|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ZAVRAČANJE MLEKA - NUJNO
27.4.2005 21:09:25   
Mina1
Ojla mamice, sem malo gledala za nazaj, pa nisem glih zasledila oz. so malčki že večji od mojega piškotka, tako da vas moram pod nujno vprašati tole:

Moj piškotek je star 2 meseca in smo nekako že iz štarta na Comformilu 1 (ker ima blazne krčke, napenja ga 100/h non-stop). Do sedaj vse lepo in prav, čez dan je pojedel do 8 obrokov po cca 100 ml.

Sedaj pa že dva dni totalna kriza oz. je prešaltal iz 8 obrokov na 5:zmeden:. Tudi to pomoje še gre, sem malo brala v knjigah. Ampak od včeraj do danes je pa totalna kriza in jok in stok, če mu samo pribljižam Aventovo flaško s Comformilom. Naj povem, da smo od včeraj od 23:00 pa do sedaj pojedli le 3 obroke:(, pomoje to ni v redu. Drugače sem mu iz iste flaške ponudila čaj, pa ga je pil, torej flaška ni vzrok, ali je morda mleko kar naenkrat, da mu ne odgovarja:zmeden:. Sem že na začetku menjala Aptamil za Comformil.

Sem klicala na Metelkovo dežurstvo, pa je rekla, da če se v redu počuti, da ni panike in naj jutri pokličem svojo zdravnico, seveda, kajpak:zmeden:.

Ampak me je kar groza, ko se bo zbudil in mu bom spet silila mleko, on bo pa kričal in ga odklanjal. Rokice bi pa jedel in cmoka, ker je pomoje lačen. Morda pa ni lačen, ampak iz 8 obroka na 5 in sedaj na 3, to pa ni gli:(

Prosim, povejte, kaj mislite, takole iz prve roke, kaj naj naredim, ker me je groza in strah. Napenja ga pa itak non stop in je prav bogi s krčki.

Hvala in pa-pa Mina1 in neješči piškotek:(
Neposredna povezava do sporočila: 1
   ZAVRAČANJE MLEKA - NUJNO
27.4.2005 21:14:09   
dory
Tudi nasega je blazno napenjalo,skratka mel smo hude krce....poleg vecih mlecnih pripravkov sva mela tudi comformil,ki pa situacije zal ni izboljsal in tud tamalemu ni kaj dosti pasal...zacel ga je zavracat....pa sem spet menjala..v mullerja sem sla po hipp mleko in poskusla...ker je bil malo slajsi je takoj teknil...krci in napenjanje so bili se vedno isti,umirili so se bolj ali manj sami od sebe okol treh mesecev :(

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   ZAVRAČANJE MLEKA - NUJNO
27.4.2005 21:20:15   
metaa
Tudi moja je stara 2 meseca in smo na umetnem mleku-Aptamilu. Ko si pisala, glede količine, ki jo poje, ti moram povedat, da naša niti slučajno ne uspe spiti 100 ml na obrok, ampak ene 60, vsega skupaj tako v 24h urah poje slabih 400 ml + joški (kjer se čez dan nateče za 150 ml). Je ful premalo, glede na to, da je babca že pri 3 tednih rekla, da mora pojest okoli 100 na obrok, ampak naša se kljub temu pridno redi, še preveč. Tako da se po moje ne obremenjuj preveč s tem, koliko bi moral pojesti. Če bo lačen, bo sigurno jedel-morda sedaj ne rabi, že ćez kakšen dan ali dva pa bo po starem.
Pozdravčka!

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   ZAVRAČANJE MLEKA - NUJNO
27.4.2005 21:22:18   
Pikapolonica
Mi pa že od začetka, kadar je potrebno, uporabljamo Novalac. V začetku Novalac AC (primeren pri krčkih), zdaj pa že navadnega. Comformil je pa itak tako nagravžnega okusa, da se sploh ne bi čudila, če ga bi pikec zavračal..... Morda bi bilo pa res dobro da poskusiš mleko zamenjati.

Upam, da bo vse OK!

