|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   za učiteljice
3.5.2005 9:46:02   
mtd
hoj:rozica:,
spet jaz, tečka, smotka:)))))

glede koriščenja letnega dopusta sm morala nekaj napisat, mi ne da mira: Sem brala poste pod Kristinino temo, ker se vrača na šiht, pa o tem, kako ti morajo dovolit koriščenje, veste, pri nas, Bogu za hrbtom, pa to urejajo drugače, bolj prefinjeno:grrr:

Delam na del. mestu učiteljice SLO in NEM, in da nimam nikakve šanse koristit letni dopust v času pouka so uredili takole: - kar enkrat med detom, brez moje vednosti, so me prerazporedili v podaljšano bivanje;
tako zdaj ministrstvo nikakor ne bi odobrilo koriščenje dopusta, niti po tisti okrožnici, ker delujejo "le v interesu otrok" in če bi delala kot SLO/NEM, bi moj prihod konec maja pomenil zmedo, ne bi mogla fer zaključevati in tako bi bi odobrili dopust,
zdaj pa sem itak podaljšanja, in tote mulce štoflece lahko "čuva" kao kdorkoli:zmeden2:, posledica: ni šans, da koristim dopust, fino, kaj

pa še tole, za povrh; tista punca, ki je namesto mene, ima v pogodbi napisano, da je namesto ene druga stare, ki je bla na bolniški, pa una je že pršla delat pred ene 3 meseci.

Taka ti je naša šola, pa naj si katera upa rečt, da je fajna:pujs:

lp vsem, za podrobnejše info pa sem seveda na voljo

aja, še to: tako da bom zdej 30. maja, ko se mi porodniška steče, kao delala v podaljšanem, sam si bom probala zrihtat bolniško, je pa hudič, ker če si na bolovanju, ne smeš nikamor, kr te lahk pridejo kontrolirat!!!! :grrr::grrr:
da bi pa vzela neplačani dopust, pa mi ni, ker tut js nucam gnarrrrrr.

kar pa sem sanjala o polovičnem del. času, pa ga zdaj ne bom koristila, bomo čim prej Samotu priskrbeli sestrico8)

lp:rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   za učiteljice
3.5.2005 12:12:09   
Gina
Mtd, takole je:
Če imaš pogodbo za delo v razredu, te po zakonu ne smejo fliknit v OPB, niti pod razno! To vem, ker sem se morala ravno zato enkrat že okoli odvetnikov pozanimat, in čisto znoret. Kliči na SVIZ, ne vem, ali je še tam Gordana Potrata, sicer je pa en mlad odvetnik, ki kar dosti ve, kako in kaj.
Je pa druga stvar, ali ti ne bi bilo zdaj, za en mesec vseeno lažje v OPB? Meni bi bolj pasalo, kljub vsemu, saj zaključevat ocene zdaj, ko jih ne poznaš v nulo, ni najbolj fajn.

Z dopustom je pa enako. Zakon in odločba se izključujeta. Kaj torej velja? Jaz mislim, da zakon. Lahko ti pa prepišem, kaj točno piše:

2. Delavec bo do konca 2004 izrabil najmanj 2 tedna dopusta, preostanek pa v dogovoru z delodajalcem do 30.06.2005 (strokovni delavci VIZ do 30.08.2005).
Če delavec zaradi bolezni ali poškodbe, porodn. dop., ali dop. za nego in varstvo otroka v tekočem letu ne bo izrabil dopusta
ga ima pravico
-vsega izrabiti do 30.06.2005 (oz. do 31.08.2005), če je v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen, delal vsaj 6 mesecev
-prenesti do 30.6.2005 (oz. do 31.08.2005), samo v trajanju nad dvema tednoma,če je v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen, delal manj kot 6 mesecev

Sicer spodaj še piše, da ga boš PRAVILOMA koristila v času počitnic

Pa nujno moraš dati PISNO VLOGO, sploh če ti ga ne odobrijo. Pa naj ti ga zavrnejo, če upajo!!!

Torej iz vsega skupaj sledi, da ti ga morajo dovolit koristit. Lahko se kvečjemu izgovarjajo, da imaš 10 dni manj dopusta, ker ti 10 dni lanskega propade, pa eventuelno bi lahko šli šteti dneve v juliju in avgustu in ti tistih par dni dopusta še zraven starega šteli, kolikor ti zmanjka, ker nisi notri prinašala letos.

