Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: talno gretje da ali ne 17.2.2009 21:55:52
|
|
|
|
robinzon
|
Lara, a se kaj dosti pozna na porabi plina zdaj, ko je fasada gor. Pred leti se je govorilo, da je talno škodljivo za noge, samo takrat so bile drugačne temperature vode v ceveh kot danes. Verjamem pa tudi melaniji, je pač ena redkih in "občutljivih" na topla tla.
|
|
|
|
RE: talno gretje da ali ne 18.2.2009 8:23:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Midva sva pred odločitvijo govorila z ogromno centralarji. Vsi stari (nad 50 let) so rekli radiatorje in talno. Vsi mladi pa samo talno, ker to se sedaj dela. Fora je v tem, da je šlo to vse tok naprej, da ni isto, kot je bilo npr. 20 let nazaj. Jaz bi na vašem mestu poklicala ogromno centralarjev, prebrala teme na forumu "pod svojo streho"... Mene so prepričali. Je pa obvezno imeti nizkotemperaturni sistem!!!!!! Pa še kurjave se porabi manj, ker imaš baje lahko 1-2°C manj, pa je ravno tako toplo, kot bi bilo z radiatorji.
|
|
|
|
RE: talno gretje da ali ne 18.2.2009 8:45:47
|
|
|
|
Poka
|
Tole o krčnih žilah in podobnih problemih bo kar res, bi pa bilo fajn, da pove mnenje še kakšna zdravnica, da boste verjeli. Jaz sem sicer za talno, radiatorji so mi grdi - torej iz estetskega vidika, ker pa je doma vsak drugi iz foha, imajo pa še druge pripombe, tako da bomo pač naredili vsakega malo. Tam kjer so ploščice bo obvezno talno gretje, ker še slabše je po moejm hodit po mrzlem kot po toplem...
|
|
|
|
RE: talno gretje da ali ne 18.2.2009 17:57:33
|
|
|
|
pupe
|
hvala za odgovore
|
|
|
|
RE: talno gretje da ali ne 21.2.2009 20:41:04
|
|
|
|
tajtaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Imamo v predsobi, v kopalnicah in WC-jih, na hodniku ter v kuhinji/dnevni. V sobah nimamo in ne pogrešamo, vse drugje bi pogrešali enako. z razliko, da ga mi v sobah FUL POGREŠAMOuser posted image Se podpišem .
|
|
RE: talno gretje da ali ne 22.2.2009 21:27:44
|
|
|
|
Poka
|
Mene pa zanima, a imate v sobah, kjer je talno, tudi radiatorje poleg? Ali je res, da talno ne greje dovolj in da rabip še radiator? Namreč, v kuhinji, kjer bo pri nama talno v bistvu radiatorja sploh ni kam dat...
|
|
|
|
RE: talno gretje da ali ne 23.2.2009 9:51:00
|
|
|
|
Mesečnica
|
IZVIRNO SPOROČILO: sazi Tudi pri nas talno povsod brez radiatorjev. Kot je že ena razlagala - če te noge bolijo in se preveč čuti gretje s tal, je sistem narobe narejen ali pa se napačno uporablja. Pri ustreznem talnem gretju ne čutiš, da toplota prihaja s tal, le tla niso mrzla - topla pa sploh ne. IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_ IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana suzi pa talno povsod brez radiatorjev. No, za tole se je jaz čisto iz praktičnih razlogov ne bi odločila. Kam bi pa naslonila svojo rit, ko bi prišla iz dolgega sprehoda po mrazu? Kam bbi ap dala sušiti kuhinjske krpe, pa brisače Kje bi pa malemu zvečer grela cote, ko tako uživa, ko mu po kopanju oblečem topli bodi in pižamo... No, imamo 2 radiatorja; in to "lestvi" na elektriko v obeh kopalnicah - ravno za sušenje in gretje brisač. Kuhinjskih krp pa že sedaj ne sušim na radiatorju. Mi bomo imeli enako.
|
|
|
|
RE: talno gretje da ali ne 23.2.2009 10:26:54
|
|
|
|
t5t6
|
Mi imamo v kopalnici poleg talnega tudi radiator lestev, ki je vezana tudi na elektriko, tako, da lahko kopalnico segreješ v prehodnih obdobjih ne da bi pri tem grel celotne hiše.
