|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kako partnerja pripraviti, da kaj posprav...
17.3.2009 19:49:28   
Neža7
Mene samo glava boli, ko berem kakšne težave ene imajo user posted image  Res smo ženske včasih preveč pridne in pride do tega....

Jaz bi mojega kar user posted image  če ne bi mi kaj pomago. Hvala bogu mi ni treba.

Edino stvar kar ne dela user posted image  je likanje, pranje in obešanje oblačil. Včasih je likal, vendar to imama rada. On je glavni pri pomivanje tla in je pravi mojster s sesalcem user posted image  

Zna tudi kuhat user posted image  Vse dela, da sem res tako hvaležna, da ga imam.

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 76
17.3.2009 20:46:27   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rija

kak pa ga pripravit do tega, da NE pospravlja vsega za sebojuser posted image

jaz mam namreč ta problem....

hehe moj je enakuser posted image  Pospravlja res non stop, mu gre na živce če ni vse na svojem mestu, ampak to pa je tudi vse. Bog ne daj da bi sam od sebe prijel za sesalec, cunjo za prah brisat ali likalnik, vse mu je treba reči.
Vseeno pa sem zadovoljna z njim, pa čeprav velikokrat kaj naredi samo zaradi tečne babe in še to z dolgim nosomuser posted image

Drugače pa je meni urejenost stanovanja zelo pomembna in sama se ne bi hvalila da mi ni do pospravljanja. Zame je urejenost doma urejenost človeka. Tako kot v javnosti ne hodimo v razcapanih, raztrganih, umazanih oblačilih, tako kot imamo urejeno frizuro, v bistvu našo zunanjo podobo, tako je zame pomembno da imamo urejen dom. Jaz sicer na nobenega ne kažem s prstom, ker nimam pravice, ampak zame so takšni ljudje neurejeni. Najbolj ogabno pa mi je itak ko vidim eno napocano žensko, cunje zrihtane v nulo, si misliš kaka dama je, potem pa prideš k njej domov pa se ti gabi pit kavo pri njej, to mi je pa res nekaj najbolj grdega. Pač taka sem, sorryuser posted image

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 77
17.3.2009 21:14:10   
rija
no....moj je strašno priden....moram rečt....lika(zaseuser posted image ) sesa, briše prah...čisti....edino s pralnim strojem si nista blizu....user posted image

ampak pri nas je problem, da moj tak pospravi, da živi user posted image  več ne najde teh stvariuser posted image user posted image user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 78
17.3.2009 21:36:32   
maca m
IZVIRNO SPOROČILO: Tamika87

IZVIRNO SPOROČILO: rija

kak pa ga pripravit do tega, da NE pospravlja vsega za sebojuser posted image

jaz mam namreč ta problem....

hehe moj je enakuser posted image  Pospravlja res non stop, mu gre na živce če ni vse na svojem mestu, ampak to pa je tudi vse. Bog ne daj da bi sam od sebe prijel za sesalec, cunjo za prah brisat ali likalnik, vse mu je treba reči.
Vseeno pa sem zadovoljna z njim, pa čeprav velikokrat kaj naredi samo zaradi tečne babe in še to z dolgim nosomuser posted image

Drugače pa je meni urejenost stanovanja zelo pomembna in sama se ne bi hvalila da mi ni do pospravljanja. Zame je urejenost doma urejenost človeka. Tako kot v javnosti ne hodimo v razcapanih, raztrganih, umazanih oblačilih, tako kot imamo urejeno frizuro, v bistvu našo zunanjo podobo, tako je zame pomembno da imamo urejen dom. Jaz sicer na nobenega ne kažem s prstom, ker nimam pravice, ampak zame so takšni ljudje neurejeni. Najbolj ogabno pa mi je itak ko vidim eno napocano žensko, cunje zrihtane v nulo, si misliš kaka dama je, potem pa prideš k njej domov pa se ti gabi pit kavo pri njej, to mi je pa res nekaj najbolj grdega. Pač taka sem, sorryuser posted image

Pa je veliko takih. Ali pa pride zjutraj ženska v vrtec - vsa našminkana, urejena tiptop - otrok pa s poscano plenico, ki jo je imel celo noč na sebi. Ker mu je ni imela časa zamenjat.

