|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otroški dodatek, brezposelnost
3.4.2009 15:24:56   
malinca x
Partner je od 1.1.2009 brezposeln. Do 31.3. je bil upravičen do denarnega nadomestila. Zanima me,
če pri ponovni presoji o višini otroškega dodatka upoštevajo moj dohodek za leto 2008 ali 2007. Lestvice o višini otr. dodatka so narejene za leto 2007. Mojemu pa so rekli, da bodo upoštevali dohodek za 2008. Ker takrat sem zaslužila nekaj več kot prejšnje leto in bi naj bil otr. dodatek nižji.  Ali katera zna to razložiti?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otroški dodatek, brezposelnost
3.4.2009 15:40:57   
lukec
Lestvice o višini OD so za leto 2008 in sicer od 1.7. dalje. Če oddaš vlogo v aprilu se upošteva dohodek za leto nazaj.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu malinca x)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.4.2009 15:49:32   
lukec
Pa ne se preveč jezit nad butastim sistemom, tud jz sem se pa sem obupala. Sistem je namreč tak, da tud če zgubiš službo upoštevajo dohodke prejšnjega leta, ko se pa spet zaposliš, moraš pa takoj javiti višino dohodka, da ti zmanjšajo OD.

Meni nebö odprto se zdi,
(F. Prešeren)

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.4.2009 15:54:41   
malinca x
Se pravi, da bo nova lestvica šele po 1.7.?  Upam, da prej dobi službouser posted image

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.4.2009 15:57:50   
Kerensa*
Vloga za odobritev/podaljšanje otroškega dodatka se obravnava po ZUP-u (kakor vse ostale), zato imaš tudi pri tej vlogi pravico do ažurnosti in do upoštevanja dejanskega stanja. Zakon navaja, da se samo ob oddaji vloge upošteva dohodke preteklega leta (če prvič oddajaš po aprilu v tekočem letu) ali predpreteklega leta (če oddajaš v prvih treh mesecih tekočega leta). V kolikor pa se v času prejemanja otroškega dodatka (torej v času veljavnosti odločbe) spremeni karkoli, kar vpliva na višino otroškega dodatka, si ti, kot prejemnik, te podatke dolžan sporočiti v roku 8-ih delovnih dni od nastanka spremembe ali v roku 8-ih delovnih dni od dneva, ko si za spremembo izvedel. MDDSZ (oz. preko njih pristojni CSD) je ta podatek dolžan ažurno upoštevati že ob prvem naslednjem izplačilu. Zakon NE navaja, da se spremembe NE upoštevajo ažurno in zakon NE zahteva, da je treba otroški dodatek poračunavati naslednje leto (v plus ali v minus).

Pošteno jim je treba zatežiti z zakonodajo, pa gre. Preverjeno - iz lastnih izkušenj.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.4.2009 18:26:39   
*pepelka*
Tudi pri nas smo se soočili s takšnim primerom. In nič ne upoštevajo, gledajo dohodke za nazaj in ne dajo nič, pa tudi če si brezposelen.
To je pač naša država, nimamo kaj

Neposredna povezava do sporočila: 6
3.4.2009 18:32:33   
malinca x
Zdaj pa ne vem ali sem narobe razumela. Dobili naj bi višji OD, samo s tem, da bodo upoštevali moj dohodek za leto 2008 in ne za 2007. Partner je brezposeln z letošnjim letom.

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.4.2009 18:34:33   
Anonimen
Tudi pri nas smo se soočili s takšnim primerom. In nič ne upoštevajo, gledajo dohodke za nazaj in ne dajo nič, pa tudi če si brezposelen.

Imate kaj.
Pritozi se.

Neposredna povezava do sporočila: 8
3.4.2009 20:10:09   
lukec
IZVIRNO SPOROČILO: *pepelka*

To je dejstvo. Moja izkušnja: Po porodniški sem ostala brez službe, ko sem javila spremembo sem dobila odgovor, da spremembe v višini OD ne bo, ker bom dejstvo, da nimam dohodka lahko upoštevala pri naslednji vlogi. Po nekaj mesecih sem se zaposlila, javila spremembo in znižali so mi OD. Pritožila sem se na ministrstvo, tudi od tam sem dobila odločbo, da je vse v skladu z zakonom. Torej, če je treba OD znižat potem dejansko stanje upoštevajo, če ga je treba zvišat pa očitno ne.

Še odgovor malinci x, če boš vlogo oddajala aprila se bodo upoštevali dohodki iz leta 2008.

Meni nebö odprto se zdi,
(F. Prešeren)

Neposredna povezava do sporočila: 9
4.4.2009 5:37:56   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: lukec
Pritožila sem se na ministrstvo, tudi od tam sem dobila odločbo, da je vse v skladu z zakonom.

Jaz imam doma dopis z MDDSZ (sicer iz leta 2007, ampak vseeno - nič ne vem o tem, da bi se vmes zakon kaj spreminjal), da se sme višina otroškega dodatka spremeniti prejemniku v plus ali v minus tudi tekom trajanja odločbe, v kolikor se spremenijo dejavniki, ki na višino vplivajo.

