Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
CR v budnem ali spečem stanju 11.2.2009 14:13:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Sledi mi drugi CR, pa me zanima: 1. Za katerega ste se odločile, budno ali speče stanje, zakaj??? 2. Za katerega, če veste, se raje odločajo porodničarji in zakaj??? 3. Prvič so me uspavali, pa me zdaj zanima, kako je, če si v budnem stanju, ali čutiš, pa ne boli, ali sploh ne čutiš? Hvala
|
|
|
|
RE: CR v budnem ali spečem stanju 11.2.2009 14:31:49
|
|
|
|
sxy
|
Meni ni noben ponudil možnosti izbire, pa je bil CR napovedan, ne zaradi komplikacij, tako da bi pomojem kamot lahko izbirala, ampak so me kr uspavali. Če pa bi lahko izbrala, bi izbrala v budnem, saj takrat takoj dobiš otroka v roke in na prsi, Mene so pa uspavali in to tako da sem se po 2urah zbudila, a samo za 5min. in sem bla še cela koma, zbudila orng sem se šele po 5urah, tako da sem svojega videla šele ob 18 uri, Cr sem imela pa ob 13 uri. Mislim pa da je odvisno tudi od bolnice ali imajo sploh obe možnosti al ne, no ne vem, jst sem rodila v Šempetru in mi niso ponudili druge opcije kot normalni CR in popolno anastezijo, pa predvidevam da je sam ta opcija. Res pa da vprašala nisem in mi je še danes žal, da nisem vprašala in mal potečnarla.
|
|
RE: CR v budnem ali spečem stanju 11.2.2009 14:45:01
|
|
|
|
emaa
|
Bila budna, čutiš nič, pa boli tudi ne (olajšanje po urah popadkov). Otroka ti prislonijo k licu, da ga polubčkaš, odnesejo, da ga očka vidi. Mene so potem direkt na oddelek peljali, tako da z očkom nisva nič skupaj bila s fantoma. Potem ti ga pa skoraj takoj prinesejo, če so le ure, ko je otrok pri tebi. Tako je v LJ. Porodničarji se glih ne odločajo, sama moraš izrazit željo in upat, da bo takrat delal anestiziolog, ki to obvlada. Vsaj jaz sem sem rekla, ker sem imela napovedan CR, ki sem ga prehitela, pa niso vedeli, če bo možno. No na dan poroda, so mi pa sami predlagali to možnsot, je zgleda šiht nastopila anesteziologinja, ki to obvlada.
|
|
|
|
RE: CR v budnem ali spečem stanju 11.2.2009 14:55:30
|
|
|
|
NinKa
|
Jaz sem rodila v budnem stanju, bolelo ni nič,sam čutiš kok te vlečejo in mečejo po uni mizi. Nč hudega, res ne. Sem imela urgentnega in ko je prišlo do podpisovanja stranskih učinkov, je bila z menoj v sobi že anesteziologinja, ki mi je nekaj razlagala, da me bodo uspavali, pa sem jaz začela ne, ne, da tega nočem, ker me je strah da se ne bom več zbudila ipd. In pol anesteziologinja reče ni problema, boste pa budni. In 10 minut kasneje sem imela sinka. Mož je bil pri moji roki, bolj bled kot jaz, ker je blo vse tok na hitro. Sina so mi pokazali, povedali da je vse bp. In ga odnesli, mož je bil z njim in ob njem. Mene so šivali še kr nekaj časa. Pol ko sem šla iz operacijske je prišel mož s sinom iz porodne sobe...so mi ga dali da ga pocartam, možu dam lupčka in pol so me odpeljali na intenzivno nego, ker sem ostala 3 dni....ampak to zato ker ni bilo nadstandardne sobe, v normalno pa nisem hotela. Odločitev o stanju CR je v rokah anesteziologa,saj on skrbi zate....
|
|
|
|
RE: CR v budnem ali spečem stanju 11.2.2009 15:57:22
|
|
|
|
Anonimen
|
jaz sem pr prvem spala, ko sem imela CR, zdaj pa še ne vem kako bom rodila z CR ali naravno, bom videla, sam se bi jaz raje odločira za spanje kot pa za budno stanje! ker ne maram kakšnih igel
|
|
|
|
RE: CR v budnem ali spečem stanju 11.2.2009 18:04:03
|
|
|
|
Lorencia
|
Prijateljica, ki je januarja rodila v MB...je imela napovedan CR zaradi lege in 2x ovite popkovnice. Izbrala je budno stanje - vendar se ji del trebuha ni dobro omrtvičil in je začela čutiti, ko so ji naredili rez. Takoj je povedala, da jo boli in tako so jo takoj uspavali in nadaljevali CR v spečem stanju. Skratka, meni je ful hudo - da si pri CR tako bogi takoj po operaciji in da ne moreš prve trenutke uživati z dojenčkom. Koliko mi je znano vsaj za MB, dojenčka odnesejo pokazati očku, potem pa ga odnesejo na intenzivno nego...kar pomeni, da niti očka ne more biti dlje časa z njim, če že mamica ne more ? Če bi pri meni prišlo do nujnega CR bi si jaz želela, v primeru da je z dojenčkom vse vredu, da fant "prevzame" vlogo mene in njemu dajo otroka, da ga stisne k sebi in je na postelji z njim - pa naj se sliši še tako čudno.
