ČebelicaMaja
|
naša ta mlajša ima kisli refluks- to kar ti opisuješ, so tipični znaki- zdravila za refluks res ni- pač antirefluksni ukrepi- je pa za kislino- običajno dobijo Ranital, močnejši je Controloc, ampak ima stranske učinke, tako da , če res ni nujno ga ne dajo- mi smo npr. sedaj raje izbrali GH. Za refluks je pa potreben čas, da mišica zapiralka ojača, če se stanje po enem letu starosti ne ojača, presodijo, ali bo potrebna operacija, ampak največkrat se zadeva z GH popravi (na googlu je o tem kar nekaj zadetkov) Prav je, da se gresta stehtat- mi smo k sreči prišli k P pri 2 mesecih na našo željo, da bi jo cepili proti Rota virusu, ker je ta velika v vrtcu, pa so jo še prej stehtali in smo zaprepadeno ugotovili, da se ne redi dovolj- le 200g v enem mesecu, potem je pa še na tehtnici polila, da je bila vsa pobruhana s sirotko... je P samo napisala napotnico- pa če hočeš takojšen sprejem, mora gor pisat NUJNO-to kar P povej, ker naša je super, ampak tega ni vedela- nas so potem naročili šele čez dobre 3 tedne, pa se je vmes ful poslabšalo in sem klicala k naši P, pa je čist znorela, da je ona hotela takojšen sprejem, da kaj se bo otrok matral in da kaj se grejo na PeK- je napisala Nujno in štempiljko gor udarila in to je bilo to- naslednji dan so naju obdržali v P in naredili ph metrijo in še tisoč drugih zadev. Tako da ja, če je tako hudo, kot opisuješ, zahtevaj pregled na Pek- posledice so namreč kar velike, lahko pride dokroničnih obolenj, če ima kisli refluks. Več lahko na ZS.
< Sporočilo je popravil ČebelicaMaja -- 30.1.2009 20:37:46 >