|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   trajanje nosečnosti
4.5.2005 14:09:08   
bena
Pozdravljene! Imam velik problem. Prejšnji teden (26.4) sem bila na ultrazvočnem merjenju nuhalne svetline, kjer mi je ginekologinja povedala, da je bil to zadnji dan, ko je bilo možno še kaj videti, saj bi naj bila z ozirom na velikost otroka (8,2 cm) noseča 13 tednov in 5 dni. Bila sem zelo presenečena, saj sem do takrat mislila, da sem noseča 11 tednov in 5 dni. Pa tudi moj ginekolog, ki mi je v začetku 8. tedna naredil UZ, takrat je bil otrok velik (2,2 cm), ni opazil oziroma mi vsaj ni rekel, da nosečnost traja dlje, kot sem sama mislila. Ker je bila nosečnost zame prijetno presenečanje, čeprav neplanirana, si tudi nisem vodila dnevnika zadnjih menstruacij. Zdaj pa sem povsem zmedena, saj ne vem koliko časa že traja moja nosečnost. Velikost otroka 8,2 cm bi dejansko ustrezala 14. tednu, kot sem to preverila v literaturi, ampak tudi 2,2 cm, kot je bil otrok velik pri prvem UZ pregledu ustreza začetku 8. tedna. Ali mi lahko katera od vas sporoči, koliko je bil v času merjenja NS velik njen otrok in teden v katerem je bila na NS. Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   trajanje nosečnosti
4.5.2005 14:18:41   
Rozalija
Ena možnost je ta, da si pač prb povedala datum Zm in si se za 2 tedna zmotila.

Druga možnost je ta, da imaš neredne M in pač je bila ovulacija toliko kasneje.

Tretja možnost pa je, da tednov nisi štela od ZM ampak od ovulacije in tu je ravno 2 tedna. Vsaj veliko jih naredi to napako in štejejo od O.

Meni se zdi, da imajo punce običajno tam med 6 in 7 cm pri cca 12 tednih. Jaz sem že malo pozabila a je bila tudi tu nekje.

(odgovor članu bena)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   trajanje nosečnosti
4.5.2005 14:36:27   
Anonimen
Žal se ne spomnim velikosti ampak kolikor jaz vem je v tem času, torej ko je čas za nuhalno najbolj idealen za dopločitev trajanja nosečnosti. Torej naj ne bi bilo nenavadno, če pri prejšnejm pregledu niso opazili oziroma lahko da so, pa ti niso omenili. Meni so na nuhalni vse mere odstopale za 2 tedna ampak naj bi bila noseča manj. PDP mi pa vseeno niso prestavili ampak sem potem rodila 15 dni čez PDP.

Mislim, da ni razloga za skrb.

(odgovor članu bena)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   trajanje nosečnosti
4.5.2005 14:51:54   
teta beta
Jaz sem bila na nuhalni, ko sem bila glede na ZM noseča polnih 14 tednov, vendar pa so mi tam potem prestavili PDP za en teden kasneje. Otroček je bil velik 68 mm. (14 prej, torej pri 12 tednih je bil še premajhen za NS in je meril 4 cm.)

(odgovor članu bena)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   trajanje nosečnosti
4.5.2005 19:26:53   
dd75
Jaz sem bila ravno danes na NS, sem v 12 tednu in 5 dni, otrok pa je velik 7cm6mm to naj bi bila ustrezna velikost. Na razpredelnici ki sem jo dobila na NS imam napisane mere vse do 15 tedna in za 14 teden je velikost otroka dobrih 8cm.
Lp

(odgovor članu bena)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   trajanje nosečnosti
5.5.2005 7:11:37   
Sugy
meni je tudi na nuhalni prestavila rok za 1 teden naprej, in sicer je bi bil v 13t 3/7 velik 74 mm. Ko sem gledala v razpredelnico, je to ustrezna velikost.

Očitno je pri vsaki malo drugače, oz. so te razpredelnice malce drugačne :zmeden:

jest gledam po tej:

http://www.babycenter.com/general/fetaldevelopment/pregnancy/1290794.html

(odgovor članu bena)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?