|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Velikost gestacijske vrečke in ploda
9.4.2009 8:58:56   
Anonimen
Kje bi dobila tabelo kjer bi bilo razvidno velikost gestacijske vrečke in ploda po tednih nosečnosti? Že vnaprej hvala!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Velikost gestacijske vrečke in ploda
9.4.2009 9:58:39   
giotti
Tukajle ti zračuna, ko odtipkaš tedne in dneve - je pa samo do 12. tedna seveda (ker potem več nismo po "usu" seveda):

http://babymed.com/tools/ultrasound/first_trimester/Default.aspx

< Sporočilo je popravil giotti -- 9.4.2009 9:59:34 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.4.2009 3:23:59   
mojca345
kdo bo prvi odgovoril ?

itak, giotti a neuser posted image

kako se kaj počutiš? ti je že kaj slabo ?

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.4.2009 13:20:39   
giotti
IZVIRNO SPOROČILO: mojca345

kdo bo prvi odgovoril ?

itak, giotti a neuser posted image

kako se kaj počutiš? ti je že kaj slabo ?

user posted image user posted image user posted image
ne, ni mi nič slabo, samo malo čudno, ves čas sem ful sita. V bistvu imam en sam fantasitčen znak, in to je NEAPETIT! Mi kar paše malo kilce zgubit pred poletjem user posted image Moj buši je vsak dan manjši namesto večji user posted image
And how are you? Si pogruntala ovulacijo? En čudežen dan bo pozitivno, to je še večji izziv, če so cikli dolgi.

< Sporočilo je popravil giotti -- 10.4.2009 13:21:29 >

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.4.2009 22:55:56   
mojca345
Giotti, to je pa super slišat, da ti ni slabo...bi se jaz tudi dala tako v podobno "neapetit"...čeprav pri prvi nosečnosti, mi je bilo zelo slabo...pa tut nisem mogla jest...sam je boljša kombinacija, če ti ni slabo, pa da ti ni za jest...

prosila bi te za tvoje mnenje..ti boš sigurno vedela kaj se meni danes dogaja.

prišla sem domov in grem lulat, na hlačkah pa KRI....opravim svoje se večkrat obrišem in še kr kri...svetlo rdeča kri....???????

danes je 19 dan ciklusa

no, kej takega se mi še ni zgodilo...bom vidla ali se mi bo usula ali kaj....

imam pa sej veš, neredne....

moje neredne so največkrat nekje od 30 do 37 dneva....sem pa že tudi doživela 43 dni in 50 dni...ni pa to vsak mesec....

a misliš, da je kej na tem ? vgnezditveno še dej nisem čist naštudirala, kdaj bi mogla bit.

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.4.2009 20:52:25   
giotti
Če se še spomnim, si prejšnji mesec imela O nekje tudi 19. dan? Kaj si delala O test ta mesec oziroma te dni, ko si to opazila? Ker tole je zelo verjetno tako imenovana ovulacijska krvavitev. Upam, da je bila akcija, že čez 10 dni (ker je odkar si pisala minilo že 4 dni) pa lahko testiraš CB user posted image
Ker če je cikel na 30 do 37 dni, ne more bit drugo kot ovulacija. Če malo pobrskaš, boš vidla, da ima kar nekaj punc krvavitev med ovulacijo.
Srečno čez 10 dni user posted image

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.4.2009 23:19:37   
mojca345
IZVIRNO SPOROČILO: giotti

Če se še spomnim, si prejšnji mesec imela O nekje tudi 19. dan? Kaj si delala O test ta mesec oziroma te dni, ko si to opazila? Ker tole je zelo verjetno tako imenovana ovulacijska krvavitev. Upam, da je bila akcija, že čez 10 dni (ker je odkar si pisala minilo že 4 dni) pa lahko testiraš CB user posted image
Ker če je cikel na 30 do 37 dni, ne more bit drugo kot ovulacija. Če malo pobrskaš, boš vidla, da ima kar nekaj punc krvavitev med ovulacijo.
Srečno čez 10 dni user posted image

ne prejšnji mesec nisem delala še testov. tako, da si to katero drugo brala glede ovulacije. jaz ne vem kdaj jo imam. jaz sem delala O testke pred krvavitvijo. teste sem delala 15,16,17 dan in sem takrat tudi pisala. bila je črtica. a šibkejša kot testna. 17 dan ni bilo niti črtice več. zato nisem več delala testov. mislila sem, da do ovulacije sploh ni prišlo. 18 in 19 dan sem imela večji kompakten izcedek na hlačkah. 19 pa se mi je potem zvečer pojavila ta krvavitev. ki je bila na 20 dan konkretna krvavitev. 21 tudi še. v ponedeljek je pojenjala. v torek ni bilo več. danes pa je 24 dan.

samo ko je taka krvavitev sploh ne moreš slončkat. to mi ni logično.

si jo že kdaj imela ?

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.4.2009 9:43:48   
giotti

ne prejšnji mesec nisem delala še testov. tako, da si to katero drugo brala glede ovulacije. jaz ne vem kdaj jo imam. jaz sem delala O testke pred krvavitvijo. teste sem delala 15,16,17 dan in sem takrat tudi pisala. bila je črtica. a šibkejša kot testna. 17 dan ni bilo niti črtice več. zato nisem več delala testov. mislila sem, da do ovulacije sploh ni prišlo. 18 in 19 dan sem imela večji kompakten izcedek na hlačkah. 19 pa se mi je potem zvečer pojavila ta krvavitev. ki je bila na 20 dan konkretna krvavitev. 21 tudi še. v ponedeljek je pojenjala. v torek ni bilo več. danes pa je 24 dan.

si jo že kdaj imela ?