Poznam pa eno fino damo, no ona misli kako je fina. Če jo vidiš od daleč je še kar lepa....od blizu pa smrdi ko user posted image . Se umiva samo z nekimi zeliščnimi pripravki, pa to mogoče 1x na teden. V hiši ima polno psov, na sprehode jih ne vodi, potrebe opravljajo v stanovanju.... Mož več ne spi v spalnici, ker so posteljo zasedli psi, spi na pogradu.user posted image

V sanjah in ljubezni ni nič nemogoče.
(J.Arony)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 79
18.3.2009 6:59:57   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: Tamika87

Sva dve user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 80
18.3.2009 11:47:16   
kalbo
Vidiš, midva z ženo sva pa tako, da naju razmetano stanovanje nikakor ne moti. Pa ne govorim zdaj o umazanem stanovanju, ampak o nametanem. Mene bolj moti sterilno urejeno stanovanje, se tam nebi počutil najbolje. Če se pa komu gabi kofe pit pri meni, mi je pa ravno tja do pakistana.

(odgovor članu MLADAMAMICA)
Neposredna povezava do sporočila: 81
18.3.2009 14:20:56   
tweed
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Vidiš, midva z ženo sva pa tako, da naju razmetano stanovanje nikakor ne moti. Pa ne govorim zdaj o umazanem stanovanju, ampak o nametanem.

Zato pa sta lahko vidva skupaj in se ne kregata po nepotrebnem...
Tudi pri nama je tako, da naju ne moti preveč... Sicer kar redno pospravljam, če pa kdaj ne, se pa tudi svet ne podere. Se rajši z otrokoma in ženo ukvarjam, kot da vsak teden prestavljam knjige in brišem prah z njih... 

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 82
18.3.2009 16:34:44   
maca m
IZVIRNO SPOROČILO: tweed

IZVIRNO SPOROČILO: maca m
Včasih mu jaz pospravim

A ti to resno? Bratu pospravljaš sobo? Svašta...

Se strinjam z water lily. Vrednota pa to res ni, če nekdo pušča stvari kot padejo. Je vse prej kot vrednota...

Tweed, moj brat ni tipičen 16 letnik, ki bi bil cele dneve pred tv in računalnikom.
Ko pride iz šole naredi nalogo in gre očiju pomagat v garažo. Zna popravit skoraj vse kar se na kakšnem tovornjaku pokvari. Očiju pomaga v pisarni, ureja račune,.....
 Ko smo šli s starši za en teden v toplice je skoraj ves posel prevzel sam, usmerjal šoferje... Srednjo šolo izdeluje s prav dobrim. Poleg tega pa kosi travo, zaorje njivo, pomaga sosedom na kmetiji, pomaga v vinogradu.  Drugače je pa povsem normalen najstnik, ki hodi s prijatelji feštat, na morje, smučanje.... Že nekaj mesecev ima tudi "resno" punco. user posted image

Pa da ne boš mislil, da ga preveč zagovarjam. Za moje pojme ima še vedno dovolj časa, da si pospravi tistih svojih par kvadratov.
 Mu je pa za "vzgled" user posted image oči, ki tudi nikoli ne pospravlja. Pa če po pravici povem.....si ga tudi ne predstavljam. Cele dneve fajn dela, pride utrujen.........potem bi pa moral še pomiti posodo?

(J.Arony)

(odgovor članu tweed)
Neposredna povezava do sporočila: 83
18.3.2009 19:29:05   
kalbo
In komu na čast bi moral mali met sobo pospravljeno.user posted image

(odgovor članu maca m)
Neposredna povezava do sporočila: 84
18.3.2009 19:41:16   
maca m
Meni na čast.  user posted image user posted image user posted image   In njegovi bodoči....
Pa ne težim mu, da bi mel vse sterilno....težim mu, ker ima na tleh smrdljive nogavice, prazne flaše, papirčke.....kakor pade - tako ostane. Težim mu le toliko, ker bi rada, da se po sobi normalno hodi.

