|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   govor
1.3.2009 23:12:53   
klara2007
zanima me kaj vaši otroci že povedo (stari leto in pol)
naša reče mama, teta, tata, baba, dedo, zna oponašati kuža, kravo, muco, pokazati zna veliko, prav tako razume že tudi ogromno.
vse je ok samo zdi se mi da pove premalo (vem da so otroci različni in da različno odraščajo, da eni več povedo, drugi manj naredijo......), zanima me samo če pri tej starosti tudi vaši malčki toliko povedo.
hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: govor
2.3.2009 8:13:26   
nuala
No, poglej.
Moj starejsi je pri 2 letih rekel mama in se. Torej veliko manj kot tvoj.
Z mojim mlajsim si se lahko pri letu in pol ze kar pogovarjal ( veliko besed in enostavni stavki ). Torej govoril je vec kot tvoj.
Otroci so razlicni.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu klara2007)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.3.2009 8:46:52   
botrca
Nuala je rekla, da so si otroci različni in s tem se strinjam. To kar tvoj pove je čisto ok, boš videla da bo počasi vedno več govoril tam okrog 3 let pa baje že kar dosti govorijo, eni kot naviti.
Bo prišel čas ko boš rekla, naj bo malo tiho...user posted image  in se spomnila kar si napisala na rr.
Jaz se ne sekiram, še vsi spregovorijo pa bo tudi tvoj.

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.3.2009 9:22:00   
diva 4
Z našo Ano si se pri tej starosti normalno pogovarjal.Govorila v stavkih in pela pesmice.David pa je rekel mama, ata , baba in deda.Pri dveh letih pa se mu je odprlo in je začel kar v stavkih vse govorit.Tako , da nič se ne sekiraj .To kar pove je čisto dovolj.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.3.2009 9:52:37   
metuljčica1
Ja tudi naša tavečja je ta čas že lepo govorila, smo se lahko z njo vse pomenili.Tamala je pa zdaj pri 20m začela malo bolj govorit, ampak ne kaj preveč.Nekaj stvari, ki ji pove, mama, ata, deda,Ana,teta, ama,Zala, duda,ajat, kakat,ko je na kahlici pravi teče.Najpogosteje pa uporablja, kje in kam.Je pa res da od 1leta naprej razume čisto vse, kar ji povemo.

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.3.2009 10:00:04   
rose
naša ta mlajša bo stara 20m, pa je tudi zdaj komaj začela uporabljat besede. govori pa: sara (sestrica in 1. beseda, ki jo uporbalja že par mescev), zdaj pa še: mama, oci, baba, žaža (žirafa), še, ta (tja, tam). oponaša pa kužija, muco, kravo, avto. Razume pa vse.
Ta velika pa je toliko govorila že pri 1 letu.
Kot so že predhodnice rekle, otroci so različni, eni prej - drugi kasnej.

(odgovor članu metuljčica1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.3.2009 10:06:50   
danijela in taja
taja bo vsak čas 19 mes....se pravi kot tvoja....povem ti da govori vse....po 2-3 besede za v stavek....veliko več pa ne bom razlagala ...kot sem včasih ker pol ene uporabnice takoj napadajo in si ne vem kaj vse .....ker znajo eni otroci več od njihovih.....sori...lp

za deseto obletnico sva prejela najlepše darilo.....najino sončico Tajo

Neposredna povezava do sporočila: 7
2.3.2009 10:27:50   
Anonimen
Moja je pri tej starosti samo profesionalno oponasala macke in pse pa kako kravo.user posted image

(odgovor članu danijela in taja)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
2.3.2009 11:33:44   
mateyka
zanima me kaj vaši otroci že povedo (stari leto in pol)
naša reče mama, teta, tata, baba, dedo, zna oponašati kuža, kravo, muco, pokazati zna veliko, prav tako razume že tudi ogromno.
vse je ok samo zdi se mi da pove premalo (vem da so otroci različni in da različno odraščajo, da eni več povedo, drugi manj naredijo......), zanima me samo če pri tej starosti tudi vaši malčki toliko povedo.

meni se to zdi velik user posted image
mi mamo pa svoje komplikacije. naša pa čeblja eno svojo "špraho" kot profi pa kaj mi to pomaga, ko jo moraš tud ti znat, da kaj razumeš user posted image vsako besedo po svoje obrne in potem si moraš zapomnit njen jezik, da razumeš kaj hoče. sicer uporabljamo prave besede nazaj, samo kr ztraja user posted image
evo primerov "Inarščine":
čaj - tadž
dežnik - ič
okno - ouka
kamen - kaui
roža - ufa
zvezda - šiša
žoga - kuka
balon - bumbum
copati - pap(č)

no, te so bolj obskurne, mamo tudi bolj podobne pravim besedam - to je samo mal za smeh in za primer kaj vse je možno user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 9
3.3.2009 13:17:21   
SONČEK LARA
ojla

naša lara govori že od 18meseca k raztrgan dohtar, nekaterih stvari ne razumem, a mi drugače potem razloži. danes je stara 20mesecev in pove tudi tri besede skupaj, kot np. ko hoče jest jogurt in ji ga dam, mi reče "mama, kuha not", kar pomeni, mama kruha notr. To je ena od stvari, res veliko govori in lepo govori, kaj pa je botrovalo temu? nimam pojma, eni otroci prej eni kasneje. Nikakor pa se ne obremenjujte tiste katerih otroci govorijo malo, slej ko prej se baje odpre in postanejo reglje.

Je pa res nekaj, npr. pred meseci sva z mojo laro gledali knjigice medo jaka takole, da sem jo spraševala, lara pokaži kje je jaka, kje je muca, ovca, itd, in ona vedno pridno pokazala, potem sem pa enkrat začela s tem, da sem jo vprašala lara kdo je to, in ona men medo jaka, in sedaj delava na ta način da ona meni govori.

Vsak po svoje, vsak otrok nekaj prej nekaj kasneje, Naša se pa nikakor ne more ločit od svoje stekleničke, pa kaj naj? marsikatera mama mi je dala take in take napotke, pa sem se vprašala, zakaj mora biti moj otrok tak kot narekuje okolica, čimprej brez dude, brez stekleničke, brez plenic, govorit mora že tekoče pri dveh letih, v glavnem...sem si rekla, to je moj otrok, in prav nič me ne moti steklenička, še nisem videla najstnice ki bi imela še vedno stekleničko ali pleničko za spat, vse bood prerasli in dosegli.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Otroke prezgodaj ločimo od mam
Več časa porabimo za treninge, jezike, tečaje in lekcije kot za objeme in poljube.
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?