Ne, nisem je imela nikoli nobenih vmesnih krvavitev. Lahko pa da ni ovulacijska, ampak gre za hormonska neravnovesja. Če sigurno to ni bila menstruacija, potem ti predlagam, da se odpraviš do ginekologinje. Vgnezditvena ne more bit tako močna, tam je ponavadi samo kak rjav flekec dan ali dva, pa tudi prezgodaj je za vgnezditev, če imaš tako dolge cikle.
Škoda, ker s testki nisi nadaljevala najmanj do 12 dni pred najdaljšim ciklom, ko dobiš M. Brez veze je interpretirat šibke črtice, to je vse negativno, ali je šibka ali je ni, to je isto. Testirat moraš, dokler ne vidiš enako ali bolj močno črtico. Če bi imela na primer digitalni ovulac test, ne bi vidla nobenih črtic, ampak bi ti samo pisalo negativno, pozitivno.
Upam, da če ti ta mesec ne uspe user posted image , da boš naslednji mesec bolj vztrajna s testiranjem. Če M nikoli ne pride pred 30. dnem, lahko začneš testirat šele kakšen 14, 15. dan, pa potem do 25. dne, če imaš M do 37 dni.

Lahko si meriš tudi temperaturo in po O se bo povišala.

Če nič od tega nič ne pokaže, potem je gotov čas za posvet pri G.

Srečno, Mojca user posted image

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.4.2009 8:24:10   
mojca345

si jo že kdaj imela ?

Ne, nisem je imela nikoli nobenih vmesnih krvavitev. Lahko pa da ni ovulacijska, ampak gre za hormonska neravnovesja. Če sigurno to ni bila menstruacija, potem ti predlagam, da se odpraviš do ginekologinje. Vgnezditvena ne more bit tako močna, tam je ponavadi samo kak rjav flekec dan ali dva, pa tudi prezgodaj je za vgnezditev, če imaš tako dolge cikle.
Škoda, ker s testki nisi nadaljevala najmanj do 12 dni pred najdaljšim ciklom, ko dobiš M. Brez veze je interpretirat šibke črtice, to je vse negativno, ali je šibka ali je ni, to je isto. Testirat moraš, dokler ne vidiš enako ali bolj močno črtico. Če bi imela na primer digitalni ovulac test, ne bi vidla nobenih črtic, ampak bi ti samo pisalo negativno, pozitivno.
Upam, da če ti ta mesec ne uspe user posted image , da boš naslednji mesec bolj vztrajna s testiranjem. Če M nikoli ne pride pred 30. dnem, lahko začneš testirat šele kakšen 14, 15. dan, pa potem do 25. dne, če imaš M do 37 dni.

sem bila včeraj pri ginekologinji, pa mi je rekla, da je bila ovulacijska krvavitev....nisem vedela da je vgnezditvena samo par kapljc...bom vedla za drugič...testirat sem pa začela šele ta cikel prvič....nisem še nikoli...ni problem vztrajnosti, kot je bolj materialna kalkulacija ( 15 eur - 5 testov ). ampak sem včeraj dobila tiste teste iz zda. zdej jih imam 40 pa še 10 nosečnihških...tko, da bo zdej mogoče kej lažje...sem pa rzamišljala...krvavet sem začela konkretno na 20 dan...a misliš, da je to moj O dan potem ? gin. je rekla, ko poči "tist"....pol pa pride nekaj krvi lahko v želodec in iz njega ven.... ( nisem še čist pr seb dele zjutri, ampak upam, da veš kaj ti hočem povedat )...folikel poči.... ( točno )....a prej ali po ovulaciji....

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.4.2009 9:39:31   
giotti

sem bila včeraj pri ginekologinji, pa mi je rekla, da je bila ovulacijska krvavitev....nisem vedela da je vgnezditvena samo par kapljc...bom vedla za drugič...testirat sem pa začela šele ta cikel prvič....nisem še nikoli...ni problem vztrajnosti, kot je bolj materialna kalkulacija ( 15 eur - 5 testov ). ampak sem včeraj dobila tiste teste iz zda. zdej jih imam 40 pa še 10 nosečnihških...tko, da bo zdej mogoče kej lažje...sem pa rzamišljala...krvavet sem začela konkretno na 20 dan...a misliš, da je to moj O dan potem ? gin. je rekla, ko poči "tist"....pol pa pride nekaj krvi lahko v želodec in iz njega ven.... ( nisem še čist pr seb dele zjutri, ampak upam, da veš kaj ti hočem povedat )...folikel poči.... ( točno )....a prej ali po ovulaciji....

Joj, ne vem tako podrobno, ker se pa nisem toliko s tem ukvarjala. Za te krvavitve do nedavnega tudi sploh nisem vedla, da so možne, ker pravim, da jih jaz nisem imela. Meni so pač ti testki pomagali, že drugi mesec, ko sem jih delala, nama je uspelo. Torej, dokler ni bilo pozitivno, sploh nisva user posted image , potem pa sva tisti večer, ko je bilo pozitivno.

Saj lahko testke naročiš preko interneta, so veliko cenejši. Ali pa greš pokukat čez mejo, sem prepričana, da se dobijo za nižjo ceno. No, pa saj zdaj jih imaš, kot vidim. Naj ti prinesejo srečo kot so meni user posted image

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.4.2009 13:49:51   
crvicek

si jo že kdaj imela ?

Ravno ta razpok folikla časovno opredeljuje ovulacijo, saj se ob razpoku izločijo jajčeca ki v jajcevodih živijo še nekako 24 ur in čakajo na prava semenčeca. Pri nekaterih se razpok folikla zazna z majhno krvavitvojo, druge pa čutimo zelo topo bolečino v jajčniku, ki po par urah izgine.

Tako nekako na kratko.

Srečno!

Najini princeski raseta...

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?