Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
ovratnica na elektriko ali smrad... 11.4.2009 6:49:40
|
|
|
|
mika
|
na temi od Zanice ste omenile ti dve ovratnici. tale na elektriko se mi zdi huda varianta, tale za smrad pa neučinkovita A ima kater izkušnje s tem? imamo psičko španskega mastifa in je stara eno leto. Če ne bom nabavila ene od teh ovratnic, se lahko poslovim od vsega na vrtu. sicer sem se tudi temu pripravljena odpovedat, bolj me skrbi to, da čisto nič ne upošteva tasta. Ko jo spusti iz boxa si ga tako privošči, da je joj. Največ je z njo, nima pa nobene avtoritete. da ne govorim, o tem, da je še pred nekaj meseci imel noge do kolen in roke do komolcev v eni sami krasti. lepo sva mu z možem govorila, da ji ne sme dovolit da skače po njem in ga grize, ampak ne...on je govoril, da ga ima rada. Sedaj ko je pa ratala mrcina iz psa (velika in teška) pa je ne obvlada. Na sprehod sploh ni šanse, da jo pelje. Ko smo mi trije zunaj je pridna brez problema, tudi uboga in ne gre na grede, ko se pa pojavi tast pa je konec. zapodi se v njega in mu ne da miru. Lani sploh ni z nami pil kave zunaj, ampak je bil pri sebi. Sem pomislila, da nam je kaj zameril, pol pa mi mož reče, da zaradi psičke. Evo, letos je isto. A je smiselno kupit takšno ovratnico? joj, za tole na elektriko me strese, ko samo pomislim na to.
|
|
|
|
RE: ovratnica na elektriko ali smrad... 11.4.2009 9:52:14
|
|
|
|
Arwenko
|
Na elektriko nikakor ne, ta druga je pa na pritisk zraka, se pravi pihne zrak in se pes pač malo ustraši. S tem da je treba vedet, če te ovratnice ne uporabljaš pravilno, narediš z njo več škode kot koristi. Poleg tega je namenjena bolj za težave s psi ki npr. lajajo, kot za splošno vzgojo. Moje mnenje je, da s to ovratnico pri vašem problemu ne bote rešili nič. Potrebujete dobrega strokovnjaka, dobro pasjo šolo, ter veliko potrpljenja in vztrajnosti za odpravo problemov, korak po koraku, ne vse naenkrat. Za slednje pa ne potrebujete te ovratnice, ki stane mimogrede ogromno denarja.
|
|
|
|
RE: ovratnica na elektriko ali smrad... 11.4.2009 13:39:00
|
|
|
|
mika
|
Arwenko, hvala za odgovor. Ovratnica odpade, sploh ta na elektriko. Sem malo pobrskala po netu in našla mnenje veterinarja. videla sem tudi cene .... Kot si napisala...počasi in vztrajno pa bo
|
|
|
|
RE: ovratnica na elektriko ali smrad... 11.4.2009 16:03:49
|
|
|
|
nuala
|
Ne vem sicer, koliko je pes star. Ampak tudi jaz sem mnenja, da ovratnica ne bo pomgala. Treba se bo pogovorit s tastom, psico pa šolat. Čim prej se posvetujte s strokovnjakom ( pri vsakem KD-ju bodo vedeli svetovat kam se obrnite ).
|
|
RE: ovratnica na elektriko ali smrad... 12.4.2009 20:23:59
|
|
|
|
KatjaD
|
Najbolj bo pomagal pogovor s tastom o šolanju psa - mogoče ne bi bilo slabo, če bi šel ON z njo v kakšno pasjo šolo, da mu pokažejo kako delati s psico. Če pogovor ne bo pomagal, da ključavnico na boks, da je ne bo mogel spustiti ven, pa tudi težav ne bo . Drugače pa ovratnica ne bi pomagala - kvečejmu bi ob napačni uporabi povezala bolečino oziroma strah z njim in bi odreagirala še slabše. Kaj pa če poskusite takrat, kadar ste vsi trije zunaj z njo (in jo lahko vi kontrolirate v "backup-u"), tasta prepričati kako ravnati z njo - se pravi, da pod vašim nadzorom začne delati z njo na poslušnosti, ukinjanju grizenja, preusmerjanju na mirne igre (skrivanje priboljškov,ipd.).
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?