torta ali piškotki brez jajc (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija

Sporočilo

J.L. -> torta ali piškotki brez jajc (10.4.2009 20:40:30)

rada bi spekla okusno tortico za mojo še ne 1leto staro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].  seveda ne sme vsebovati jajc. pa da je po sstavi primerna za 12mesečnico. če ima katera kakšen recept, se priporočam. sem pa nekaj malega izbrskala že na netu, vendar ni tapravo.

Pi-kica 1 -> RE: torta ali piškotki brez jajc (10.4.2009 21:18:12)

Jaz mojemu alergiku spečem takole:

Biskvit brez jajc in mleka:

300 g bele moke
1 zavitek pecilnega praška
190 g rjavega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja
2 jabolki
2 žlici ruma
7 žlic olja
malo naribane limonine lupine

1) V posodi suho zmešamo vso moko in zavitek pecilnega praška.

2) Posebej naribamo obe jabolki, da dobimo jabolčno kašo (drobno ribanje) in kot postranski produkt jabolčni sok (cca. 160 g kaše in 5 - 7 žlic soka).

3) Nato v drugi posodi zmešamo skupaj rjavi sladkor, vanilijev sladkor, naribano limonino lupino, jabolčno kašo s sokom ter dodamo 7 žlic olja in 2 žlici ruma. Malce počakamo, da se sladkor stopi, potem pa k zmesi dodamo moko s pecilnim praškom.

4) Zmešamo z mešalnikom, da zmes postane enakomerna (brez grudic). Vlijemo v pekač, ki smo ga prej namastili in posuli z drobtinami (ali obložili s peki papirjem).

5) Biskvit pečemo v prej ogreti pečici na 180 stopinj.

Biskvit namažeš s poljubno kremo (npr iz pudinga in smetane, ali nadevaš s sadjem ali namažeš z marmelado...
okrasiš in dober tek

J.L. -> RE: torta ali piškotki brez jajc (10.4.2009 21:23:56)

koliko časa pa se peče?

Pi-kica 1 -> RE: torta ali piškotki brez jajc (10.4.2009 21:33:28)

Jaz prebodem biskvit z nožem in če je nož čist, smatram, da je biskvit pečen. Peče pa se kake tričetrt ure, se mi zdi.

J.L. -> RE: torta ali piškotki brez jajc (10.4.2009 21:55:37)

bo treba sprobat:) hvala.

sanelaa -> RE: torta ali piškotki brez jajc (10.4.2009 21:58:51)

Sam verjetno brez ruma.......[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Stran: [1]