In točno to se je pri nas tudi zgodilo. Konec avgusta 2007 mi je potekla pogodba o zaposlitvi in septembra, po prejemu otroškega dodatka za avgust, sem na CSD javila spremembo. Ker v 60-ih dnevih nisem dobila nobenega odgovora (razen dopisa, da so seznanjeni s spremembo) in ker je višina nakazila ostajala enaka, sem poslala dopis oz. pritožbo na MDDSZ (novembra 2007). Decembra 2007 sem dobila odgovor, da je potrebno v vsakem upravnem postopku upoštevati dejansko stanje in izplačila poračunati takoj ob prvem naslednjem nakazilu.

Kdo zdaj tukaj koga farba, mi ni čisto jasno, ampak jaz sem januarja 2008 (ob izplačilu za december 2007) dobila nakazano tudi razliko za 3 mesece nazaj (sicer ne veliko, ker je bila razlika samo za en razred, ampak vseeno - dobila sem).

Dejstvo je, da je otroški dodatek denar, ki ti ob izpolnjevanju pogojev, določenih s strani države, pripada. In ne pripada ti na podlagi nekih predpostavk ali česarkoli podobnega, temveč ti pripada na podlagi dejanskega stanja. Tudi v zakonu ali v sami odločbi nikjer ne piše, da se višina otroškega dodatka prejemniku v plus ne more spremeniti, v minus pa lahko. Člena, kjer bi pisalo, da je poračun možen samo enkrat letno, ob oddaji naslednje vloge, ni.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.4.2009 13:31:04   
ajataja
ma,ni čist tako,jaz sem pred tremi leti po porodniški bila brez službe in sem pač morala pisat za prejšnje leto porodniško pa sem povedala na socialni da sem pa zdaj brezposelna in je rekla da moram prinest potrdilo od zavoda in so mi upoštevali da sem brez dohodkov,ko pa se zaposliš pa moraš javit,ker ti potem ne pripada več višji dodatek.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.4.2009 17:03:55   
Nončika
do 31.3.2009 je upravičen do denarnega nadomestila. to se pravi, da bo 15.4 prejel zadnjič. pol pa lepo z 1.5. vložita novo vlogo ali javita spremembo. kolikor vem mu morajo na zavodu izdati potrdilo, da ne prejema nobenih sredstev in mu bodo brisali dohodke, upoštevali bodo le tvoje in sicer iz l. 2008.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.4.2009 20:21:31   
karin412
Meni pa so upoštevali, ko sem prenehala dobivati nadomestilo-takrat sem prinesla en list z zavoda, pa smo takoj nasl. mesec dobili višji OD. In to kar precej višji.

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.4.2009 13:30:12   
Poloncka
Sprememba (kot sprememba se upošteva izguba dohodkov in ne le izguba zaposlitve, v kolikor je še upravičen do denarnega nadoemstila) se upošteva, v kolikor je nastala v času trajanja pravice do otroškega dodatka. Se pravi, takoj po prenehanju izplačevanja den. nadomestila dajte na CSD sporočit, da je prišlo do spremembe. V kolikor pa npr. pride do spremembe (prenehanje dohodka) v marcu, spremembe pa ne javiš takoj, ampak to navedeš pri podaljšanju vloge, npr. junija, ne bodo upoštevali, da dohodka več ni. Takrat namreč ne delajo spremembe okoliščin, temveč nov izračun, ki se dela na podlagi lanskih dohodkov. Tako nekateri morda mislijo, da na CSD ne upoštevajo spremembe, ko ostaneš brez zaposltve, kar pa ni res. Pomembno je le, da spremembo javiš takoj, ko nastana (ali izgubo dohodka ali pridobitev dohodka). Seveda pa bodo, v kolikor ugotovijo, da si pridobitev dohodka zamolčala, spremembo naredili po uradni dolžnosti (kar so tudi dolžni), za nazaj pa ti ne bodo upoštevali spremembe, če je nisi javila pravi čas.

l.p.

Neposredna povezava do sporočila: 14
17.4.2009 10:27:38   
tinatona
A lahko še jaz svoj piskerček dodam...

Se pravi, da jaz lahko (zdaj ko mi je poteklo nadomestilo z zavoda) oddam novo vlogo, nanjo vpišem lanske dohodke in napišem da sem ostala brez dohodkov in mi morajo oni upoštevat dejansko stanje...

HVALA za čimprejšnji odgovor.

LP

(odgovor članu Poloncka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.4.2009 22:33:11   
tinatona
No tako... Jaz sem oddala novo vlogo. Noter sem vpisala lanske dohodke, zraven pa priložila potrdilo z zavoda, da sem v evidenci in da ne prejemam nadomestila.

Potem bomo pa videli kako in kaj.

LP

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.5.2009 1:11:28   
tinatona
Evo samo da javim - sem danes dobila novo odločbo. Prejšnja se razveljavi, po novem mi pripada 121€ otroških.

Kerensa hvala za tole!!!

LP

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.5.2009 1:21:30   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: tinatona
Kerensa hvala za tole!!!

Malenkost. user posted image

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?