Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: torta ali piškotki brez jajc 10.4.2009 21:18:12
|
|
|
|
Pi-kica 1
|
Jaz mojemu alergiku spečem takole: Biskvit brez jajc in mleka: 300 g bele moke 1 zavitek pecilnega praška 190 g rjavega sladkorja 1 zavitek vanilijevega sladkorja 2 jabolki 2 žlici ruma 7 žlic olja malo naribane limonine lupine 1) V posodi suho zmešamo vso moko in zavitek pecilnega praška. 2) Posebej naribamo obe jabolki, da dobimo jabolčno kašo (drobno ribanje) in kot postranski produkt jabolčni sok (cca. 160 g kaše in 5 - 7 žlic soka). 3) Nato v drugi posodi zmešamo skupaj rjavi sladkor, vanilijev sladkor, naribano limonino lupino, jabolčno kašo s sokom ter dodamo 7 žlic olja in 2 žlici ruma. Malce počakamo, da se sladkor stopi, potem pa k zmesi dodamo moko s pecilnim praškom. 4) Zmešamo z mešalnikom, da zmes postane enakomerna (brez grudic). Vlijemo v pekač, ki smo ga prej namastili in posuli z drobtinami (ali obložili s peki papirjem). 5) Biskvit pečemo v prej ogreti pečici na 180 stopinj. Biskvit namažeš s poljubno kremo (npr iz pudinga in smetane, ali nadevaš s sadjem ali namažeš z marmelado... okrasiš in dober tek
|
|
|
|
RE: torta ali piškotki brez jajc 10.4.2009 21:23:56
|
|
|
|
J.L.
|
koliko časa pa se peče?
|
|
|
|
RE: torta ali piškotki brez jajc 10.4.2009 21:33:28
|
|
|
|
Pi-kica 1
|
Jaz prebodem biskvit z nožem in če je nož čist, smatram, da je biskvit pečen. Peče pa se kake tričetrt ure, se mi zdi.
|
|
|
|
RE: torta ali piškotki brez jajc 10.4.2009 21:55:37
|
|
|
|
J.L.
|
bo treba sprobat:) hvala.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?