LP, Pikapolonica :pika:

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   ZAVRAČANJE MLEKA - NUJNO
27.4.2005 21:24:13   
Mina1
Najbolj me skrbi prav to, ker smo pridno papali na 2,5 oz. 3 ure (8 obrokov/dan), sedaj pa v celem dnevu 3 obroke??? in dolge pauze:zmeden:

Samo da mu približam mleko, grozovito kriči. Ponudim mu seveda takrat, ko menim, da je lačen oz se mi zdijo pauze po 6 ur nenormalno dolge čez dan.

Jutri bom še zdravnico klicala, da vidim, kaj bo rekla.

pa-pa Mina1

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   ZAVRAČANJE MLEKA - NUJNO
27.4.2005 21:25:57   
dory
Se strinjam s pikapolonico...comformil res smrdi in je ogabnega okusa...meni je blo slabo,ko sem tamalmu dajala tisto za jest...se dobro,da tamali tolk ne okusajo,ker pol se res ne bi cudila zakaj zavracanje:zmeden:

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   ZAVRAČANJE MLEKA - NUJNO
27.4.2005 21:33:23   
Anonimen
Ne vem no, ampak moj je imel že v porodnišnici pavze po 6 ur. Sicer so se tudi sestre nekaj zmrdovale, ampak jaz sem ga že takrat pustila, naj spi. Če se sicer zdi normalno živahen, jaz ne bi takoj panike zganjala. Če pije čaj, je tudi dobro. Vsaj kakšen dan še počakaj, morda se bo pa stanje samo od sebe vrnilo na prvotno. Je pa moj otrok vedno pil tam na 4 do 6 ur čez dan, ponoči pa je pri dveh mesecih spal že tudi 8 ur. Za tvojega se mi zdi, da če je jedel na 2 do 3 ure po 100 mll, da je to ogromno. Morda se bo zdaj počasi spravil na nov red, nekje vmes.
Sicer se pa spomnim Jančike, ki je enkrat paničarila, ker njen Vsaj ni jedel 9 ur skupaj. Pa ni bilo čisto nič narobe. So ugotovili, da samo lačen ni bil...
Po mojem se bo že jutri pokazalo, če je res kaj na tem, da bi bilo lahko karkoli narobe.

(odgovor članu Mina1)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   ZAVRAČANJE MLEKA - NUJNO
27.4.2005 21:38:46   
Mina1
SPLIŠNI: ma ja, sem tudi pomislila na to, da uvaja novi red, kar ne bi bilo slabo. Ampak sem človek, ki ga takoj zagrabi panika, žal, in pomislim na najhujše, kaj če bo pa brez hrane kar zaspal in se ne bo več zbudil in tako:(. Vem, da so to bedarije, še posebej za mamico, ki že ima enega junačka doma.

Ja, bomo videli, kako bo zdaj do polnoči oz. kako bo čez noč in potem zjutraj.

Enostavno je bilo danes hudo, hudo, zato sem se tako ustrašila:zmeden:.

Hvala punce, morda pa še kakšna napiše svoje mnenje.

pa-pa Mina1

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   ZAVRAČANJE MLEKA - NUJNO
27.4.2005 22:17:22   
schnappi
No, pa naj dodam še jaz. Mogoce bo pa zbolel, glede na to, da imas doma ze enega malčka, pa mu je kakšen bacil prinesel. Vsekakor počakaj do jutri, če ne bo pil mleka, mu ponudi vodo, da ne bo dehidriral, pa pokliči jutri pediatra in nam poročaj. Mirno nočko.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   ZAVRAČANJE MLEKA - NUJNO
27.4.2005 22:18:06   
morskadeklica
Jaz sem bila ravno včeraj pri zdravniku zaradi podobnih težav. Do prejšnjega tedna je pojedla 5-6 obrokov po 120ml na dan. Potem pa kar naenkrat po 60, 100, 50... Ker me je skrbelo sem šla k zdravniku, ki je :duda: stehtala in lepo pridobiva na teži. Rekla je, da so otroci pač različni in da tudi nam odraslim včasih ne paše jesti. Lahko greš pa vseeno k zdravniku, vsaj toliko da te pomiri, ker dobro vem kako se počutiš.

lp:muca:

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   ZAVRAČANJE MLEKA - NUJNO
27.4.2005 22:18:27   
Anonimen
Jaz bi se pa samo še Jančiki opravičila: njen otrok seveda ni Vsaj ampak je Vasja (Basko se mu tudi reče).

