bena -> trajanje nosečnosti (4.5.2005 14:09:08)
|
Pozdravljene! Imam velik problem. Prejšnji teden (26.4) sem bila na ultrazvočnem merjenju nuhalne svetline, kjer mi je ginekologinja povedala, da je bil to zadnji dan, ko je bilo možno še kaj videti, saj bi naj bila z ozirom na velikost otroka (8,2 cm) noseča 13 tednov in 5 dni. Bila sem zelo presenečena, saj sem do takrat mislila, da sem noseča 11 tednov in 5 dni. Pa tudi moj ginekolog, ki mi je v začetku 8. tedna naredil UZ, takrat je bil otrok velik (2,2 cm), ni opazil oziroma mi vsaj ni rekel, da nosečnost traja dlje, kot sem sama mislila. Ker je bila nosečnost zame prijetno presenečanje, čeprav neplanirana, si tudi nisem vodila dnevnika zadnjih menstruacij. Zdaj pa sem povsem zmedena, saj ne vem koliko časa že traja moja nosečnost. Velikost otroka 8,2 cm bi dejansko ustrezala 14. tednu, kot sem to preverila v literaturi, ampak tudi 2,2 cm, kot je bil otrok velik pri prvem UZ pregledu ustreza začetku 8. tedna. Ali mi lahko katera od vas sporoči, koliko je bil v času merjenja NS velik njen otrok in teden v katerem je bila na NS. Hvala.
|
|
|
|