Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
spanje 1.letnega otroka podnevi 8.2.2009 11:53:44
|
|
|
|
nincha
|
ojla. js mam spet eno težavo.moja mala je mela krče do 7.mesecev in smo jo pač meli na rokah noč in dan.potem sem jo nekak navadla,da zaspi na zakonski postelji po 20minutah..ni važno a je blo podnevi al zvečer.zdj se pa že zelooo dolgo mučim,da bi zaspala tako,pa ni šans.lovim jo po postelji,ko jo položim se začne histerično jokat.poskusila sem že da jo pustim v kinderpetu,pa se res joče,da je noooro,bla je operirana na pruhu,tako da se bojim da se to spet ponovi,če se bo preveč napenjala in kričala.no in smo tudi to opustili.ne vem več kako naj..vem da morajo tako mali otroci še spat podnevi...če pa že zaspi,pa na rokah po pol urah al pa eni uri ..ampak to morem hodit,skakat sem pa tja..groza!!!če pa že zaspi ko je mrtvo zaspana,je pa to okrog 3h popoldan,pol pa pet akcija do 9ih..a prej mi je zaspala ob 7ih že kot top.. res ne vem ka še naj..help!!!
|
|
|
|
RE: spanje 1.letnega otroka podnevi 8.2.2009 13:36:22
|
|
|
|
jajula
|
ko je pri nas tako pestro, damo malo v voziček in jo malo po stanovanju gor in dol peljemo in potem prestavimo v posteljico.
|
|
|
|
RE: spanje 1.letnega otroka podnevi 8.2.2009 20:17:24
|
|
|
|
sonchek
|
tukaj ti tudi jaz ne znam pomagat...naša je namreš še pri enem letu rabila 2-spanja po uro do dve uri na dan..je pa zaspala sama v svoji posteljici...upam da tudi vam to čim prej rata...pa srečno....
|
|
[Brisano sporočilo] 8.2.2009 21:03:21
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: spanje 1.letnega otroka podnevi 8.2.2009 22:51:32
|
|
|
|
kaja02
|
naša od 1. leta dalje sploh ni hotla več čez dan spat; zjutraj se je zbudila okoli.8, potem pa zvečer zaspala od8-9 ure; nako da ti ne znam pomagat, eni otroci potrebujejo več spanja kot drugi
|
|
RE: spanje 1.letnega otroka podnevi 9.2.2009 11:51:05
|
|
|
|
lunca2
|
Naš tudi od 1 leta naprej spi podnevi cca.1 uro do 2 uri. Zaspi pa sam v svoji postelji. Včasih moram sedeti zraven včasih pa zaspi sam. Tudi naš je imel zelo hude krče pri 3 mesecih a so ugotovili alergijo na kravje mleko tako, da so krči po zamenjavi mleka izginili.
17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!
|
|
|
|
RE: spanje 1.letnega otroka podnevi 9.2.2009 12:08:10
|
|
|
|
ttamariskaa
|
Evo ,to sem napisala že pod eno drugo debato pa ti kr kopiram! Uspavanje - večni problem!! Sem imela iste probleme kot ti in sem se vedno spraševala kako da moj otrok ni nič zaspan, glede na to koliko pretelovadi tekom dneva. Popoldan sem z uspavanjem obupala že pri enem letu, ker v času ko sem ga uspavala bi lahko že dve uri spali. Ponavadi sem jaz zaspala, naš djenček pa je še kar vriskal in nekaj razlagal sam sebi. Zvečer pa itak da prej kot v dveh urah nisem mogla iz sobe in še potem se je zbujal vsako uro, dokler nisem jaz prišla zraven spat. Potem pa so me rešile knjige: kupila sem knjige ( npr. podobe za najmmlajše... vse kar je poučno za malega otroka, nobenih pravljic ), in mu ob slikah razlagala kako se otroci spravljajo spat. Najprej umivanje, večerja, risanka... In potem sem način iz knjige tudi dala v prakso. Nisva pa v postelji nikoli brala knjig, to sem storila že pred spanjem v dnevni sobi, kuhinji... kjerkoli, tako da je razumel, da ko je tema v sobi samo spimo in nič drugega. In vsaj pol ure pred spanjem ni nobenega divjanja, niti igranja s kockami kar koli, samo risanke ali pa prebiranje knjig. No in mi je uspelo; ne prvi dan, ampak po enem tednu sem uspavanje iz ene ali dveh ur skrajšala na maksimum 15 minut. Me je sicer še med flaškanjem večkrat kaj vprašal, a sm bila čisto tiho kot da spim, če pa ni šlo drugače pa sem rekla: Se spomniš, kako tisti fantek npr.Tadej ( vse otroke iz knige sem poimenovala ), hitro zaspi? In potem je šlo. Tako da poskusi na ta način. Od vseg najbolj pomembno se mi zdi, da otroka navidiš na neki dnevni ritual, da ga naučiš, da ko ni lučke se gre spat, tako kot pred jedjo se umijejo rokice... Otroci so strašno dojemljivi za vse stvari tako da verjemi, da bo kmalu začel upoštevati nova pravila. Te bo pa seveda še tu pa tam skušal, do ktere mere lahko gre. Veliko sreče, pa javi kako ti uspeva
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Praznična okrasitev: Papirnate snežinkePapirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?