|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odstanitev pregrade na Ptuju
24.4.2009 10:15:08   
sisi77
Pozdravljene!
Prosim mi lahko katera pove kako poteka postopek odstranitve pregrade. Dobila sem napotnico za dr. Djukavnoviča na Ptuju pri katerem bi se naj oglasila nekje 2 dan po koncu user posted image . Tam bi mi opravili pregled in odstranili pregrado. Zanima me ali se predhodno za to ne rabim naročiti in v primeru da poseg opravijo tisti dan grem po posegu domov. Dobim kakšno anestezijo (lokalno ali moram v spolšno) ?????? vpašanj je mnogo vem zato prosim če katera lahko kaj pomaga hvala že v naprej!zlate steuser posted image user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odstanitev pregrade na Ptuju
24.4.2009 13:39:01   
tjaša79
Pozdravljena!

Jaz sem bila na odstranitvi pregrade (histeroskopija) na Ptuju januarja. Operiral me je dr. Djukanović. Jaz sem bila naročena na poseg (naročil me je moj ginekolog, dr. Lukman). Zjutraj ob 7.00 (na tešče) sem morala biti na sprejemni, nato greš v zgornje nadstropje kjer si sprejet na oddelek. Tam dobiš sobo, nato sledijo merjenje temp., pritiska. Nato pa čakaš kdaj pridejo pote za operacijo- imej kakšne revije s seboj. Jaz sem prišla na vrsto ob 14.30 (pomanjkanje anestezistov). Dobiš narkozo (spiš)-definitivno bolje, kot pa da te boli. Poseg traja okrog 20min. Zbudila sem se že, ko so me pripeljali nazaj v sobo. Domov sem šla po večerji, ob 19.00. Doma sem počivala še 10. dni (bolniška). Krvavela sem kakšne 4 dni, bolelo me ni prav dosti. V glavnem nimaš se kaj bati! Ginekolog mi je rekel da lahko zanosim že takoj po prvi menstruaciji. No, ko smo že pri tem sedaj bo že maj, pa še nisem zanosila (maja bo 2 leti, kar se trudimauser posted image ). Bila pa sem že na HSG, diagnostični histeroskopiji-odkrili pregrado in nato histeroskopiji(odstranitev pregrade). Mož je bil v LJ pri dr. Rešu na spermiogramu in je vse OK. No, midva se še naprej lepo trudima in pridno user posted image .

(odgovor članu sisi77)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.4.2009 17:48:13   
sajka
Pri meni je bilo tako:
Zjutraj na tesce prides,se preobleces in dobis posteljo.Izmerijo ti temperaturo,pritisk,te pobrijejo(daj se sama).Dobis tabletko za pomiritev,potem pa ko si na vrsti te s posteljo odpeljejo v operacijsko dvorano.tam te prestavijo na  op.mizo in se zacne...
Dobis infuzijo v zilo na usta pa masko...en,dva,trije vdihi in ze spis.Prebudis se v sobi za prebujanje...vse se vrti,boli te(dobis ketonal po infuziji)...tu te kontrolirajo dokler ni vse ok(se cisto ne zbudis),potem pa te odpeljejo nazaj na oddelek kjer pocivas se 4-5ur.Nato pride na vrsto vizita,poves kako si in ce si v redu gres domov.Kontrola ce 4 tedne.
upam da sem ti dost natancno razlozila.sama sem imela poseg pred 3dnevi.Bolecine so samo prvi,drugi dan po op.,krvavitev se imam,ponavadi traja nekaj dni.Bolniske dobis 7dni,moras pa pocivat-lezanje!!!
naj ti povem da je strah povsem odvec.Sama sem se zelo bala posega,vendar ni nic takega saj spis in ne cutis popolnoma nic!!!
Pa srecno!
ce te se kaj zanima pisi.LPuser posted image

(odgovor članu tjaša79)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.4.2009 18:02:44   
Anonimen
pozdravljene. tudi jaz mam gin. na ptuju, ko sem bila februarja tam na pregledu in mu  povem za svoje težave mi je rekel da naj ga pokličem konec aprila da me naroči za slikanje. tako sem včeraj tudi storila, vprašal me je kdaj mam naslednjo menstruacijo in rekel da se naj drugi dan menstruacije oglasim v ambulanti, zdaj pa nevem zakaj, saj med menstr, mi nemore delat preiskav ali?

