SONČEK LARA -> RE: govor (3.3.2009 13:17:21)
|
ojla naša lara govori že od 18meseca k raztrgan dohtar, nekaterih stvari ne razumem, a mi drugače potem razloži. danes je stara 20mesecev in pove tudi tri besede skupaj, kot np. ko hoče jest jogurt in ji ga dam, mi reče "mama, kuha not", kar pomeni, mama kruha notr. To je ena od stvari, res veliko govori in lepo govori, kaj pa je botrovalo temu? nimam pojma, eni otroci prej eni kasneje. Nikakor pa se ne obremenjujte tiste katerih otroci govorijo malo, slej ko prej se baje odpre in postanejo reglje. Je pa res nekaj, npr. pred meseci sva z mojo laro gledali knjigice medo jaka takole, da sem jo spraševala, lara pokaži kje je jaka, kje je muca, ovca, itd, in ona vedno pridno pokazala, potem sem pa enkrat začela s tem, da sem jo vprašala lara kdo je to, in ona men medo jaka, in sedaj delava na ta način da ona meni govori. Vsak po svoje, vsak otrok nekaj prej nekaj kasneje, Naša se pa nikakor ne more ločit od svoje stekleničke, pa kaj naj? marsikatera mama mi je dala take in take napotke, pa sem se vprašala, zakaj mora biti moj otrok tak kot narekuje okolica, čimprej brez dude, brez stekleničke, brez plenic, govorit mora že tekoče pri dveh letih, v glavnem...sem si rekla, to je moj otrok, in prav nič me ne moti steklenička, še nisem videla najstnice ki bi imela še vedno stekleničko ali pleničko za spat, vse bood prerasli in dosegli.
|
|
|
|