crvicek -> RE: Velikost gestacijske vrečke in ploda (18.4.2009 13:49:51)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojca345 IZVIRNO SPOROČILO: giotti IZVIRNO SPOROČILO: mojca345 ne prejšnji mesec nisem delala še testov. tako, da si to katero drugo brala glede ovulacije. jaz ne vem kdaj jo imam. jaz sem delala O testke pred krvavitvijo. teste sem delala 15,16,17 dan in sem takrat tudi pisala. bila je črtica. a šibkejša kot testna. 17 dan ni bilo niti črtice več. zato nisem več delala testov. mislila sem, da do ovulacije sploh ni prišlo. 18 in 19 dan sem imela večji kompakten izcedek na hlačkah. 19 pa se mi je potem zvečer pojavila ta krvavitev. ki je bila na 20 dan konkretna krvavitev. 21 tudi še. v ponedeljek je pojenjala. v torek ni bilo več. danes pa je 24 dan. samo ko je taka krvavitev sploh ne moreš slončkat. to mi ni logično. si jo že kdaj imela ? Ne, nisem je imela nikoli nobenih vmesnih krvavitev. Lahko pa da ni ovulacijska, ampak gre za hormonska neravnovesja. Če sigurno to ni bila menstruacija, potem ti predlagam, da se odpraviš do ginekologinje. Vgnezditvena ne more bit tako močna, tam je ponavadi samo kak rjav flekec dan ali dva, pa tudi prezgodaj je za vgnezditev, če imaš tako dolge cikle. Škoda, ker s testki nisi nadaljevala najmanj do 12 dni pred najdaljšim ciklom, ko dobiš M. Brez veze je interpretirat šibke črtice, to je vse negativno, ali je šibka ali je ni, to je isto. Testirat moraš, dokler ne vidiš enako ali bolj močno črtico. Če bi imela na primer digitalni ovulac test, ne bi vidla nobenih črtic, ampak bi ti samo pisalo negativno, pozitivno. Upam, da če ti ta mesec ne uspe [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , da boš naslednji mesec bolj vztrajna s testiranjem. Če M nikoli ne pride pred 30. dnem, lahko začneš testirat šele kakšen 14, 15. dan, pa potem do 25. dne, če imaš M do 37 dni. Lahko si meriš tudi temperaturo in po O se bo povišala. Če nič od tega nič ne pokaže, potem je gotov čas za posvet pri G. Srečno, Mojca [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] sem bila včeraj pri ginekologinji, pa mi je rekla, da je bila ovulacijska krvavitev....nisem vedela da je vgnezditvena samo par kapljc...bom vedla za drugič...testirat sem pa začela šele ta cikel prvič....nisem še nikoli...ni problem vztrajnosti, kot je bolj materialna kalkulacija ( 15 eur - 5 testov ). ampak sem včeraj dobila tiste teste iz zda. zdej jih imam 40 pa še 10 nosečnihških...tko, da bo zdej mogoče kej lažje...sem pa rzamišljala...krvavet sem začela konkretno na 20 dan...a misliš, da je to moj O dan potem ? gin. je rekla, ko poči "tist"....pol pa pride nekaj krvi lahko v želodec in iz njega ven.... ( nisem še čist pr seb dele zjutri, ampak upam, da veš kaj ti hočem povedat )...folikel poči.... ( točno )....a prej ali po ovulaciji.... Ravno ta razpok folikla časovno opredeljuje ovulacijo, saj se ob razpoku izločijo jajčeca ki v jajcevodih živijo še nekako 24 ur in čakajo na prava semenčeca. Pri nekaterih se razpok folikla zazna z majhno krvavitvojo, druge pa čutimo zelo topo bolečino v jajčniku, ki po par urah izgine. Tako nekako na kratko. Srečno!
|
|
|
|