Pa smili se mi že zdaj tista ženska, ki ga bo dobila. In pol bo čez kakšnih 15 let na RR na DIPO spet ena ženska spraševala - kako partnerja pripraviti, da kaj pospravi....user posted image

(J.Arony)

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 85
19.3.2009 5:59:43   
Kerensa*
naju razmetano stanovanje nikakor ne moti. Pa ne govorim zdaj o umazanem stanovanju, ampak o nametanem. Mene bolj moti sterilno urejeno stanovanje, se tam nebi počutil najbolje. Če se pa komu gabi kofe pit pri meni, mi je pa ravno tja do pakistana.

Podpiiis. user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 86
19.3.2009 7:44:47   
kalbo

Meni na čast.  user posted image user posted image user posted image   In njegovi bodoči....
Pa ne težim mu, da bi mel vse sterilno....težim mu, ker ima na tleh smrdljive nogavice, prazne flaše, papirčke.....kakor pade - tako ostane. Težim mu le toliko, ker bi rada, da se po sobi normalno hodi.

Pa smili se mi že zdaj tista ženska, ki ga bo dobila. In pol bo čez kakšnih 15 let na RR na DIPO spet ena ženska spraševala - kako partnerja pripraviti, da kaj pospravi....user posted image

Sej ne rabiš po njegovi sobi hodit :)

(odgovor članu maca m)
Neposredna povezava do sporočila: 87
19.3.2009 7:55:26   
Poka
IZVIRNO SPOROČILO: muška

IZVIRNO SPOROČILO: Poka

Jaz imam pa pol vsak dan cel kup posode, dve uri za pomivat in še kuhanje

Emmm... samo dva user posted image Ne vem, ali pa se meni samo zdi, da je 2 uri :)))  Nimam pomivalnega stroja, ker ni prostora... in mi je to nahuj...

ja koliko pa vas je, da kar 2 uri pomivaš posodo? user posted image user posted image

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 88
19.3.2009 10:19:26   
maca m

Sej ne rabiš po njegovi sobi hodit :)

Pa vseeno grem. user posted image Mi še nikoli ni prepovedal. No, razen ko se s svojo punco user posted image po telefonu pogovarja - takrat pa res nimam vstopa.

(J.Arony)

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 89
19.3.2009 10:34:28   
kalbo
Hočem rečt, da je soba njegova in da če te moti, da se ne da hodit, ni treba hodit. Moja babica je vedno tečnarla...dej posprav se ne da mim hodit....zakaj pa morš hodit, če rabiš hodit se pejt u park sprehajat... ja moram it okno odpret.... user posted image  V resnic je pa štafnala po sobi, ko sva jo dala z bratom pod ključ je bil pa urnebes user posted image

Njegova soba, njegova zasebnost in to je treba spoštovat, vsaj po mojih prepričanjih. Ta zasebnost se neha le ob sumu na drogo in podobne stvari.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 19.3.2009 10:36:10 >

(odgovor članu maca m)
Neposredna povezava do sporočila: 90
19.3.2009 14:21:50   
maca m
Jaz mu ne hodim v sobo brskat kot je delala to tvoja babica, včasih grem na računalnik, ponavadi se pa z bratom kaj pogovarjava. Torej - sem v njegovi sobi, v njegovi prisotnosti. Se vidiva le 1x na teden in se imava dosti za pomenit.

(J.Arony)

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 91
20.3.2009 11:32:12   
komarka
Kot jih je ze nekaj napisalo: moški razumejo dejanja in pa KRATKE stavke..ne pa nakladanja. Za tezenje imajo pa tako en "filter", in gre vse mimo njih.

pomoje se moraš lotit najprej pri sebi:
dojet, da nisi dolzna sa ti pospravljat;
dojet, da je on tud odrasla oseba in posledično sam odgovoren za to kako je oblečen, Nima bit tebe kej sram!!
Potem pa razmisli kaj je zate sprejemljivo stanje doma.
In črtaj iz svojega besednjaka vse očitke. To sam poslabša sceno.

