|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vecerno umivanje
21.4.2005 20:09:30   
Naja31
Ojla punce,

spet jaz z novim problemom.

Res smo doma sele 4 dni, tako da niti ne moremo imeti kaksnega ritma pri dojenju, previjanju in umivanju, ampak vseeno.
Najprej sem mislila, da ga samo zjutraj umivam, pa mi je patronazna povedala, da to samo v porodnisnici "propagirajo" zaradi njihove organizacije dela in naj to delam zvecer preden ga dam spat. v porodnisnici je bilo zadnje previjanje ob 22h in sem jaz mislila, da se tako dela. Zdaj pa doma vedno bolj ugotavljam, da se meni to zdi nekoliko prepozno za umivanje, saj se mi bo cist razjezil.

Danes sva se podojila in previla ob 18ih in sem jaz mislila, da bo takoj zaspal, spal nekje do 20h, 21h, ga umijem, podojim in dam v posteljico. Pa se on ni strinjal z mojim nacrtom, tako da mi je zaspal sele po dveh urah. A ga dam kar v posteljico, ali naj pocakam, da se se nekrat zbudi in ga umijem. Saj ce bo spal en uro, potem ni panike, samo lahko da bo tudi 3 ali 4, sredi noci ga pa res ne bom umivala.

Kaj mislite?
Kdaj ste ve dajale vase novorojencke v "nocno" spanje?
Saj vem da nekoliko komplicram, samo se se full lovim.

Hvala za nasvete!
Lp, Naja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   vecerno umivanje
21.4.2005 20:17:26   
eva1
No mi se kopamo tako nekje med 19-21 uro, kasneje nikoli(pač odvisno od dojenja, spanja!) Če pa kdaj ne potegne, pa ga tisti dan ne skopam, pa ne kompliciram!
Če bo prepozno, pa ga jutri zjutraj umij, al pa šele zvečer, sej ni panike!
Lp, Eva in Luka

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   vecerno umivanje
21.4.2005 20:18:46   
Magi*
na začetku je bil en velik kaos. sem se pa čisto podredila njenemu urniku. umila sem jo pa tudi jaz zjutraj. malo kasneje, ko smo jo začeli kopati, pa smo to prestavili na večerne ure. na začetku jo je razbudilo, kasneje se je navadila. danes po kopanju samo še poje in zadrnjoha.

prvi mesec sva hodile spat dokaj pozno, zdaj pri 4. mesecih pa je v posteljici pred osmo uro. in še to: na začetku je zaspala samo na joški, ob nošenju, nikakor pa še ne sama.

prepusti se malčku in uživajta, saj to tako hitro mine:((

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   vecerno umivanje
21.4.2005 20:27:26   
Divja vijolica
Dojenčka absolutno ni treba vsak dan umivati (saj si s tem mislila kopati?). Bolje je da ga skopaš ene 2x na teden. Če ga boš kopala vsak dan pa še z milom se mu bo koža izsušila, kar vemo da ni dobro. Jaz ga sicer kopam včasih vsak dan, včasih vsak drugi dan, včasih pa 1x na teden, kakor je... Vendar milo uporabljam samo 1x na teden. Sploh pa ne vem zakaj bi ga kopala sredi noči. Poskusi ga skopati zvečer npr. ob19 potem naj je in spat, pa tudi s previjanjem zaključi ob tej uri - do jutra.
Saj bo
:)

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   vecerno umivanje
21.4.2005 20:27:35   
mata
Živjo!

Jaz sem našo pupiko prve tri mesece kopala zjutraj, ko sva vstali, okoli 8h, noči smo imeli kolikor toliko, mirne in sem bila zjutraj spočita. Potem smo prešaltali na večerno kopanje in zdaj je res ujela ta ritem: ob 20h kopanje, potem mleko in spat! Ji je čist logično, ker je to postala ena fina rutina, dojenčki imajo radi en tak "red". Sicer pa se mi zdi četrti dan prezgodaj za kakšno rutino... in prav pozno zvečer ga jaz tudi ne bi kopala, že zaradi sebe, saj malček bo spočit, samo ti boš dead... Naredi si tako, da bo tebi pasalo in potem to skušaj ponavljati! Pa uspešno uvajanje v materinstvo in lepe trenutke z malčkom:)

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   vecerno umivanje
21.4.2005 21:10:46   
Anja167
Meni se zdi dovolj, da ga umiješ enkrat na dan, ker otročki pa res niso umazani - razen če veliko ne poliva. Zdajle je res še čisto vseeno, kdaj to narediš. Jaz sem ga prve dni umivala zjutraj, ko se je zbudil - se mi zdi, sem že malo pozabila. Kmalu ga boš pa itak kopala. Mi smo se prve mesece kopali dopoldne okrog 11h, ko se je Enej zbudil, ker sem ugotovila, če ga kopam takrat, ko je že bolj zaspan, da se joka. Če je otrok dobro razpoložen, se tudi raje kopa. Zdaj se pa kopamo zvečer (zaradi večerne rutine), zjutraj pa umijemo samo obraz. Tako da: umij ga takrat, ko je mali buden in ko ni lačen.

Mi smo se na začetku zbujali, previjali in jedli na 3 ure, tako da bi težko rekla, kdaj smo šli v nočno spanje. Recimo, no, da smo šli spat ob 20h, ampak smo se potem dalj časa zaradi krčev jokali še okrog 23. ure.