Vsekakor kliči na SVIZ!! Reci, da imaš težavo in naj ti pomagajo. Meni so in še marsikateri, torej kar takoj danes. Pa napiši vlogo za dopust in pošlji priporočeno na šolo!

Dobro opravi, če pa še kaj ne veš, pa kar piši, če bom znala, ti pomagam.

Aja, Selena tudi veliko ve o tem, je imela enake probleme kot midve, tako da je že enkrat vse tole gor dala.

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
3.5.2005 12:14:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mtd)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   za učiteljice
3.5.2005 12:44:33   
Gina
Draga ija-1! Najbrž še ne veš, da se tu pogovarjamo kot kolegi in ne kot učitelji. Zato nam v prostem času ni potrebno uporabljati pravilne Slovenščine. In srečni smo, da je tako.
Žal mi je, da si tako nastrojena proti komurkoli na tem svetu. Mora biti pa res težko tako živet. Bogica.:((

Mtd, raje me vprašaj na privat, ker očitno so nam ful nevoščljivi za našo izobrazbo in poklic, ker sami niso sposobni ne šole naredit ne kaj takega opravljat. LP:)

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   za učiteljice
3.5.2005 13:39:36   
Anonimen
Ija-1, lahko lektoriram tvojo pisarijo?
Veš, kadar drugemu očitamo neznanje jezika, moramo najprej počistiti pred lastnim pragom!

(odgovor članu mtd)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   za učiteljice
3.5.2005 13:43:07   
Anonimen
Mtd, Gina ima prav. Dopusta ti niti pod razno ne morejo vzeti. In kot pravi ona, daj pisno vlogo in zahtevaj pisni odgovor. Potem bodo še kako premislili, kaj bodo napisali.
Pa tudi ta prerazporeditev ni ravno po reglcih. Sploh pa, če zanjo niti nisi vedela. Saj ti mora na odločbi pisati, na katero delovno mesto si bila razporejena. Pa tudi podpisati jo moraš.

Gina, kako to misliš, da te ne smejo dati v OPB? Kolikor je meni znano, so v OPB tudi učitelji oz. jim v pogodbi piše enako delovno mesto kot ostalim.
Daj, razloži bolje. Verjetno zanima še koga drugega.

(odgovor članu mtd)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   za učiteljice
3.5.2005 13:47:21   
mtd
pozdravljene,
res sem razočarana nad zgornjim komentarjem, veste, me je kar stisnilo pri srcu, saj učencev ne učim tako, pa tu na forumu ne morem pravilno pisat, ker IMAM SAMOTA NA ENI ROKI IN ŠE ON CAPKA PO TIPKOVNICI tako da se opravičujem vsem, da sem tak primerek8)

kar se mene tiče, lahko rr-jevci zbrišete tole debato, da ne bom pohujšala še koga

hvala pa vsem tistim, ki so skozi tako pisanje uspele videti do mojega srca in so mi odgovorile pa najboljših močeh

v prihodnje pa bom temeljito premislila, če bom še kdaj kaj napisala sem

lep pozdrav iz Štajerske:rozica:

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   za učiteljice
3.5.2005 13:59:08   
Gina
Če imaš pogodbo za dopoldne, te ne smejo dati v opb. Lahko te prerazporedijo samo v primeru, če imate presežek delavcev in vsi izpolnjujejo enake pogoje. Če pa imajo delavce, ki imajo pogodbo za delo v opb-ju ali delavce za določen čas, potem pa to nikakor ne morejo reševati s tem, da tebe prestavijo, ker jim je to najbolj enostavno. Če so oni nekoga vzeli namesto delavke, ki gre na porodniško, potem so itak morali nekoga zaposlit samo do tedaj, ko se ta delavka vrne. Če so to pokrivali tako, kot piše mtd, potem so še zmeraj enega od oučiteljev morali zaposliti za določen čas, do tedaj, ko ona pride nazaj. Če so mu (ji) dali pogodbo za dol. čas, za delo v razredu, so kršili zakon, saj imajo 2 delavki pogodbo za isti čas za isto delavno mesto. Torej ima spet ona (mtd)prednost, ker je imela to pogodbo sklenjeno prej.