(odgovor članu Mina1)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   ZAVRAČANJE MLEKA - NUJNO
27.4.2005 22:21:06   
Mina1
Ja vidiš Splišni, jaz sem avtomatično prebrala Vasja, ker vem, da mu je tako ime.

pa-pa Mina1

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   ZAVRAČANJE MLEKA - NUJNO
28.4.2005 12:26:02   
gobacius
Posvetuj se z zdravnico, kaj če bi menjala mleko, tale NOVALAC, je ful dobr! Smo mel mi iste probleme pa smo menjali mleko, ko pa je bil star 5 mesecev mleka sploh ni hotel več jesti, samo žlica je zanimiva!!!
Probaj mu v mleko dodati malo čaja, mogoče mu okus ne odgovarja!!!
:)

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   ZAVRAČANJE MLEKA - NUJNO
28.4.2005 21:10:50   
Mina1
Ojla:

trenutno je situacija takšna, da je mali pojedel 5 obrokov, sicer stežka, a je šlo po daljših premorih. Pediatrinja pravi, da dokler ne izgublja na kilaži, ni nič narobe, tako da bomo videli, kako se bo tole razvijalo naprej.

Če bo šlo skozi s petimi obroki, bom kar ostala na Comformilu, čeprav ga še vedno izdatno napenja vsak dan (prdi 100/h) in je prav bogi. Če bodo pa še problemi, bomo pa mogoče res menjali mleko in tale Novolac, ki ga hvalite, mogoče bomo to probali.

Hvala punce, mi je malo odleglo danes:).

pa-pa Mina1 (piškotek pančka kot:angel:)

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   ZAVRAČANJE MLEKA - NUJNO
28.4.2005 21:18:22   
Anonimen
Mina 1, a vi ste najprej imeli Aptamil? Mi smo ga namreč imeli, ampak ker je bil Tibor po njem zelo zapert, so mi svetovali, naj preidemo na Comfornil. Potem pa sem slučajno srečala prijateljico, ki je imela z otrokom podobne težave in mi je svetovala, daj raje Aptamil in Comformil mešam, ker je pa menda Comformil pa preveč "agresiven" (po njenihh izkušnjah) in nekako preveč pospeši prebavo. Mogoče bi to lahko bili ti vetrovi. Jaz sem potem res mešala Aptamil in Comformil, približno pol - pol, in je bilo v redu. Ampak dobro, najbrž brez veze še tretjo varianto mešat. Saj najbrž se bo uredilo, toliko, kot je jedel prej, je bilo res kar malo veliko, se mi zdi.

(odgovor članu Mina1)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   ZAVRAČANJE MLEKA - NUJNO
28.4.2005 21:23:54   
Mina1
Ja SPLIŠNI, iz Aptamila smo šli na Comformil (tako kot pri prvem:duda: iz istih vzrokov in tako). Pa sem na začetku mešala pol-pol, ampak samo toliko, da sem hrano porabila.

Kaka še vedno na 3 dni in to kar zelenkasto in zelo vodeno. Seveda je baje to tudi od komarčkovega čaja, ki ga vedno več pije.

Sej pravim, bomo videli, kako bo šlo naprej:zmeden:. Upam, da se bo stanje normaliziralo in v bistvu bo v redu, če ostanemo na manj obrokih. Je bilo pa prej lažje edino v toliko, ker sem točno vedela, ob kateri uri bo lačen, sedaj pa nevem, oz. samo predvidevam in potem poizkušam. In včasih potegne takoj, včasih pa ima več urno pauzo vmes.

Hvala vseeno;)

pa-pa Mina1

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?