Jah, od začetka je veliko vprašanj, a ne? Jaz sem bila čisto ista. Ne skrbi, če kaj delaš drugače, kot so v porodnišnici ali kot so vam povedali v materinski šoli ali kot delajo tvoje prijateljice ali so delale tvoje mame in tašče in babice. Prilagodi se potrebam dveh ljudi: sebe in otroka, pa bo. LP.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   vecerno umivanje
21.4.2005 21:12:56   
mamsi
Nč hudga, če ne bo vsak dan umit. Če boš videla, da je tamali dovolj buden, da ga lahko samo s toplo mokro krpo umiješ, ga daj, sicer pa prestavi na drug dan. Pa ni nujno zvečer. Mi smo načo čez dan, zvečer je bla polna dnevnih vtisov in pretirano razdražena, jo nism hotla še dodatno matrat. Saj se moraš tut sama navadit na njegov ritem, kmalu bo lažje.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   vecerno umivanje
21.4.2005 21:28:59   
Anonimen
Ti ga umij, kadar vama obema paše. Če pa enemu od vaju ne, ga pa pač ne, ga boš pa naslednji dan ali pa še slednji. Lahko si določiš približno uro, naprimer ob 19. uri, ampak se tega sploh ni treba strogo držati. Nasprotno, če je otrok buden, ga umiješ, če ne, pa ne. Če misliš umivanje z mokro krpico, lahko to storiš kadarkoli čez dan. Nič ni treba siliti z nobenim ritmom, si ga bo že sam določil.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   vecerno umivanje
21.4.2005 22:02:50   
babylove
Moj se je v porodnišnici kopal zjutraj, ker je bila takšna pač organizacija. Ko sva prišla domov, pa sem ga začela kopati zvečer po logiki, da bo po kopeli utrujen in bo lažje zaspal. Sicer pa moj novorojenček ni ločil nočnega in dnevnega spanja pri takšni starosti; gledala sem pač, da smo bili s kopanjem gotovi pred 22h.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   vecerno umivanje
21.4.2005 22:34:51   
Anonimen
Novorojenčka je dobro dati spat okoli 22., 23. ure, ker se zbudi po 4-5 urah in imaš vsaj nekaj noči za spanje, da se odpočiješ. Tako so nam svetovali. In tako smo tudi delali. Zbudil se je okoli 4. ure, potem pa dalje na 3 ure. Kasneje, ko je bil star 2 meseca, pa je že takoj pokazal, da je okoli 21. ure že zelo zaspan in smo ritem spremenili. Sedaj se skopamo okoli 20. ure, nahranimo in gre spat najkasneje ob 22. uri. Tako spi potem do 5. ali 6. ure. Sproti se mu prilagajaj, pa bo. Na začetku tako veliko spi, po cele dneve, tudi v ležalniku v dnevni sobi po urco ali dve. Zdaj, ko pa je star 3 mesece, pa je pravi tečko, ko postane zaspan in če ga še ne damo v njegovo posteljico. Takrat pa potem zaspi in se zaveda, da je noč in se do jutra ne zbuja.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   vecerno umivanje
22.4.2005 6:58:59   
Lunca1
Mi se zdaj kopamo med 8 in 9, spat hodi ob 9h, prej pa je hodila spat ob 10h. Tudi mi smo jo od začetka kopali zjutraj, potem pa prešli na noč. Dojenčki po kopanju namreč bolje spijo.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   vecerno umivanje
22.4.2005 7:33:15   
BARBARA R.
Tudi jaz sem dojenčico umivala zjutraj,ker jo je voda še bolj prebudila in ji dala zagon.Sedaj pri 10.-h mesecih pa kakor pride.Običajno proti večeru.Kar se tiče kopanja nimava rutine.

Nočno spanje se je pri nas začelo zelo pozno.Šele okrog 22.30 ali še kasneje.

Počasi boš že ugotovila kašen ritem tvojmu sončku najbolj paše.

Srečno! :muca:

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
22.4.2005 8:18:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   vecerno umivanje
22.4.2005 8:30:00   
Annny
Živjo,

našo punco kopamo ob 17.30- 18h, ker tam do 19h že sladko spi...ampak tako je zdaj, pri 6ih mesecih.
Na začetku nismo imeli nobenega ritma in sem jo včasih kopala celo ob 22h...ker se je itak non-stop dojila in ponoči je bolj malo spala.
Veš, slej ko prej otrok sam najde nek ritem, ki mu odgovarja...no, pri nas je bilo tako, da je kar na lepem že ob 18h začela z rokami meti očke in jokati- to je bil znak, da je zaspana. Zato sem jo na hitro okopala in spančat.
Res je, majhnega dojenčka lahko tudi samo umiješ s krpico, ni ti ga treba vsak dan kopati.

Priporočila bi ti, da dojenčka ne kopaš zjutraj, ker se lahko prehladi, če ga dopoldne pelješ ven (če ste že sploh šli ven:zmeden2:)..tako mi je svetovala patronažna in prepričana sem, da je imela prav.

LP

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   vecerno umivanje
22.4.2005 9:46:14   
sarči
Mislim,da pri tako mičkenem bebeju ni treba delat neke rutine in panike!Kopaj ga rajš zvečer,res,tako kot pravi Annny,drgač pa ti bo počasi že dojenček pokazal,kdaj mu paša!
Raje uživajte,kot da se obremenjujete!
Lp!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?