|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   recesijska zelenjava :)
2.4.2009 11:28:47   
muška
SEm se smejala danes sama sebi, ko sem nabirala koprive za špinačo in regrat.

No zanima me, kaj od tega pomladnega "plevela" vse uporabljate in kako?

Jaz bom iz kopriv (vršički) naredila špinačo, mogoče jih bo še za eno rundo v skrinjo.

Regrat pa narežem in ga prepražim na čebuli, to potem uporabim za rižoto ali omakco za široke rezance. Dodam še kakšno sladko smetano, pri testeninah pršut.... Meni je to ful dobro. ga pa za te zadeve dam kar v skrinjo, za tu in tam čez leto.
Solato imamo pa itak skoraj dnevno na jedilniku, včasih samo regrat, včasih pa zraven šekrompir in jajčko,... odvisno.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: recesijska zelenjava :)
2.4.2009 11:45:33   
norge
Jaz uporabljam samo regrat, ga imam fullll rada, z jajčkom, krompirjem, fižolčkom, včasih pa se pregrešim še z prepraženo domačo slanino - Njami!!!
Kopriv pa še nisem uporabljala...pa so že zdaj? Kako pa jih pripraviš... Pa nič dež pri vas ne pada, al greš kar po dežku?? Pri nas že cel dan naliva kot noro!!! Pa dober tek!!!

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.4.2009 11:49:35   
muška
Ne danes ne dežuje (še) tako da sem to izkoristila.

Pri koprivah naberem vršičke, jih operem, prevrem in zmiksam z paličnim. Potem pa jih dalje kuham kot navadno špinačo z enakimi začimbami.

(odgovor članu norge)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.4.2009 12:28:21   
Belika
Iz kopriv je naša babi delala špinačo in je bila prav dobra.... jaz se je še nisem spravila. Ker niti nisem vedela postopka... mogoče pa en dan pošljem mojega po koprive (hehe pa še če se bo opekel, je baje to fino proti revmi)user posted image

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.4.2009 19:16:29   
kajajaka
uporabljam oboje- regrat na solato, koprive pa pripravim kot običajno špinačo- v kropu poparim, nasekljam, na čebulci prepražim, dodam česen, malo mokce, mleko, maslo in smetanco )vsakega po malo.

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.4.2009 11:33:32   
fusia
Kje pa dobite koprive? Jaz bi tudi naredila špinačo, pa se ne spomnim, da bi kje videla kake koprive rasti. Pa nisem iz mesta. Kam naj grem to iskatuser posted image

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.4.2009 11:40:18   
Felicita
koprive in regrat ja user posted image regrat u solati, koprive kot špinačo (v omaki) al pa v domače njoke... mmm...
bi pa letos rada sprobala čemaž, pa me je ful strah da ga bom zamešala z listi od šmarnc... menda je ful podobno, pa ne bi rada koga zagiftala user posted image

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu fusia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.4.2009 17:04:28   
muška
Fusia, jaz kopreive nabiran v našem vinogradu (doler še ni šprican) ali na kakšnem robu našega travnika.

Čemaža pa še nisem videla v živo, imam občutek, da ga našem koncu sploh ni. Šmarnic tudi še ni (jaz jih poznam), tako da če je čemaž v moji okolici , ga je z šmarnicami nemogoče zamenjati.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.4.2009 20:50:56   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: fusia

Kje pa dobite koprive? Jaz bi tudi naredila špinačo, pa se ne spomnim, da bi kje videla kake koprive rasti. Pa nisem iz mesta. Kam naj grem to iskatuser posted image

KOprive dobim na domači parceli. Pa naberem jih tudi za čaj, posušim liste in jih uporabljam pozimi. Regratu naberem cvetke in naredim včasih sirup, vedno pa jih naberem za čaj.
Čemaža je v našem gozdu ogromno, tako da sem ga že nabirala letos. Mi pa ni tako strašansko všeč, da bi ga kar naprej uporabljala. Zamešaš ga težko, če poznaš najdišča in vsaj približno živiš z rastlinami. Že vonja se ga po celi hosti.

Jaz delam sicer špinačo tudi iz pesinih listov, pa iz listov rdeče redkvice. Samo jih še ni, imam pa že na vrtu čist navadno zelo okusno špinačo. Tako da bo ta zadoščala ta hip.

Aprila lahko natrgaš špargeljne v naravi. Moj jih včasih prinese iz okolice Gorice. Njami. Aja, saj domači, gojeni šparglji so ta hip tudi že kar veliki. Že za jest. user posted image

(odgovor članu fusia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.4.2009 22:26:24   
al1*
Obožujem čemaž - na solati, kot namaz, tudi v juhi.
Tudi regrat nabiram in jem, malo manj rada ga pa perem.
Koprive sicer imam rada, ampak jih sama ne nabiram.
zelo si želim enkrat nabrat šparglje v naravi, upam, da mi med prvomajskimi, ko gremo na Primorsko to tudi uspe.

Pa seveda gozdne jagode bodo čez kak mesec..

lp

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.4.2009 19:29:07   
kaya2007
mene pa zanima, če je kdo kje videl čemaž za kupit? na kakšni tržnici mogoče?

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
20.4.2009 19:39:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kaya2007)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
23.4.2009 9:37:44   
piko12
Kako pa naredite čemaž?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.4.2009 10:23:13   
luka jan
http://vizita.si/clanek/recepti/cemaz-si-privoscite-za-zajtrk-kosilo-ali-vecerjo.html

Nekaj receptov za čemaž, če ti kaj pomaga.user posted image

(odgovor članu piko12)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.4.2009 8:16:37   
alička
V moji okolici je veliko kopriv, pa se jih še nisem spravila nabirat ker ne vem kako. Ali potrebujem rokavico? Muška praviš, da uporabim smo vršičke? in samo listke brez stebla, a ne?

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 15
25.4.2009 8:55:28   
muška
ja rokavico boš potrebovala. Jaz odrežem samo vršičke, ker so mehki, seveda ne ločujem stebla od listov.  Bolj je kopriva mlada bolj mehke liste (in steblo ) bo imela. Mogoče je zdaj res še skrani čas za to vrsto špinače.

(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.4.2009 11:48:31   
jakaracman

IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

mene pa zanima, če je kdo kje videl čemaž za kupit? na kakšni tržnici mogoče?

Na koseški tržnici ga ima tista, ki je prva od sadja in gleda proti lokalom.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...
Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizke
Medtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?