|
|
|
|
RE: talno gretje da ali ne 23.2.2009 13:57:56
|
|
|
|
k1
|
imamo talno po celi hiši, brez radiatorjev.
|
|
|
|
RE: talno gretje da ali ne 23.2.2009 14:06:28
|
|
|
|
marjetica23
|
pri moji mami imajo,
|
|
|
|
RE: talno gretje da ali ne 23.2.2009 19:19:21
|
|
|
|
honey
|
Mi imamo talno gretje v kuhinji, jedilnici in dnevni sobi in v zgornji kopalnicah. Pa mi je žal 100/h, da ga nimamo po vsej hiši. Ja, bolijo noge, če spustiš v talno gretje toliko toplote, da ti čutiš, da so ploščice tople. Če je pa neka normalna temp., pa od talnega gretja ne bolijo noge, tudi, če si podvržen krčnim žilam. Pri nas imamo mislim da v talno gretje spuščeno 32 °C - to pomeni, da ploščice niso tople, ampak niso pa tako mrzle, kot recimo na hodniku, kjer talnega ni. Tako da - ja, absolutno sem za talno gretje. Moja sestra ima samo talno ogrevanje, brez radiatorjev in pravi, da pokuri manj olja, kot ga je prej pokurila stara mama (ki je živela v tej hiši), pa imajo definitivno bolj toplo, pa še vedno ni izolacije na hiši. Talno gretje vzdržuje konstantno toploto, zato porabi manj. Priporočam!
|
|
RE: talno gretje da ali ne 23.2.2009 21:28:54
|
|
|
|
AnBan
|
Pa saj ne rabiš gret cele hiše. Saj kdor dela zdaj TCG ima za vsako sobo svojo vejo s svojim ventilom. Tako lahko poleti vse veje zapreš razen te v kopalnici.
|
|
|
|
RE: talno gretje da ali ne 4.3.2009 20:35:32
|
|
|
|
ALWAYS LARA
|
zakaj pa bi hotla polet gret kopalnico??!!
|
|
|
|
RE: talno gretje da ali ne 8.3.2009 23:10:26
|
|
|
|
Andra
|
IZVIRNO SPOROČILO: lonja Mi imamo v naši novi hišici talno gretje povsod, ogrevano s toplotno črpalko in je super . Se podpišem, imamo isto. Ni primerjave z ogrevanjem na olje, pa naj bodo to klasični radiatorji ali pa talno gretje. Povem pa še nekaj. Večkrat zvečer postavim v dnevno sobo stojalo s prerilom in je zjutraj popolnoma suho. Ko sem še v stari hiši sušila ob radiatorju, se ni nikoli posušilo čez noč.
|
|
|
|
RE: talno gretje da ali ne 30.3.2009 21:23:06
|
|
|
|
only_me
|
ene par mesecev nazaj sem sama odpirala temo z enakim naslovom. In kaj sem se odločila? Talno gretje bo povsod. Samo en radiator v kopalnici - za brisače. Druga pa ne. Kar precej so me prepričali tukaj na forumu. Pika na i pa je bila naša varuška, ki ima po celi hiši talno. Ni ji vroče v noge, krčnih žil nima, je zadovoljna.... in moj otrok tudi
|
|
|
|
RE: talno gretje da ali ne 1.4.2009 12:47:43
|
|
|
|
kalbo
|
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana suzi jaz pa predlagam, da se pogovorite s kakšnim pametnim centralerjem, ker tole kar pišete je čista bedarija. 1. to zaradi krčnih žil in bolečih nog: to je možno samo pri visoko temperaturnem sistemu, ko v radiatorje spuščaš cca. 80°C, pri nizko temperaturnem sistemu pa spuščaš v talno cca. 40°C. Upam, da ste opazili kakšna razlika je v temperaturi. Fora je v tem, da če imaš radiatorje in talno imaš visokotemperaturni sistem in tudi v talno spuščaš 80°C. To je pa preveč za talno gretje, ker tud čutiš kako so tla topla in to je škodljivo za žile. Pri nizkotemperaturnem pa ne čutiš, da bi bila tla topla, ampak samo niso mrzla. Tako da jaz ti predlagam dve stvari: ali samo radiatorje in talno samo po kopalnici ali pa talno povsod brez radiatorjev. Midva sva se odločila za zadnje in nama ni žal! Tud tole, kar si ti napisala je čista bedarija. Tud radiatorski sistem imaš lahko na 40°, samo rabiš večjo kvadraturo radiatorjev. Jest talnega gretja drugje kot v kopalnici nebi imel, samo to je samo stvar mojega okusa. Za karkoli se odločiš, je vse odvisno od kvalitete načrtovanja in izvedbe.