Ne vem, če sem bila jasna, ampak sigurno je to tako, ker sem enkrat morala urgirat v tej zvezi, pa še eno frendico imam, kjer so morali pa prav s sindikata na šolo klicat, ker njihov ravnatelj pa ni tako razumen kot naš. No, takrat se je pač več niso upali prestaviti v opb, ker bi imeli probleme.
LP

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   za učiteljice
3.5.2005 14:00:03   
Gina
Popravek: imata dve delavki

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   za učiteljice
3.5.2005 14:04:59   
mtd
gina, lepa hvala. moram zdajle to malo preštudirati, opala, premisliti, potem pa bomo videli,
res hvala ti za prijaznost, kako pa bom kaj uredila, pa še sporočim

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   za učiteljice
3.5.2005 15:06:59   
bini
joj mtd res nimaš sreče.. očitno sem jaz kar srečnica, ker imam odobren dopust in pač učim na šoli, kjer je resnično vse tako kot mora bit - posledica tega, da imamo skoraj vsako leto 2 inšpekciji.. pa ne bi o tem...

za razne neumestne komentarje se nikar ne sekiraj, ker vsak ki je učitelj ve, da je grozljivka iti nazaj zaključevat ocene, potem ti pa pametni starši solijo pamet..

gina stvar obvlada v piko, to je očitno... čeprav po mojih podatkih, mora dati vlogo za koriščenje dopusta na ministrstvo ravnatelj.. morda pa se motim..
upam da boš uredila tako kot treba. sporoči!!

predvsem pa veliko užitkov pri 'delanju' sestrice :) mi pa bomo kmal začeli 'delat' na bratcu ;)

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   za učiteljice
3.5.2005 15:29:17   
Gina
Ja, bini, imaš prav, ravnatelj da vlogo za koriščenje na ministrstvo (da dobi denar za to), ampak ona mora dati pa vlogo na šolo. Pa tudi če mu ministrstvo ne odobri denarja za dopust, mora on vseeno njej dati dopust, ker je po zakonu upravičena.

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   za učiteljice
3.5.2005 16:19:25   
MEGY_Patricija
MTD:::::::::::::

No lep pozdrav .

Resnicno sem bila sokirana da se nekdo tako upa in tako zali nekoga ki ga ne pozna to pa kot ocitno ves leti na pisanje

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   za učiteljice
3.5.2005 16:43:20   
MEGY_Patricija
Mtd:bravo::bravo::bravo::bravo:

---najprej se opravicujem sem ponesreci prekmalu upisala a povedati sem ti zelela samo spodbudne besede glede nesramnega pisanja namesto da bi ti pomagala pa sedaj ocenjuje tvoje pisanje ....ta je pa dobla pa kaj hocemo tudi take se najdejo ki nimajo portala za to da bi klepetale in si menjale nasvete ampak ocitno imajo cas kritizirati in pometati prah pred tujim predpraznikom.:pujs::pujs::pujs::pujs:

Ne sekiraj se je ze pac tako da se najdejo tudi taki .:hudicek::hudicek::hudicek::hudicek::hudicek:

Z nasveti si ti pa ze druge pomagale saj sama na tem podrocju nimam izkusenj.

Lep pozdrav od MEGY:sloncek:

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   za učiteljice
3.5.2005 17:14:32   
kepa*
No, še en pozdrav od učiteljice slo. Sem vesela, da nas je več tukaj gor.
Nimam nobenega pametnega nasveta, moram pa pojamrati, da me je kar groza, ko bom morala sama nazaj v službo. Čas pa tako beži.

In po pravici, glede na vzgojo današnjih otrok, mi je včasih žal, da sem se odločila za ta poklic.
sploh pa zdaj, ko vem, da me bo mali potreboval, jaz pa bom na študijski, na konferenci, seminarjih, bla bla...

Za zjokat...
Razmišljam, da bi si našla kaj drugega, a nimam ideje, kaj. Ve katera?

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   za učiteljice
3.5.2005 18:23:51   
kalimero
Oprosti mtd, nimam odgovora zate, oz. imam, pa ti ne bo všeč.
Bi pa odgovorila Gini. Glede na to, da ponavadi daješ pametne komentarje, je malce bolno predvidevanje, da vam je kdo nevoščljiv izobrazbe in poklica.Lepo prosim. Pa še nekaj. Sama nisem slavistka, pa rada uporabljam vsaj približno pravilno slovenščino tudi na forumu. Ok, moja izbira in osnovno vprašanje ni bilo namenjeno preverjanju mnenja o pravopisu. Ampak, da si slavist, pa ti "hvala bogu" v prostem času ni treba uporabljati pravilne slovenščine???

