|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   klopi-panika
3.5.2009 18:45:47   
bebii
Živjo,
Včasih se mi zdi ,da res pretiravam, ampak klopov se strašansko bojim. Marsikateri izlet ali sprehod pokvari ta moj strah, ker potem še par dni samo gledam naokrog če je kje kak klop. Se jih tudi vi bojite?  Ko pomislim, da ga lahko user posted image  kje stakne me zgrabi panika. zame me niti ne skrbi, za user posted image  pa obupen strah. Kaj naredite če ga kljub zaščiti dobi? lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: klopi-panika
3.5.2009 19:08:15   
bskrle
Klopa odstranim.
A cepljeni niste?

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu bebii)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.5.2009 22:26:58   
Todala
Koliko stane cepljene otroka (en odmerek)? Ali nekdo ve? Slišala sem, da po prvem dajo drugi odmerek mesec kasneje, tretji pa 10 mesec kasneje.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.5.2009 22:59:25   
Anonimen
Koliko pa mora biti star otrok, da ga lahko daš cepit proti klopnemu meningitisu?

(odgovor članu Todala)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
4.5.2009 6:47:22   
pupika
Tudi mene je strah teh klopov, pri nas jih je ogromno. Je lani naš mali šel poleti z mojimi starši na sprehod po gmajni, pa se je zgleda naš mali vsedel na gnezdo in je domov prišel kar z 7 prisesanimi klopi, seveda sem ga takoj pregledala in preoblekla, pa nisem nič našla, naslednji dan, pa sem mu samo ven vlekla, bilo me je zelo strah, strah predvsem zaradi borelije, kajti proti klopnemu meningitisu je cepljen. So bili pa tako mali klopi, da jih moja mami sploh ni videla, ko sem ji kazala, je bilo videt, kot bi imel samo eno smetko, pa sem mu hotela odstranit pa ni šlo, potem pa panika.No hvala bogu se je vse srečno končalo, ga pa še zdaj gledam, če ima kje kaki flek, ali pa klopa kje, kajti za borelijo se lahko flek tudi veliko kasneje pojavi, kot pa samo po 2 mesecih.

Mislim, pa da morajo bit malčki stari eno leto za cepljenje. Naš je sedaj dobil 3 doze, dve lani v razmaku enega leta, tretjo dozo pa po 1 letu, sedaj pa imamo mir in čez tri leta spet.Cepivo pa stane okoli 30E.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.5.2009 8:32:41   
hubi
Cepijo se lahko otroci od 6 mesecev dalje. Vsaka doza stane 30 evrov. Prvi dve sta v razmaku 1 meseca, nato po enem letu, potem pa nisem sigurna, po 3 in 5 letih. Je pa priporočljivo v zimskih mesecih. V nekaterih ZD pa še vedno cepijo, pokliči.

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.5.2009 9:26:46   
Naja31
Jaz pa ne paničarim.
Ne vem, s temi klopi se sploh ne obremenjujem. user posted image
Še manj, da bi otroku prepovedala skakanje po travi.

Tudi če dobiš klopa, še ne pomeni, da zboliš. Če se to zgodi, se bomo potem sekirali.

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.5.2009 17:27:30   
Blink1
Mi smo našo malo cepili...

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.5.2009 18:04:42   
Felicita
u bistvu klopi niti niso problematični - ker jih vsaj vidiš in v povprečju traja, 24 ur da izbrizga virus/bakterijo/parazita. če ga prej opaziš in lepo ven potegneš možnosti praktično ni. se je pa vseen fajn merkat, pregledovat na pol ure do uro pa vse cunje dat takoj v stroj - se lahko zavlečejo v gube in 'napadejo' par dni po prihodu iz 'nevarnega' področja. v bistvu se je res treba samo preventivnih ukrepov držat.
bolj problematične so ličinke in nimfe, tiste se pa prisesajo samo za kartek čas pa vseen prenašajo bolezni, pa precej hitreje jih 'izbrizgajo' v kri - zato se je fajn pogosto pregledovat.
aja, pa bognedaj se prisesanga klopa lotevat z alkoholom ali oljem; ker če kej prenaša ga tko razjeziš (oz ga postaviš pod stres) bo začel pospešeno izločat slino in si pol lahko 100% da boš kej staknil...

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?