Bel, sirkast izcedek (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> Bel, sirkast izcedek (31.1.2009 22:46:59)

Sem v 4. mesecu nosečnosti in imam obilen bel, gost, sirkast izcedek - brez vonja. Ob vhodu v nožnico me srbi.

Imate kakšen domač recept ali pa lahka v lekarni kupim kakšno kremo brez recepta? Bi morala h G ali ni nujno?

zmajaz -> RE: Bel, sirkast izcedek (31.1.2009 22:50:49)

To je skoraj 100 % glivično vnetje - vem, ker me je v 1. nosečnosti 2x doletelo, v tej pa do zdaj še ne, pa upam, da bom zvozila brez. Meni je dal G recept za Canesten, ki se sicer, baje, dobi v lekarni tudi brez recepta, samo po mojem bo vseeno najboljše, da greš do G, da vidi, kaj je, ker nikoli ni dobro zdraviti nekaj na pamet, še najmanj pa v nosečnosti.

Aja - za domače recepte, se mi pa zdi, da sem enkrat brala na MON-u nasvet G, da lahko težave omili tudi tampon, namočen v probiotični jogurt - ker pomaga koristnim bakterijam, ki so jih glivice izrinile. Probala pa sama tega nisem, tako da ne vem, koliko je v resnici učinkovito.

Anonimen -> RE: Bel, sirkast izcedek (31.1.2009 23:00:24)

Verjetno gre za glivice. V lekarni lahko kupiš Canesten. Pomaga pa tudi, da si vstaviš tampon namočen v navadni ali še bolje probiotični jogurt. 

Anonimen -> RE: Bel, sirkast izcedek (31.1.2009 23:09:52)

Jaz bi šla kar lepo do ginekologa. Ne delaj nič na svojo roko, sploh med [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]. 

barika -> RE: Bel, sirkast izcedek (31.1.2009 23:23:55)

Ne čakaj na ponedeljek, jutri pojdi do dežurnega.

meni je zadnjič sprala nožnico (podobno sem imela, kot opisuješ) in je bil otakoj bolje, dala mi je pa še daktarin vaginalete.

UT_2008 -> RE: Bel, sirkast izcedek (1.2.2009 13:28:29)

Jaz sem lepo dobila od gin, ko sem šla na pregled Canesten, kot so že svetovale punce. No, mi je dala enega za rezervo. Le pojdi k dohtarju, da boš ziher. Ne se hecat.

Anonimen -> RE: Bel, sirkast izcedek (1.2.2009 18:33:50)

Samo svečke canestena se dobijo le na recept. Dobi pa se krema canesten, ki je namenjena zunanji uporabi - torej mazanju zunanjega spolovila, preprečuje in blaži srbenje. POjdi do G. da ti torej napiše recept, lahko pa v lekarni dobiš tudi vaginalete boraksa, te se vstavi v nožnico in jo izpira, ima rahel portivnetni učinek. Niso pa končna rešitev. te vaginalete pomagajo pri blažjem vnetju, ker v bistvu samo spirajo nožnico in glivice odnašajo ven. Če je vnetje hujše, potem je potrebno narediti eno kuro s protiglivičnimi zdravili (canesten, daktarin).

Varianta je še tampon, namočen v probiotični jogurt, kor je napisala zmajz, tega si vstaviš večkrat na dan za pol urice, vztrajaš 3-5 dni. V navadnem jogurtu se nahajajo bakterije Lactidus bacilus, ki so identične tistim v našem telesu in je njihova naloga ohranjanje kislosti v nožnici. Ko pride do vnetja, se ravnovesje teh bakterij poruši.

V vsakem priemru pa je najbolje stopiti do G.

LERO -> RE: Bel, sirkast izcedek (1.2.2009 20:16:11)

Kaj pa narediti, če canesten ne pomaga? Jaz sem ga do zdaj dobila 2x, prvič je bil uspešen, zdaj pa ne več. Čez 10 dni imam G. Izginli so le taki grdi sluzasti izcedki, zdaj pa je v obliki kupčkov, trše.

Anonimen -> RE: Bel, sirkast izcedek (1.2.2009 20:23:00)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Verjetno gre za glivice. V lekarni lahko kupiš Canesten. Pomaga pa tudi, da si vstaviš tampon namočen v navadni ali še bolje probiotični jogurt. 

Zanimivo, meni je pa v nosečnosti G odsvetovala Canesten in mi priporočila vaginalete Borax, ki so manj agresivne... (za otročka, če bi slučajno do njega prišlo...) in bilo je po nekaj dneh že dobro.
Do konca nosečnosti se je še 2x ponovilo... ker je v nosečnosti nožnica idealno okolje, da se sicer že tako prisotne glivice preveč namnožijo. Če si pa še partnerja okužila, je pa zanj Canesten ok.

Pa potrpi... pred in po nosečnosti se mi ni nikoli več pojavilo... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Anonimen -> RE: Bel, sirkast izcedek (1.2.2009 20:40:19)

Canesten se običajno predpisuje samo v določenih obdobjih nosečnsoti, se a ne spomnim, kdaj točno ne, menda na začetku, smao ne me držat za besedo.

V nosečnosti je nožnica že itak bolj občutljiva in se vnetja rada ponavljajo, še posebej če si na to bolj občutljiv.
Velja se držati nekaterih preventivnih ukrepov: nobenih najlonk in drugih hlačnih nogavic, ker toplo okolje, pa še če je brez kisika, paše glivicam, uporaba bombažnega spodnjega perila, v prehrani čim manj sladkega, redna nega z neodišavljenimi mili, fajn so tista za umivanje intimnih redelov, ker so običajno malo bolj kisla, uporaba kondoma, da se vnetje ne prenaša na partnerja in nazaj, poleg tega je sperma bazična in še dodatno izničuje naravno kislo okolje nožnice.

zmajaz -> RE: Bel, sirkast izcedek (1.2.2009 20:48:18)

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica
Canesten se običajno predpisuje samo v določenih obdobjih nosečnsoti, se a ne spomnim, kdaj točno ne, menda na začetku, smao ne me držat za besedo.

Meni ga je G predpisal proti koncu nosečnosti.

Anonimen -> RE: Bel, sirkast izcedek (2.2.2009 16:10:21)

Canesten svečke je meni dala šele po 3 mesecih nosečnosti, prej ne in pa še VITAGYN C za nadaljno preprečevanje. Do 3 mes pa Vaginete al neki tazga.
Mam pa skoz probleme s tem, od 1 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] se mi redno ponavlja. Sva se z G pogovarjali za terapijo z antibiotiki pa nas je 2 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] prehitela.

Stran: [1]