|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Katere bolezni ne sodijo v vrtec?
8.2.2009 20:58:08   
M@mc@
Prosim za pomoč vzgojiteljice. 
V kašnih primerih lahko zavrnete otroka (bolezen) in v kolikem času od klica staršem, da je otork bolan, ga morajo starši prevzeti?

Hvala. M.

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 9.2.2009 15:23:29 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vzojiteljice pomoč...
8.2.2009 21:37:27   
K_a_t_i
A lahko odgovorim kot mama?
vsaka nalezljiva bolezen
manj kot 1 dan brez vročine
driska, bruhanje
vnete oči

V kokem času bi prišla po tamalga - v momentu spustim vse v službi in šibam. Pol pa samo odvisno od prometa... Do zdaj sem šibala enkrat (TRKAM) in takrat se je Žiga cartal na eni strani igralnice s pomočnico, vsi ostali pa so se igrali na drugem koncu z vzgojiteljico. Meni se je zdelo edino prav, da ga od tam odpeljem takoj.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu M@mc@)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.2.2009 21:51:25   
vaney
Sem vzgojiteljica...ti je pa Kati že dobro odgovorila. Če ima kakršnokoli nalezljivo bolezen, če 2x bruha, če 2x driska, če ima vnete oči....kličemo starše. Pri vročini pa jaz naredim tako; 1x zmerim, če je vročina nad 38 stopinj, kličem takoj, če je manj, malo počakam in merim še 1x, da vidim, če raste, pada. Če je isto ali raste, kličem, če pada in je otron ni apatičen, utrujen, razdražljiv, počakam do konca dneva, če pa je otrok kontra zgoraj napisanemu, pa jih vseeno pokličem in seznanim s stanjem, pa se potem sami odločijo ali pridejo takoj ali bodo počakali. Prišli pa naj bi v najkrajšem možnem času.
Sicer pa jaz, ko me kličejo iz vrtca, da je mali zbolel, takoj obvestim vodjo, kakšno je stanje, poskrbimo za nadomeščanje v oddelku (ponavadi imamo študentke v rezervi) in grem, recimo v roku pol ure sem pri njemu v vrtcu.

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.2.2009 9:15:48   
BarbaraE
Kako je pa glede gnojnih izcedkov iz noska in očitno kašljanje? Ali v tem primeru, lahko zavrnete otroka oz. starša vsaj opozorite na to?

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.2.2009 10:12:45   
Shorty_
IZVIRNO SPOROČILO: BarbaraE

Kako je pa glede gnojnih izcedkov iz noska in očitno kašljanje? Ali v tem primeru, lahko zavrnete otroka oz. starša vsaj opozorite na to?

Mislim da zaradi svečk iz nosa in normalnega kašljanja zaradi nahoda, ne zavračajo otrok sej zato tud bolniške ne dobiš.

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.2.2009 10:13:57   
Shorty_
IZVIRNO SPOROČILO: BarbaraE

ja in kaj s tem dosežeš, če starš ne dobi bolniške, ker otroku teče z noska, pa če nima drugega varstva pač nimaš kaj, sej starši valda vidijo kdaj otroku iz noska teče ne vem zakaj bi jih opozarjali?user posted image

< Sporočilo je popravil Shorty RR -- 10.2.2009 10:14:01 >

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.2.2009 10:29:29   
rose
jaz bi pa pokomentirale tele vnete učke.
Pri nas hvala bogu vzgojiteljice ne komplicirajo in pokličejo samo, če je res nujno in hudo. drgač pa povejo, ko pridemo po otroka. Npr. za vnete učke. Jih je naša ta mala imela, pa smo še v ZD. Dali so nama kapljice in rekli, da ni to nič takega, da naj gre kar v vrtec. Ja, seveda so vzgojiteljice drugi dan debelo pogledale. Je bilo pa dobro to, da so ji kapljice hitro prijele, in so se tud učki že drugi dan pozdravili.
Pa tudi, ko je imela ta večja norice, je P rekla, naj gre v vrtec, ko bo ok. Nobenga pregleda. ???