|
|
|
|
RE: CR v budnem ali spečem stanju 11.2.2009 18:09:18
|
|
|
|
*Mojca*
|
Jaz sem tudi imela CR s spinalnim blokom in je bilo super. Ko malega dajo ven ti ga dajo za polupčkat, ko prideš iz operacijske pa imaš 5 min za cartanje. Potem pa si v vsakem primeru brez otroka na intenzivi. Jaz sem imela ugrentni CR, pa so me vseeno vprašali kaj bi. Bolečin pa ni. To je bilo v Postojni.
|
|
RE: CR v budnem ali spečem stanju 11.2.2009 18:43:09
|
|
|
|
mayflower
|
V Šempetru tudi izvajajo spinalni CR. Ampak se mi zdi, da samo pri napovedanih CR. Pa še s svojo G se moraš prej dogovorit za to opcijo.
|
|
RE: CR v budnem ali spečem stanju 11.2.2009 18:48:04
|
|
|
|
Mišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lorencia Prijateljica, ki je januarja rodila v MB...je imela napovedan CR zaradi lege in 2x ovite popkovnice. Izbrala je budno stanje - vendar se ji del trebuha ni dobro omrtvičil in je začela čutiti, ko so ji naredili rez. Takoj je povedala, da jo boli in tako so jo takoj uspavali in nadaljevali CR v spečem stanju. Skratka, meni je ful hudo - da si pri CR tako bogi takoj po operaciji in da ne moreš prve trenutke uživati z dojenčkom. Koliko mi je znano vsaj za MB, dojenčka odnesejo pokazati očku, potem pa ga odnesejo na intenzivno nego...kar pomeni, da niti očka ne more biti dlje časa z njim, če že mamica ne more ? Če bi pri meni prišlo do nujnega CR bi si jaz želela, v primeru da je z dojenčkom vse vredu, da fant "prevzame" vlogo mene in njemu dajo otroka, da ga stisne k sebi in je na postelji z njim - pa naj se sliši še tako čudno. Ja, saj to je res v bistvu škoda, da se ne da. Samo tako očitno je, da pride na enega dojenčka ena postelja za starše. Drugače se pa meni moj še zdaj smili, ko pomislim, kako se je sam tam jokal tiste par dni, ko jaz nisem mogla skrbeti zanj. Ker se je res. U nulo. Je bil brez glasu od joka in so me spraševale, če kadim, ker je otrok tak, kot bi bil od nečesa odvisen. Bogi. Nobeden ga ni crkljal.
|
|
RE: CR v budnem ali spečem stanju 11.2.2009 18:50:28
|
|
|
|
sayuri
|
Imela sem CR v budnem stanju. Rodila v Postojni. Kolikor sem se pogovarjala z G, so mi rekli, da raje naredijo CR v budnem stanju.
|
|
|
|
RE: CR v budnem ali spečem stanju 11.2.2009 19:13:27
|
|
|
|
irenav
|
V budnem stanju v Kranju. Ni lepšega kot slišati prvi jok otročka in videt njegov obrazek. Nič ni bolelo (popadki so bolj boleči). Čutila sem samo pritiske na zgornji del trebuha da so ju potisnili ven. Vsega skupaj se spominjam z veseljem in še vedno z neko ganjenostjo (solzami v očeh :))). Srečno!!!
|
|
RE: CR v budnem ali spečem stanju 12.2.2009 11:09:49
|
|
|
|
ninocka
|
Jst sem prvič rodila v popolni narkozi - sicer sem želela, da bi bila budna, ampak je bilo zaradi otroka bolje, da me čimprej uspavajo in čim hitreje naredijo. V drugo sem rodila s spinalnim CRjem, moj je bil z mano in me je skoz božal, čutila nisem nič (edino pritisk na trebuh, ko so mi ga vzeli ven), takoj sem dobila malega in povedala, kako mu bo ime. Potem sta sla z mojim ven, da so malega očistili, zvagali, oblekli in potem smo bli še ene 5 min skupaj. Moj je potem šel, jst na intenzivno, mali pa tud na oddelek. Sem ga pa dobila potem po ene 2h urah k sebi. V tretje bom tud rodila s spinalnim CRjem.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?