|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Lajšanje bolečin
6.5.2005 13:21:05   
zi&mm
Ojla,

Mene pa nekaj zanima: a ti med popadki oziroma porodom kako lajšajo bolečine? :zmeden: Ne vem, kakšna inekcija al karkoli podobnega, ker se pač sama nisem odločla za EA.
Kdaj pa se ti partner pridruži v porodni sobi? Jaz nočem bit sama brez njega :(( :(( :(( in on si tudi želi bit zraven skozi, pa mislim da ni, ne?

:rozica:Hvala

lp, Mili
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Lajšanje bolečin
6.5.2005 13:24:24   
Taša
Ja, jaz sem obakrat med popadki dobila neko "inekcijo" za lajšanje bolečin.. Tista inekcija bolečine ni kaj veliko ublažila, sem bila pa jest tko "zadeta" (obakrat) da skoraj zase nisem vedela....
Partner se ti v porodni pridruži ko te porihtajo (britje, klistir..) in te namestijo v porodno sobo!

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Lajšanje bolečin
6.5.2005 13:27:22   
Jančika_
Moj je bil še pred mano v porodni (pri klistirju ga pač ni bilo zraven, hahaha), potem pa do konca z mano. Za lajšanje bolečin sem dobila Dolantin, ki me je totalno zadel:).

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Lajšanje bolečin
6.5.2005 13:47:00   
Anonimen
Jaz sem dobila najprej svečko proti bolečinam, potem pa še nekaj po infuziji.

Mož je bil zraven čisto od začetka, ko so me spravli na posteljo in mi dali umetne.

mislim da je povsod lahko s tabo od začetka. Seveda potem, ko te obrijejo in po klistirju. Potem pa ja.

(odgovor članu zi&mm)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Lajšanje bolečin
6.5.2005 14:03:41   
Žirafca Helena1
Jaz nisem dobila nič proti bolečinam, razen dihala sem med popadkom skozi masko. Pa sploh ni blo panike. Pravim, da grem tako še najmanj desetkrat rodit.
Mož je bil skoz zraven.

Čao, Helena,:miska:

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Lajšanje bolečin
6.5.2005 14:08:55   
Primoza
Moja je obakrat dobila dušikov(I) oksid N2O, ki ti otopi bolečino. Stranski produkt so nasmejani novorojenčki.

Drugič so ji dali še inravenozno eno od sredstev proti bolečinam, vendar zelo majno dozo.

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Lajšanje bolečin
6.5.2005 14:14:29   
darjatimci
Ja seveda ti dajo,ko se približuje finiš,meni so pri zadnjem dali in me babica vpraša, če je kaj bolje pa sem rekla, da ne čutim sprememb potem mi je zgleda dodala še malo in sem bla dobesedno zadrogirana sploh nisem bila sposobna sodelovati,ko je rekla zdej bomo pa rodili,jaz sem se prej zelo oklepala dihanja in maske meni je precej pomagalo,no pa da mojega:love:ne pozabim izkazal se je 100%:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
6.5.2005 16:45:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zi&mm)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Lajšanje bolečin
6.5.2005 17:03:29   
polona2
Saj kar malo čudno gledam, ko berem tole, veliko imajo nekateri povedati proti EA, proti tem zadevam, ki jih opisujete, pa še nihče ni napovedal vojne (kot včasih dobim občutek pri debatah v zvezi z EA), še en razlog več torej, da naslednjič spet rodim z EA, popolnoma prisebna in zadeta samo do sreče in ne od česa drugega.

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Lajšanje bolečin
6.5.2005 17:25:09   
polona2
Pri meni in mojem otroku ni bilo nobenih stranskih učinkov.

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Lajšanje bolečin
6.5.2005 18:31:49   
polona2
Ne trapaj, povprečje porodov z EA v tujini je okrog 80 %, nisem še slišala, da bi jo kje ukinjali, postrezi mi s kakšnim linkom.

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Lajšanje bolečin
6.5.2005 18:41:17   
Anonimen
Ne samo, da je povprečje porodov z EA v tujini tako visoko, ponekod moraš posebej zahtevat, da želiš roditi brez EA, sicer je logično, da jo boš dobila.

(odgovor članu zi&mm)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Lajšanje bolečin
6.5.2005 18:42:29   
Anonimen
Vsaka reč, ki ti jo našopajo v telo, ima lahko stranske učinke, ne se slepit. Samo da pri enih so, pri drugih pa jih ni ali pa niso opazni.

(odgovor članu zi&mm)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Lajšanje bolečin
6.5.2005 19:29:10   
polona2
Jaz se sploh ne slepim, tudi ko so me operirali, so mi dali analgetik, a ti bi ga zavrnila, ker ima možne stranske učinke, ali kako, samo posplošujem, tako kot to delaš ti, pa saj je vseeno, jaz bom naslednjič z, ti brez, pa bomo vsi zadovoljni, ne?

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Lajšanje bolečin
7.5.2005 21:08:19   
**Petra**
Tudi jaz sem rodila z EA. Moram ti priznat, da ne grem nikoli več rodit brez EA. Med samim porodom čutiš noge oz. jih normalno lahko premikaš, le ledveni del ti omtrvijo, da tolko ne čutiš popadkov, drugače pa lahko normalno sodeluješ pri porodu. Pri meni je bil edini stranski učinek ta, da 2 dni po porodu nisem mogla ustat s postelje, ker se mi je vrtelo. Drugače pa sem se počutila čisto OK!!

Meni osebno je EA zelooo pomagala pri porodu - dobila sem umetne popadke, sploh se nisem odpirala in porod se ni premaknil nikamor, pa še um. popadki so boleli za umret, tako da sem z EA zeloooo zadovoljna.

Sicer pa je to stvar posameznika. Tudi jaz pred porodom nisem razmišljala o EA, ampak je pač tako naneslo in se je na koncu vse super končalo.
Odločitev je v tvojih rokah.....

LP

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Lajšanje bolečin
8.5.2005 20:50:29   
Tasika
Ma naj čez EA udrihajo takšne, ki so jo imele. Ne pa da non-stop poslušam 'jaz bi še enkrat, saj je bolelo, ampak pozabiš, brez EA je bolj naravno,...'
Če bi fovšija gorela, ne bi nikogar zeblo. Rodila sem z EA in nikoli več brez. EA ti vbrizgajo okoli hrbtenice (nisem medicinka in ne poznam izraza - nekaj spinalnega pač), in preden pride v kri je poroda konec. Protibolečinske injekcije pa dajejo direktno v kri, kar pomeni da jih vaš :duda: dobi kašnih 10 minut kasneje.
Želim neboleč porod vsaki :nosecka:. Saj nismo v 16. stoletju da bi bilo potrebno trpeti.

LP

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?