|
|
|
|
RE: talno gretje da ali ne 2.4.2009 10:11:18
|
|
|
|
jagoda77
|
imamo talno gretje povsod in nobenega ne bolijo noge. Tla so samo mlačna, ne ravno ledeno mrzla in to je to... v prostorih je prijetna temperatura in nama ni nič žal. Me pa vedno zebe v noge pri drugih, kjer nimajo talnega razvajena noge pa lahko bolijo, če talno ni dobro narejeno oz. da je v talnem temperatura pretirana. Midva imava naštimano 20 do 21 stopinj in je super, ravno prav.
|
|
|
|
RE: talno gretje da ali ne 12.4.2009 17:56:57
|
|
|
|
Anonimen
|
Mene pa nekaj zanima- tiste, ki imate talno gretje po celi hiši. Midva se namreč odločava za takšno ogrevanje + radiatorja v kopalnicah (lestve). Zanima me, kako se vam talno obnese tam, kjer imate laminat in parket. Vem, da pri ploščicah ni panike, ampak nekateri mi pravijo, da ni dobro dajati talnega pod parket in laminat... men je sicer to full čudno, ampak sprašujem za izkušnje tiste, ki to imate. Pa zraven me zanima, koliko časa že ogrevate na tak način. Hvala za pomoč
|
|
|
|
RE: talno gretje da ali ne 12.4.2009 18:08:14
|
|
|
|
lana70
|
IZVIRNO SPOROČILO: skate Mene pa nekaj zanima- tiste, ki imate talno gretje po celi hiši. Midva se namreč odločava za takšno ogrevanje + radiatorja v kopalnicah (lestve). Zanima me, kako se vam talno obnese tam, kjer imate laminat in parket. Vem, da pri ploščicah ni panike, ampak nekateri mi pravijo, da ni dobro dajati talnega pod parket in laminat... men je sicer to full čudno, ampak sprašujem za izkušnje tiste, ki to imate. Pa zraven me zanima, koliko časa že ogrevate na tak način. Hvala za pomoč pod parket ti dajo drugo vrsto lepila, tako kot pod ploščice - za talno gretje. Pri parketu je stvar v debelini parketa, ko smo mi postavljali talno, so nam povedali, kateri parket in kakšna debelina je primerna za talno....jaz ne bi bila nikoli več brez talnega, sploh, ker rada hodim bosa po tleh in tla sploh niso tako topla, le mrzla niso.
|
|
|
|
RE: talno gretje da ali ne 14.4.2009 12:17:13
|
|
|
|
jagoda77
|
IZVIRNO SPOROČILO: skate Mene pa nekaj zanima- tiste, ki imate talno gretje po celi hiši. Midva se namreč odločava za takšno ogrevanje + radiatorja v kopalnicah (lestve). Zanima me, kako se vam talno obnese tam, kjer imate laminat in parket. Vem, da pri ploščicah ni panike, ampak nekateri mi pravijo, da ni dobro dajati talnega pod parket in laminat... men je sicer to full čudno, ampak sprašujem za izkušnje tiste, ki to imate. Pa zraven me zanima, koliko časa že ogrevate na tak način. Hvala za pomoč laminat in parket morata biti priporočljiva za talno gretje.... mi imamo PVC talne obloge in so odlične, zgledajo kot parket... vsak k je prišel na obisk do sedaj je prašal, uuuu kva mate pa to za en parket... pol pa poveš, pa vsi wawwww a res.... a tkole fajn zgleda
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?