sem v najhujših trenutkih odšla do "svojega" drevesa, se mu potožila, ga objela in nekaj časa enostavno sedela pod njem. Potem sem toliko predelala to svoje razočaranje da sem lahko normalno funkcionirala v medčloveških odnosih. Tudi moj mož je tak karakter da ga je dopbro pustiti prvi trenutek pri miru, da uredi misli, zbere vtise. Potem pa sva se pogovarjala, včasih skupaj zjokala. Najbolj me je zlomilo, ko mi je rekel da bi dal 10 let življenja da bi mi lahko naredil otroka. Takrat sva oba jokala.
Jaz bi ti svetovala, da oba najdeta ventil, ki vama bo pomagal, da izpustita to žalost, razočaranje, strah,.......... V glavnem negativne občutke, ki se pojavljajo in normalno je da se. Čeprav forum prevevajo pozitivne misli, vrjamio da ima vsaka od nas kdaj dan ko pade v glooooooboko brezno, ko ji po glavi rojijo samo črne misli in negativizem, a vsa jaz sem se z pomočjo punc tukaj vedno znova pobrala in se polna optimizma zazarla v prihodnost. Ko človek napiše kar ga teži je lažje.
In globoko v sebi sem prepričana da boš prej ali slej tudi ti ugledala ta tako zaželjen pozitivni nosečniški test.
Do takrat pa naredi nekaj zase, ko te preplavijo pesimizem in slaba volja pa odpri svoj ventil da bodo ti občutki šli ven iz tebe.

Mislim nate in ti želim veliiiiiiiiiiiko sreče.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?