Moje mnenje je, da bi pediatri mogli staršem točno povedat, kdaj otrok lahko gre v vrtec in to naj bi bilo tudi v skaldu z vrtčevskimi pravili!!!! Ne pa da vsak nekaj po svoje!!

Ja, sem pa tudi že slišala, da vzgojiteljice pošiljajo domov prehlajene otroke, brez vročine (samo smrkelj in kašelj), češ, da ne bomo še me zbolele!!!!!
Ali pa ko te pokličejo, da ima otrok vročino, ko prideš domov, pa ne duha ne sluha o vročini!!!!

Jaz osebno pa trenutno si niti ne morem privoščit kakih izostankov iz službe, ker sem na poskusnem uvajanje, tako da imam vedno slabo vest, ko pokličejo. gre jih iskat potem mož, v roku 1 - 2 uri, hitreje pač ne gre.

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.2.2009 10:34:33   
ttamariskaa
Jaz imam otroka doma le v primeru vročine ali če kaže, da nekaj ni v redu ( je bolj miren ) in sumim, da bi se lahko vročina pojavila ( na srečo je že zelo dolgo mir ). Pri vnetih učkah pa je bil doma, le če so bile gnojne ( izcedek ), ker to je prenosljivo, drugače pa ne. Pa če te učke se takoj pozdravijo z rmanovim čajem in oljčnim oljem.

(odgovor članu rose)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.2.2009 10:57:16   
benika
V vrtec ne sodijo otroci z vročino, drisko, vnetimi učkami in drugimi očitnimi znaki bolezni. Jaz ga v teh primerih niti pod razno ne dam v vrtec. Če mu pa teče iz nosa (kar v zimskih mesecih povečini vsem) in če malo kašlja, potem ne vidim razloga zakaj ne bi šel. 

(odgovor članu ttamariskaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.2.2009 10:59:30   
benika
ri nas hvala bogu vzgojiteljice ne komplicirajo in pokličejo samo, če je res nujno in hudo. drgač pa povejo, ko pridemo po otroka. Npr. za vnete učke. Jih je naša ta mala imela, pa smo še v ZD. Dali so nama kapljice in rekli, da ni to nič takega, da naj gre kar v vrtec. Ja, seveda so vzgojiteljice drugi dan debelo pogledale. Je bilo pa dobro to, da so ji kapljice hitro prijele, in so se tud učki že drugi dan pozdravili.

S tem se jaz ne strinjam. Če so učke gnojne, je to precej nalezljico. In ravno zaradi tega je naš že 2x prišel iz vrtca s to nadlogo, pa še pol skupine je ostalo doma.

(odgovor članu rose)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.2.2009 12:24:03   
Onasiss
Mi smo meli s prvim glede tega veliko problemov, pa ni bilo nalezljivo. Imel je zagotovo vsaj 1x na dva meseca vnete učke, ampak to zaradi tega, ker je imel ozke solzne kanale in mu solzice niso mogle normalno pritečt ven. Sem vzgojiteljicam to tudi povedala pa mi niso verjele. Stvar se je izboljšala šele takrat, ko smo jih šli širit. No pol so ble pa vse tih, ko se je stvar 100% izboljšala.

Drugače pa kar se glede kašljanja tiče, sem slišala, da v nekaterih vrtcih opozorijo starše, da otrok res grdo kašlja in da naj kaj naredijo. Pri nas tega ni, bi bilo pa fino da bi, ker pri nas eni kašljajo po dva tri tedne, pa noben nč. Pol pa še naš kej faše in ker je bolj dovzeten za pljučnice, smo vsi na trnih, da se mu ne bi kaj razvilo.

So what....