Potem mu to povej v jasnih stavkih - postavita si osnovna pravila: umazane cunje v koš (ostalega be peremo), kroznik po jedi v kuhinjo, itd sam ne pretiravat in glej da pokriješ osnovna področja.

dogovorita se kaj bo kdo delal in do kdaj mora bit narejeno (sproti, do konca tedna, pred obiskom tehinteh)

in ne pozabita določit sankcij: npr nepomita posoda od vceraj - ne kuham

Stvar mu je dobro tudi zelo konkretno predstavit: če ti ne bo pomagal, naj ti plača za to kar delaš namesto nejga-realno ceno.

kar se pa pozabljanja tiče: on ne pozabi ampka sploh ne misli na to, da je treba plačat poloznice-saj ga vedno spomniš! Nehaj mislit namesto nejga. s tem mu daš vedet al da je delo "prenizko" za njega al pa da je on "nesposoben za to".

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 92
21.3.2009 23:13:49   
miška81
Moj pospravi, ko ga kaj prosim, sam običajno ne vidi. Se včasih zgodi, da ga moram več dni na kaj opominjat... Se pa pogosto jezim, ker ne nosi ven koša za smeti, če mu ga ne nastavim zvečer pred vhodna vrata. Sama malo težje z otrokom v naročju in previjalno torbo čez ramo iz četrtega štoka nesem še smeti in to peš, ker nimamo lifta. Joj, najbolj mi pa grejo na živce obešene cote čez stole v kuhinji. Še dobro, da jih imamo 6, da ima dovolj prostora kam obešat user posted image user posted image Da ne omenjam njegovih čevljev v predsobi, da se ob njih vsak dan spotikam in jih znova in znova zlagam na svoje mesto user posted image Odkrito povedano tudi jaz nimam volje ga kar naprej gnjavit in gnjavit in včasih dvignem roke, gledam par dni in ne pospravljam za njim... potem me pa mine do svinjarije in pospravim. Saj nimam druge izbire.

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 93
22.3.2009 11:27:47   
ronja
Se vidiva le 1x na teden in se imava dosti za pomenit.

Ma, dobro, 1x na teden se pa da tudi zdržat pa pogovarjat v svinjariji, a ne?user posted image ali pa se pojdita pogovarjat v kuhinjo. MOj bratec je imel navado puščat vse, kakor mu je padlo in posledica je bil en ogromen kup umazanih cot na sredi njegove sobe. Pač, naj ima, kakor hoče, kar ni bilo v košu za perilo, ni bilo oprano. Se je posledično naučil še sam pratuser posted image . Me je vprašal, kako se naštima pralni stroj, sem mu parkrat razložila in to je bilo to. Brez kakršnega koli kreganja.
Če je v njegovi sobi smrdelo, sem ga povabila dol v dnevno sobo, recimo sem naredila kako vročo čokolado, je bil takoj tam, hehe.

miška, hehe, poznam podobne primereuser posted image . Smeti se je sicer zdaj zelo navadil nosit dol predno gledajo čez kanto, naučila ga je pa to tamala. nekaj časa sem se ful matrala, ker je mel on smeti čez (njegova želja, ker jih je tehtal, namreč ločujeva odpadke), potem pa so ostajale, ker pač ni mel časa stehtat in nest ali pa je pozabil in potem je mala seveda vse, kar je dosegla tudi vzela... In sem se res matrala z vsem skup. POtem pa je bil enkrat on zraven, ko je ona spet navalila na smetnjak in ko sem mu razložila, da je res štala, če ne more več bit zaprt in je to tudi videl, no, od takrat jih pa zelo redno nosi dol (ravno tako živimo v bloku, samo da smo mi imeli še psa, dokler je bila samo ena punčka, zdaj mamo pa dve punčki in je res težje nest še smeti, če imaš dva otroka, vsakega v eni roki...)
kar se tiče pa cot na pohištvu, pa sem obupala, to pa očitno moškim tako zelo veliko pomeni, da imajo svoje cote razstavljene po stanovanju, da je najboljše jim pustit veseljeuser posted image . Mi imamo samo dva stola, sta pa zato tadva dostikrat večplastno naloženauser posted image . Mi gre še vedno malo na živce, zakaj mora met 3 trenirke v uporabi, ampak če je to njegova slaba lastnost, ki mi gre najbolj na živce, sem lahko še srečnauser posted image .
Pač traja, da se nekaj zgodi, tak je, tudi jaz nisem popolna in kadar mi gre na živce, se spomnim na svoje kaprice, s katerimi mora pa on živet, pa me slaba volja hitro mineuser posted image .

