Kerensa* -> RE: Otroški dodatek, brezposelnost (4.4.2009 5:37:56)
|
IZVIRNO SPOROČILO: lukec Pritožila sem se na ministrstvo, tudi od tam sem dobila odločbo, da je vse v skladu z zakonom. Jaz imam doma dopis z MDDSZ (sicer iz leta 2007, ampak vseeno - nič ne vem o tem, da bi se vmes zakon kaj spreminjal), da se sme višina otroškega dodatka spremeniti prejemniku v plus ali v minus tudi tekom trajanja odločbe, v kolikor se spremenijo dejavniki, ki na višino vplivajo. In točno to se je pri nas tudi zgodilo. Konec avgusta 2007 mi je potekla pogodba o zaposlitvi in septembra, po prejemu otroškega dodatka za avgust, sem na CSD javila spremembo. Ker v 60-ih dnevih nisem dobila nobenega odgovora (razen dopisa, da so seznanjeni s spremembo) in ker je višina nakazila ostajala enaka, sem poslala dopis oz. pritožbo na MDDSZ (novembra 2007). Decembra 2007 sem dobila odgovor, da je potrebno v vsakem upravnem postopku upoštevati dejansko stanje in izplačila poračunati takoj ob prvem naslednjem nakazilu. Kdo zdaj tukaj koga farba, mi ni čisto jasno, ampak jaz sem januarja 2008 (ob izplačilu za december 2007) dobila nakazano tudi razliko za 3 mesece nazaj (sicer ne veliko, ker je bila razlika samo za en razred, ampak vseeno - dobila sem). Dejstvo je, da je otroški dodatek denar, ki ti ob izpolnjevanju pogojev, določenih s strani države, pripada. In ne pripada ti na podlagi nekih predpostavk ali česarkoli podobnega, temveč ti pripada na podlagi dejanskega stanja. Tudi v zakonu ali v sami odločbi nikjer ne piše, da se višina otroškega dodatka prejemniku v plus ne more spremeniti, v minus pa lahko. Člena, kjer bi pisalo, da je poračun možen samo enkrat letno, ob oddaji naslednje vloge, ni.
|
|
|
|