|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bel, sirkast izcedek
31.1.2009 22:46:59   
Anonimen
Sem v 4. mesecu nosečnosti in imam obilen bel, gost, sirkast izcedek - brez vonja. Ob vhodu v nožnico me srbi.

Imate kakšen domač recept ali pa lahka v lekarni kupim kakšno kremo brez recepta? Bi morala h G ali ni nujno?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bel, sirkast izcedek
31.1.2009 22:50:49   
zmajaz
To je skoraj 100 % glivično vnetje - vem, ker me je v 1. nosečnosti 2x doletelo, v tej pa do zdaj še ne, pa upam, da bom zvozila brez. Meni je dal G recept za Canesten, ki se sicer, baje, dobi v lekarni tudi brez recepta, samo po mojem bo vseeno najboljše, da greš do G, da vidi, kaj je, ker nikoli ni dobro zdraviti nekaj na pamet, še najmanj pa v nosečnosti.

Aja - za domače recepte, se mi pa zdi, da sem enkrat brala na MON-u nasvet G, da lahko težave omili tudi tampon, namočen v probiotični jogurt - ker pomaga koristnim bakterijam, ki so jih glivice izrinile. Probala pa sama tega nisem, tako da ne vem, koliko je v resnici učinkovito.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 31.1.2009 22:53:24 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.1.2009 23:00:24   
Anonimen
Verjetno gre za glivice. V lekarni lahko kupiš Canesten. Pomaga pa tudi, da si vstaviš tampon namočen v navadni ali še bolje probiotični jogurt. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
31.1.2009 23:09:52   
Anonimen
Jaz bi šla kar lepo do ginekologa. Ne delaj nič na svojo roko, sploh med user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
31.1.2009 23:23:55   
barika
Ne čakaj na ponedeljek, jutri pojdi do dežurnega.

meni je zadnjič sprala nožnico (podobno sem imela, kot opisuješ) in je bil otakoj bolje, dala mi je pa še daktarin vaginalete.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.2.2009 13:28:29   
UT_2008
Jaz sem lepo dobila od gin, ko sem šla na pregled Canesten, kot so že svetovale punce. No, mi je dala enega za rezervo. Le pojdi k dohtarju, da boš ziher. Ne se hecat.

PDP 26.02.2009.
Kar vidiš, to dobiš.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.2.2009 18:33:50   
Anonimen
Samo svečke canestena se dobijo le na recept. Dobi pa se krema canesten, ki je namenjena zunanji uporabi - torej mazanju zunanjega spolovila, preprečuje in blaži srbenje. POjdi do G. da ti torej napiše recept, lahko pa v lekarni dobiš tudi vaginalete boraksa, te se vstavi v nožnico in jo izpira, ima rahel portivnetni učinek. Niso pa končna rešitev. te vaginalete pomagajo pri blažjem vnetju, ker v bistvu samo spirajo nožnico in glivice odnašajo ven. Če je vnetje hujše, potem je potrebno narediti eno kuro s protiglivičnimi zdravili (canesten, daktarin).

Varianta je še tampon, namočen v probiotični jogurt, kor je napisala zmajz, tega si vstaviš večkrat na dan za pol urice, vztrajaš 3-5 dni. V navadnem jogurtu se nahajajo bakterije Lactidus bacilus, ki so identične tistim v našem telesu in je njihova naloga ohranjanje kislosti v nožnici. Ko pride do vnetja, se ravnovesje teh bakterij poruši.

V vsakem priemru pa je najbolje stopiti do G.

(odgovor članu UT_2008)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
1.2.2009 20:16:11   
LERO
Kaj pa narediti, če canesten ne pomaga? Jaz sem ga do zdaj dobila 2x, prvič je bil uspešen, zdaj pa ne več. Čez 10 dni imam G. Izginli so le taki grdi sluzasti izcedki, zdaj pa je v obliki kupčkov, trše.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.2.2009 20:23:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Verjetno gre za glivice. V lekarni lahko kupiš Canesten. Pomaga pa tudi, da si vstaviš tampon namočen v navadni ali še bolje probiotični jogurt. 

Zanimivo, meni je pa v nosečnosti G odsvetovala Canesten in mi priporočila vaginalete Borax, ki so manj agresivne... (za otročka, če bi slučajno do njega prišlo...) in bilo je po nekaj dneh že dobro.
Do konca nosečnosti se je še 2x ponovilo... ker je v nosečnosti nožnica idealno okolje, da se sicer že tako prisotne glivice preveč namnožijo. Če si pa še partnerja okužila, je pa zanj Canesten ok.

Pa potrpi... pred in po nosečnosti se mi ni nikoli več pojavilo... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
1.2.2009 20:40:19   
Anonimen
Canesten se običajno predpisuje samo v določenih obdobjih nosečnsoti, se a ne spomnim, kdaj točno ne, menda na začetku, smao ne me držat za besedo.

V nosečnosti je nožnica že itak bolj občutljiva in se vnetja rada ponavljajo, še posebej če si na to bolj občutljiv.
Velja se držati nekaterih preventivnih ukrepov: nobenih najlonk in drugih hlačnih nogavic, ker toplo okolje, pa še če je brez kisika, paše glivicam, uporaba bombažnega spodnjega perila, v prehrani čim manj sladkega, redna nega z neodišavljenimi mili, fajn so tista za umivanje intimnih redelov, ker so običajno malo bolj kisla, uporaba kondoma, da se vnetje ne prenaša na partnerja in nazaj, poleg tega je sperma bazična in še dodatno izničuje naravno kislo okolje nožnice.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
1.2.2009 20:48:18   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica
Canesten se običajno predpisuje samo v določenih obdobjih nosečnsoti, se a ne spomnim, kdaj točno ne, menda na začetku, smao ne me držat za besedo.

Meni ga je G predpisal proti koncu nosečnosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.2.2009 16:10:21   
Anonimen
Canesten svečke je meni dala šele po 3 mesecih nosečnosti, prej ne in pa še VITAGYN C za nadaljno preprečevanje. Do 3 mes pa Vaginete al neki tazga.
Mam pa skoz probleme s tem, od 1 user posted image  se mi redno ponavlja. Sva se z G pogovarjali za terapijo z antibiotiki pa nas je 2 user posted image  prehitela.

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?