prosim če mi lahko katera pomaga, prosim saj nevem kaj me čaka

(odgovor članu sajka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
24.4.2009 18:10:45   
sajka
Verjetno ti je naredil uz in videl pregrado.Po menstruaciji moras se 1krat prit zato da se on preprica se 1krat na uz da je to res pregrada.Takoj po menstr.se to najbolj vidi,je slika najboljsa saj je takrat sluz najtanjsa.potem ti bo povedal kako naprej.Srecno ti zelim,lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.4.2009 18:16:29   
Anonimen
ne še nobene preiskave mi ni dalal razen splošni pregled in odvzem brisa PAP. zato pa nevem zakaj se morem oglasit drugi dan menstruacije sem čist zmedena.

(odgovor članu sajka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
24.4.2009 18:21:15   
sajka
pomoje si ga narobe razumela.Med menstr.ti zihr ne bo delal vaginalni ultrazvok!poklici sestro in jo vprasaj za vsak slucaj,ampak mislim da ti je rekel da prides takoj po menstr.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.4.2009 18:27:24   
Anonimen
joj zdaj pa res nevem več kako. sigurno je reko da se naj oglasim drugi dan menstr. mogoče pa da se zmenima za slikanje

(odgovor članu sajka)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
24.4.2009 18:39:18   
sajka
Kaksno slikanje???ultrazvok mislis??Poklici pa vprasaj!Ker UZ se dela po menstr.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.4.2009 18:56:34   
lambada
IZVIRNO SPOROČILO: sisi77

Pozdravljene!
Prosim mi lahko katera pove kako poteka postopek odstranitve pregrade. Dobila sem napotnico za dr. Djukavnoviča na Ptuju pri katerem bi se naj oglasila nekje 2 dan po koncu user posted image . Tam bi mi opravili pregled in odstranili pregrado. Zanima me ali se predhodno za to ne rabim naročiti in v primeru da poseg opravijo tisti dan grem po posegu domov. Dobim kakšno anestezijo (lokalno ali moram v spolšno) ?????? vpašanj je mnogo vem zato prosim če katera lahko kaj pomaga hvala že v naprej!zlate steuser posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz sem bla naročena. Najboljše bo, da pokličeš v bolnico in vprašaš. Kaj pa tvoj g ti ni nič rekel, da se moraš naročiti?

Poseg pa ti je lepo opisala tjaša79.
Tudi jaz nisem imela bolečin. Krvavela pa sem nekje 10 dni.
Nima te biti česa strah. Vzami si nekaj za brat, ker mene je čakanje psihično čisto zdelalo.

(odgovor članu sisi77)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.4.2009 14:59:59   
sisi77
o punce moje zlate hvala vam za odgovore.user posted image

Sedaj si že malo bolje predstvljam postopek verjetno je nekaj takega kot abrazija ki sem jo na žalost že dala skozi. user posted image
Če prav razumem se moram naročiti  ali narobe razumem. meni je g rekel da se naj oglasim v ginekološki ambulanti nekje 2 dan po koncu M da mi dr. Djukanovič opravi še en UZ z neko sondo ter da bo potem dalje ukrepal.  v primeru da je pregrada mi bo jo odčipnil in potem grem lahko tisti dan domov.
No jaz bi se že naročila samo ne vem kdaj bo moja user posted image prenehala. pričakujem jo nekje 7. maja. torej bi mogla na pregled in morebitno odstranitev nekje 14. maja če bi npr. krvavela 4 dni kot običajno.
vse OK imam pa en veliki problem.  15. maja greva z dragim za 4 dni v London in ne vem kako naj to izpeljem.

(odgovor članu lambada)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.4.2009 20:03:39   
sajka
ni panike.pac prestavi poseg,saj ti napotnica velja mislim,da 3 mesece.drugace pa mislim da je to najboljse takoj ko je mogoce odpravit.lp

javi kako bo slo

(odgovor članu sisi77)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.4.2009 12:58:23   
sisi77
hvala vam vsem za odgovore in spodbudne besede. super punce ste ni kaj!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sajka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.4.2009 16:05:00   
tjaša79
Ko imaš poseg nesmeš niti pikice krvaveti. Mene so prvič poslali domov, ker sem še imela malo izcedek po menstruaciji. Glej da vsaj 10 dni po posegu ne boš šla v London. Raje prestavi ali potovanje ali poseg. Lahko je zelo nevarno, če se prehladiš po operaciji.

(odgovor članu sisi77)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?