(odgovor članu maca m)
Neposredna povezava do sporočila: 94
22.3.2009 21:26:43   
meta21
Jaz sem bla enkrat na enem tečaju in nam je povedala tole zgodbo (nimam pojma, če je resnična):

Žena je imela iste težave kot ti in je enkrat možu rekla, da bo zvečer povabila njegove prijatelje na obisk. Preden so prišli je po celem stanovanju nastavla kupe njegovih cunj (oz. jih je kar on tam pustil). Ko so bili obiski tam, se je delala, da je ne moti in ko je nekdo vprašal, kaj je to, je rekla...ah, to se je moj dragi prej slekel (al kaj takega). Menda je blo tipa ful sram in od tistega dne sicer ni pospravljal za sabo ampak sta se vsaj dogovorila, da je kupe delal v kopalnici.user posted image

Srečno!

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 95
22.3.2009 22:27:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Jaz sem bla enkrat na enem tečaju in nam je povedala tole zgodbo (nimam pojma, če je resnična):

Žena je imela iste težave kot ti in je enkrat možu rekla, da bo zvečer povabila njegove prijatelje na obisk. Preden so prišli je po celem stanovanju nastavla kupe njegovih cunj (oz. jih je kar on tam pustil). Ko so bili obiski tam, se je delala, da je ne moti in ko je nekdo vprašal, kaj je to, je rekla...ah, to se je moj dragi prej slekel (al kaj takega). Menda je blo tipa ful sram in od tistega dne sicer ni pospravljal za sabo ampak sta se vsaj dogovorila, da je kupe delal v kopalnici.user posted image

Srečno!

Mislim, da je ena enkrat napisala podobno zgodbo že dooolgo časa nazaj, da je njegove spodnjice dala na luster, da jih zagleda, ko pride domov. In domov je prišel tudi njegov sodelavec.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Več se pa ne spomnim kaj je bilo takrat potem naprej. Bi mogla poiskat te zgodbe iz 2005 leta.

Sicer pa če njega ni sram, zakaj bi bilo tebe.user posted image Sej dovolj pomeni že to, da niste lačni, žejni, otroci spedenani, stanovanje pospravljeno. In njegove spodnjice začni pač metat na en poseben kup, če jih glih spusti sred sobe. Pa nej si jih sam opere.user posted image

(odgovor članu meta21)
  Neposredna povezava do sporočila: 96
22.3.2009 22:44:18   
sanja nk.
user posted image no jaz imam glede tega srečooouser posted image , moj pospravbi vse za sabo, sesa, pospravi mizo po jedi , tut posodo pomije, vedno vse odnese v koš za perilo, da prat naše stvari če jaz nimam časa,
no uglavnem je poplnoma samostojen lahkouser posted image .....vem da jih lahko tudi pustim vse tri za nekaj časa same, ker sem jih že 14 dni zaradi posla, pa so preživeli user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 97
22.3.2009 23:10:30   
Anonimen
Moj nima pojma,kaj je to pospravljanje...samo zdaj me ni bilo 14dni,pa je videl kako je to,ko ima cistilka dopustuser posted image user posted image .

Didlinaa,tisto z luistrom je svetovnouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sanja nk.)
  Neposredna povezava do sporočila: 98
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?