Lajšanje bolečin (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

zi&mm -> Lajšanje bolečin (6.5.2005 13:21:05)

Ojla,

Mene pa nekaj zanima: a ti med popadki oziroma porodom kako lajšajo bolečine? :zmeden: Ne vem, kakšna inekcija al karkoli podobnega, ker se pač sama nisem odločla za EA.
Kdaj pa se ti partner pridruži v porodni sobi? Jaz nočem bit sama brez njega :(( :(( :(( in on si tudi želi bit zraven skozi, pa mislim da ni, ne?

:rozica:Hvala

lp, Mili

Taša -> Lajšanje bolečin (6.5.2005 13:24:24)

Ja, jaz sem obakrat med popadki dobila neko "inekcijo" za lajšanje bolečin.. Tista inekcija bolečine ni kaj veliko ublažila, sem bila pa jest tko "zadeta" (obakrat) da skoraj zase nisem vedela....
Partner se ti v porodni pridruži ko te porihtajo (britje, klistir..) in te namestijo v porodno sobo!

Jančika_ -> Lajšanje bolečin (6.5.2005 13:27:22)

Moj je bil še pred mano v porodni (pri klistirju ga pač ni bilo zraven, hahaha), potem pa do konca z mano. Za lajšanje bolečin sem dobila Dolantin, ki me je totalno zadel:).

Anonimen -> Lajšanje bolečin (6.5.2005 13:47:00)

Jaz sem dobila najprej svečko proti bolečinam, potem pa še nekaj po infuziji.

Mož je bil zraven čisto od začetka, ko so me spravli na posteljo in mi dali umetne.

mislim da je povsod lahko s tabo od začetka. Seveda potem, ko te obrijejo in po klistirju. Potem pa ja.

Žirafca Helena1 -> Lajšanje bolečin (6.5.2005 14:03:41)

Jaz nisem dobila nič proti bolečinam, razen dihala sem med popadkom skozi masko. Pa sploh ni blo panike. Pravim, da grem tako še najmanj desetkrat rodit.
Mož je bil skoz zraven.

Čao, Helena,:miska:

Primoza -> Lajšanje bolečin (6.5.2005 14:08:55)

Moja je obakrat dobila dušikov(I) oksid N2O, ki ti otopi bolečino. Stranski produkt so nasmejani novorojenčki.

Drugič so ji dali še inravenozno eno od sredstev proti bolečinam, vendar zelo majno dozo.

darjatimci -> Lajšanje bolečin (6.5.2005 14:14:29)

Ja seveda ti dajo,ko se približuje finiš,meni so pri zadnjem dali in me babica vpraša, če je kaj bolje pa sem rekla, da ne čutim sprememb potem mi je zgleda dodala še malo in sem bla dobesedno zadrogirana sploh nisem bila sposobna sodelovati,ko je rekla zdej bomo pa rodili,jaz sem se prej zelo oklepala dihanja in maske meni je precej pomagalo,no pa da mojega:love:ne pozabim izkazal se je 100%:bravo::bravo::bravo:

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.5.2005 16:45:33)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

polona2 -> Lajšanje bolečin (6.5.2005 17:03:29)

Saj kar malo čudno gledam, ko berem tole, veliko imajo nekateri povedati proti EA, proti tem zadevam, ki jih opisujete, pa še nihče ni napovedal vojne (kot včasih dobim občutek pri debatah v zvezi z EA), še en razlog več torej, da naslednjič spet rodim z EA, popolnoma prisebna in zadeta samo do sreče in ne od česa drugega.

polona2 -> Lajšanje bolečin (6.5.2005 17:25:09)

Pri meni in mojem otroku ni bilo nobenih stranskih učinkov.

polona2 -> Lajšanje bolečin (6.5.2005 18:31:49)

Ne trapaj, povprečje porodov z EA v tujini je okrog 80 %, nisem še slišala, da bi jo kje ukinjali, postrezi mi s kakšnim linkom.

Anonimen -> Lajšanje bolečin (6.5.2005 18:41:17)

Ne samo, da je povprečje porodov z EA v tujini tako visoko, ponekod moraš posebej zahtevat, da želiš roditi brez EA, sicer je logično, da jo boš dobila.

Anonimen -> Lajšanje bolečin (6.5.2005 18:42:29)

Vsaka reč, ki ti jo našopajo v telo, ima lahko stranske učinke, ne se slepit. Samo da pri enih so, pri drugih pa jih ni ali pa niso opazni.

polona2 -> Lajšanje bolečin (6.5.2005 19:29:10)

Jaz se sploh ne slepim, tudi ko so me operirali, so mi dali analgetik, a ti bi ga zavrnila, ker ima možne stranske učinke, ali kako, samo posplošujem, tako kot to delaš ti, pa saj je vseeno, jaz bom naslednjič z, ti brez, pa bomo vsi zadovoljni, ne?

**Petra** -> Lajšanje bolečin (7.5.2005 21:08:19)

Tudi jaz sem rodila z EA. Moram ti priznat, da ne grem nikoli več rodit brez EA. Med samim porodom čutiš noge oz. jih normalno lahko premikaš, le ledveni del ti omtrvijo, da tolko ne čutiš popadkov, drugače pa lahko normalno sodeluješ pri porodu. Pri meni je bil edini stranski učinek ta, da 2 dni po porodu nisem mogla ustat s postelje, ker se mi je vrtelo. Drugače pa sem se počutila čisto OK!!

Meni osebno je EA zelooo pomagala pri porodu - dobila sem umetne popadke, sploh se nisem odpirala in porod se ni premaknil nikamor, pa še um. popadki so boleli za umret, tako da sem z EA zeloooo zadovoljna.

Sicer pa je to stvar posameznika. Tudi jaz pred porodom nisem razmišljala o EA, ampak je pač tako naneslo in se je na koncu vse super končalo.
Odločitev je v tvojih rokah.....

LP

Tasika -> Lajšanje bolečin (8.5.2005 20:50:29)

Ma naj čez EA udrihajo takšne, ki so jo imele. Ne pa da non-stop poslušam 'jaz bi še enkrat, saj je bolelo, ampak pozabiš, brez EA je bolj naravno,...'
Če bi fovšija gorela, ne bi nikogar zeblo. Rodila sem z EA in nikoli več brez. EA ti vbrizgajo okoli hrbtenice (nisem medicinka in ne poznam izraza - nekaj spinalnega pač), in preden pride v kri je poroda konec. Protibolečinske injekcije pa dajejo direktno v kri, kar pomeni da jih vaš :duda: dobi kašnih 10 minut kasneje.
Želim neboleč porod vsaki :nosecka:. Saj nismo v 16. stoletju da bi bilo potrebno trpeti.

LP

Stran: [1]