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.2.2009 20:57:37   
atanja
JAh odvisno od vzgojitelce. Mene je je lasnko leto ena klicala da ga naj pridem iskat ker je bil prehlajen in jo je skrbelo kako bojo spali.user posted image  sem ga šla iskat ker nisem mela želje da je ona slabe volje in se potem znaša.
Zdaj pa pokličejo ob znakih anlezljivih bolezni, vroline. HB me še nismo-trkam.

Kar se pa tiče za iskanje otoka k te pokličejo-jaz grem lahko iz šihta k najdem zamenjave. Ne morem zapret trgovine-dobim denarno kazen in najbrž odpoved. Imam pa srečo da ga bi šel najbrž kdo od domačih iskat.

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.2.2009 20:29:03   
vaney
Kaj se ve hecate ali kaj? Iz vrtca vas kličejo, ker je otrok prehlajen in ne vedo, kako bodo spali??? To je pa že malo smešnouser posted image  Mi staršev nikoli ne kličemo zaradi prehlada in kašlja, to lahko počaka do prihoda staršev in ni stvar, zaradi katere bi starše "vlekli" iz službe. Vnete oči pa res ne spadajo v vrtec in mi otroke z vnetimi očmi zavrnemo že ob prihodu (gnojno). Drugače se je pa tudi meni že zgodilo (2x), da je otrok v vrtcu imel vročino, mama ga je prišla iskat in je doma ni imel večuser posted image  Tako da zdaj rajši počakam nekaj časa (sploh pri dotičnem otroku), dava mu jest in pit, zmerim še 1x in potem kličem.

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.2.2009 21:58:59   
atanja
Ja mi smo mel prvo leto eno posebno vzgojiteljico. Sam kaj češ, pol pa k vidiš d aje vsa nervozna se prilagodiš in ga prej jemleš iz vrtca ali pa ga greš takoj iskat brez besed. Jaz sem hotla  že službo pustit.. Pol pa smo vrtec zamenjal in me je blo strah da jaz delam paniko. No pa smo zamenjali dve vzgojitelci v tem vrtcu-nadomeščanje bolniške-pa moram rečt da so res prave vzgojiteljice...

Prov z veseljem ga odpeljem v vrtec ker vem da lepo skrbita za njega in ker vse jemleta tako kot je.user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil atanja -- 12.2.2009 21:59:38 >

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.2.2009 23:50:36   
* Mateja *
A lahko dodam! Sem vzg. Pamoram rečt, da srečam vse sorte. Imam tako velike otroke, da že povejo kaj se dogaja in tako večkrat izveš, da so otroko dali zjutraj svečko ali sirrup za vročino in ga bolanega pripeljali v vrtec. In valda je bil bogi, se mu nič ni dalo, bolan pač Ampak npr. Voltaren drži do 8 ur in med časom, ko je v vrtcu mu torej drži. vozijo jih pa v vseh stanjih v vrtec, da o zelenih smrklih niti ne komntiraš. Na prvem sestanku sem natančno razložila da bolani ne sodijo v vrtec, ampka enio starši so za moje pojme brez srca. Otroka pošiljajo dva tedna bolanega v vrtec, pol ima pa bogi ne vem kakšno vnetje in je 14 dni doma, da pride k sebi!

Bi pa po pravilih vsi bolani morali ostati domoa. Ravnmo prejšnji teden, mi jih je manjkalo 8. zakaj, ker jih je eden okužil in pol pocepajo ko muhe, vsak dan kekšen manj! Me zanima kako bo v ponedljek.

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.2.2009 20:11:25   
Anitka
IZVIRNO SPOROČILO: * Mateja *

A lahko dodam! Sem vzg. Pamoram rečt, da srečam vse sorte. Imam tako velike otroke, da že povejo kaj se dogaja in tako večkrat izveš, da so otroko dali zjutraj svečko ali sirrup za vročino in ga bolanega pripeljali v vrtec. In valda je bil bogi, se mu nič ni dalo, bolan pač Ampak npr. Voltaren drži do 8 ur in med časom, ko je v vrtcu mu torej drži. vozijo jih pa v vseh stanjih v vrtec, da o zelenih smrklih niti ne komntiraš. Na prvem sestanku sem natančno razložila da bolani ne sodijo v vrtec, ampka enio starši so za moje pojme brez srca. Otroka pošiljajo dva tedna bolanega v vrtec, pol ima pa bogi ne vem kakšno vnetje in je 14 dni doma, da pride k sebi!