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   za učiteljice
3.5.2005 18:31:32   
Gina
O, kalimero, a to si ti! Saj imaš čisto pravi nick. Jaz nisem slavistka, veš, pa tudi ne morem pomagat, če ti grem na živce. Tako pride v življenju, nekaj ti je všeč, nekaj pa ne. Mene ne moti nič pogovornega, to je tukaj samo znak sproščenosti. Zakaj se pa na tak način vtikaš v ljudi, mi pa sploh ni jasno. Lep dan tudi tebi.:)

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   za učiteljice
3.5.2005 18:46:14   
lenika
Še ena učiteljica tukaj. Tudi jaz se sprašujem, zakaj bi morali slavisti, čeprav sama to nisem, v prostem času tudi govoriti zborno knjižni jezik. Tudi narečja so lepa in jih je treba ohranjati, to pa je mogoče le z uporabo. Najbolj me pa jezi to, da ljudje mislijo, da smo učitelji samo učitelji in ne tudi, žene, matere, prijateljice...
Že velikokrat se mi je zgodilo, da me je mama kakšnega otroka sredi ceste ustavila in mi rekla:" Zadnjič nisem mogla priti na govorilne ure in bi rada vprašala..." Groooooooza!

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   za učiteljice
3.5.2005 19:53:32   
kalimero
Nak Gina, ne greš mi na živce. In to je tudi moj zadnji odgovor tebi na tako temo, ker niti slučajno nisem tako "visoko izobražena", da bi si želela debate na takem nivoju. Če se greš igrico Pokaži kaj znaš, si boš morala najti drugega soigralca.
Kar se pa tiče nicka pa :)-, tudi tvoj nic je čudovit.
Lep večer ti želim!

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   za učiteljice
3.5.2005 21:17:48   
Anonimen
Gina, kako to misliš, "pogodbo za dopoldne".

Poiskala sem svojo pogodbo in v njej piše:
"Delavec **** sklepa z Oš **** to pogodbo o zaposlitvi za delovno mesto učitelja razrednega pouka za nedoločen čas s polnim delovnim časom"." (1. člen)

" V času trajanja delovnega razmerja je delavec zaradi nujne potrebe delovnega procesa ali zaradi organizacije dela razporejen na vsako delovno mesto, ki ustreza stopnji njegove strokovne izobrazbe, znanju in zmožnostim" (6. člen)

Česa drugega, kar bi se nanašalo na omenjeno temo, ne najdem. In kolikor mi je znano, imajo tudi učitelji OPB enak zapis. Nisem pa prepričana... a njim mogoče piše "...za delovno mesto učitelja OPB"?

Daj, če se ti da, citiraj to kar tebi piše v pogodbi.

Pa še katero drugo prosim, ki je bila sprejeta na delovno mesto učitelja PB, da naj pogleda v pogodbo, in prepiše opis del. mesta.

Hvala! :)

(odgovor članu mtd)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   za učiteljice
3.5.2005 21:20:31   
lenika
Ko sem bila jaz prvo leto v oddelku PB, mi je v pogodbi pisalo: Za delovno mesto v oddelku pb...

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   za učiteljice
4.5.2005 10:45:48   
Gina
Ja, Selena, tisti ki so zaposleni za "popoldne", jim v pogodbi piše, da so zaposleni na delovno mesto učitelja opb....
Sicer je res, da te lahko prestavijo, vendar ne pod vsakimi pogoji. Samo če je višek delavcev, vseh z enako pogodbo. Vendar ravnatelj ne sme dati nekomu pogodbe za tvoje delavno mesto, tebe pa prestavit v opb, lahko ga pa zaposli do takrat, ko ti nazaj prideš.
Če se zmanjšuje št. oddelkov in vas je posledično zato preveč, potem seveda nima druge opcije, kot prestavit nekoga v opb, sicer pa tega ne sme naredit "zaradi nujne potrebe delovnega procesa", če to v bistvu sploh ni.

Drugače je pa tako, da ko sem jaz prišla sredi leta, mi je vedno bolj ustrezalo iti za par mesecev v opb, zaradi narave dela samega. To je pa spet za razmislit, preden se gre kdo pritožit.

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   za učiteljice
4.5.2005 21:23:37   
Anonimen
Se popolnoma strinjam in tudi sama bom šla raje v OPB, ko se vrnem nazaj, in potem ostala še do otrokovega 3. leta v polovičnem del. času. Ampak sem vedno razmišljala o tem, da potem ne bi komu prišlo na misel, da bom tam ostala za vse večne čase... tako da si me pomirila.
Hvala za odgovor!

(odgovor članu mtd)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?