Andromeda -> RE: Refluks (30.1.2009 20:41:23)
|
Andromeda je sama prišla [sm=smiley1.gif] Glede na vse simptome, si upam trditi, da ima tvoj sinček kar hud refluks, zato vztrajaj naj ti da napotnico za pediatrično kliniko - gastro oddelek, kjer mu bodo opravili določene preiskave - ponavadi se začne s ph-metrijo, to je 24-urno merjenje želodčne kisline in sama preiskava ni noben bav-bav. Mi smo pristali na gastro oddelku urgentno, ker je imel moj fantek težave z dihanjem, zaradi močnega refluksa je imel dihalne premore, najprej v spanju (nam je tulil alarm na angelcaru), ko pa je 1x ponoči po podrtem kupčku v budnem stanju po 10 sekund dihal, pa za kakih 10 sekund nehal in je trajalo to ene 5 minut, smo leteli v bolnico. Nam so naredili zaradi dihalnih premorov snemanje CMCRF, kjer se je videlo, da se vse to dogaja zaradi refluksa. Ker se je tam precej hudo jokal, so mu 3. dan dali še zdravilo controloc - za zbijanje želodčne kisline. Glede refluksa žal res ni zdravila, so samo zdravila, ki nevtralizirajo želodčno kislino, ker naš je imel kar hude probleme zaradi tega. Tako, da vztrajaj, da naj ti da napotnico za gastro, meni je naša P rekla, da se gre na nadaljne preiskave le, če ne napreduje na teži, pa smo potem zaradi ostalih težav tam pristali urgentno. Če te še kaj zanima, mi lahko pišeš na ZS. Vsekakor pa veliko potrpljenja in ljubezni, pa ne silit [sm=duda.gif] za jest, naj poje, kolikor lahko, ker siljenje zadevo le še poslabša. Naj bi se pa refluks uredil nekje med 6-8 mesecem, ko prične otrok jesti GH in sam sedi, takrat naj bi težave izzvenele.
|
|
|
|