Bi pa po pravilih vsi bolani morali ostati domoa. Ravnmo prejšnji teden, mi jih je manjkalo 8. zakaj, ker jih je eden okužil in pol pocepajo ko muhe, vsak dan kekšen manj
! Me zanima kako bo v ponedljek.

To se dogaja tudi pri nas, žaluser posted image

Upanje umre zadnje!

Moja sreča je postala popolna 25.5.2008 ob 17.45, ko se nama je pridružil samo najin sonček Gal.

http://gal2505.moj-album.com/

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.2.2009 20:37:35   
ena varuska
Lep vecer,pri nas ne sprejmemo otroka z vrocino,za ostalo nismo kompetentni,da bi presodili,je otrok bolan ali ne..Je pa res,da smo privat varstvo..V kolikor se nam zdi,da je otrok drugacen kot ponavadi,obvestim starse in se pogovorimo..Je pa res,da nas ni toliko,kot je otrok v vrtcu in da imamo stik z otrokom ves cas,zato se hitro vidi,kako je z njim..Ampak hvala bogu,smo zelo malo bolni in nismo se imeli hujsega od virozic...LP varuska

(odgovor članu Anitka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.2.2009 12:20:00   
pupika
Mene je lani razjezilo, ko sem malega zjutraj pripeljala v vrtec, pa sem srečala enega očeta od punčke, ki je bila z našim v skupini. Pa on meni če je naš zdrav, pa rečem ja. On pa meni da so jo sredi noči vozili na dežurno, ker ni mogla dihat in je dobila inekcijo, ker ima virus laringitis, potem sem videla je še pravil vzgojiteljici, one so jo pa vseeno sprejele in ni ga vrag čez teden dni je tudi naš mali zbolel za laringitisom in tudi ostali v vrtcu, pa še našemu malemu se je to kar ponavljajo na 14 dni, pri vsakem prehladu je dobil laringitis. Mislim, prejšnje leto se je dogajalo marsikaj ena druga mamica je rekla, da je mela drisko, pa da naj kar gre v vrtec, ker je doma ne bo imela, ona pa je bila itak tisti dan prosta. Noben starš pa ne pomisli, kako se počuti njihov otrok v času bolezni, meni se  malčki prav smilijo.

(odgovor članu ena varuska)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
17.2.2009 13:18:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pupika)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
18.2.2009 14:47:04   
lilka
prvič so me klicalai, ker je zelo zelo kašlajt začela in mela malo vročine, je bla apatična in drugačna kot ponavadi, no pa je blo hudo pol na koncu smo v bolnici pristali, seveda sem letela takoj.

Drugič so me kelicali da je že 2x zelo zelo driskala, do hrbta in nazaj in če mogoče lahko pridem, drugače ni tako hudo. pa sem sevda šla, dom je še 2x potem pa nič več. Pa se mi je zdelo prav.

smrkelj in kašelj: joj če bi pa jaz zaradi vsakega smrklja in kašlja doma ostala, pa sej so non stop smrkavi in pokašlajujejo, ker pač prenašajo iz enega na drugega in se nikoli ne konča...pa tudi to je res kar je ena rekla, da prehlad nam ne dajo bolniške...

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Predsednik in porodniška
Admin

Za kako dolg porodniški dopust bi se moral zavzeti novi predsednik Slovenije?

takšen, kot je sedaj (24%)

krajši (34%)

daljši (42%)

Število vseh glasov: 192

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!