Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
gledanje pogreba v 1. razredu devetletke 18.4.2005 12:05:59
|
|
|
|
viv_
|
CUKRČEK - ja vidiš, zdej se pa po RR kregam zato! :)-
|
|
|
|
gledanje pogreba v 1. razredu devetletke 18.4.2005 12:06:00
|
|
|
|
viv_
|
CUKRČEK - ja vidiš, zdej se pa po RR kregam zato! :)-
|
|
|
|
gledanje pogreba v 1. razredu devetletke 18.4.2005 12:09:02
|
|
|
|
BigWhale
|
Pogreb. Se vec, Papezev pogreb. Za prvosolca, ki v bistvu niti ne ve kdo je papez, kaj je bil in zakaj je bil. Hecno. Najbrz se je zdelo kakemu pedagogu, da bo to poucna zadeva. Zakaj bi clovek, sploh kdorkoli gledal pogreb papeza? Da ga pospremi na njegovi 'zadnji poti'? Morda ampak v glavnem je pa to spekatekel. Tak za na kavc, noge na mizo, kokice in komentarje, "uuuu lej kako so fajn une ministrante oblekli!" "Pa tiste nune, tud tko zlo lepo pojejo!" "Ampak tist kardinal bi se pa lahko mal leps drzal, kar nekaj vrti glavo okrog, sej je ja na pogrebu! mal vec spostovanja bi lahko pokazal!" "Ej Fani, mi prineses en pir iz hladilnika?" ;) Nah, v prvem razredu naj raje gledajo film o zivljenju poljskih zajckov... :)
|
|
|
|
gledanje pogreba v 1. razredu devetletke 18.4.2005 12:15:46
|
|
|
|
india
|
No, po mojem smo res starši tisti,ki odločamo, ali bomo otroke izpostavljali takim dogodkom ali ne. Res je, da ko so v šoli,namesto nas o teh stvareh odločajo učitelji in drug kader, sicer pa, bodimo pošteni, nas ne vprašajo za mnenje za vsako stvar. Se spomnim, da so pred leti pri moji najstarejši v 3.r. pri naravoslovnem dnevu opazovali siciranje žabe in ribe...meni je to bolj grozno za takega otroka kot spremljanje ppogreba po TV. Pred letom in pol, ko sta bili ubiti deklici z naše šole, je bilo na pogrebu ogromno otrok iz njunih in tdu drugih razredov. Pa so to otroci, satari ( takrt ) 8 in 10 let, deklici so poznali, kar pomeni, da so bili čustveno dosti bolj prizadeti,kot pa recimo sedaj ob papeževem pogrebu. Tu se pa pojavi vprašanje: kdaj in na čigav pogreb vzeti s seboj otroka, če ga recimo nimaš kje pustiti??? Moja nečakinja vem, da je bila na prvem pogrebu šele pri 20 tih letih, ko ji je umrl dedek. Halo??? To pa je po mojem mnenju pretiravnje v drugo smer! Saj smrt je namreč čisto naravna stvar.
|
|
|
|
gledanje pogreba v 1. razredu devetletke 18.4.2005 12:29:57
|
|
|
|
Gina
|
Papežev pogreb za gledat za prvčke ni. Če bi jaz to naredila sredi Ljubljane, bi sigurno precej staršev zagnalo tak vik in krik (kot si ga sicer po vaseh ne upajo), da je groza. In prav bi imeli!
|
|
|
|
gledanje pogreba v 1. razredu devetletke 18.4.2005 12:35:22
|
|
|
|
Blink1
|
he he Po moje pa so bili veseli, da so lahko TV gledali v šoli. :zmeden:
|
|
|
|
gledanje pogreba v 1. razredu devetletke 18.4.2005 12:36:45
|
|
|
|
L&F&B
|
Ja, jaz sem že ena tistih, ki bi zagnala vik in krik. Nimam nič proti, če pedagog seznani otroke o papeževem pogrebu, nj.življenju, pomenu in delu. Tudi če zraven pokaže še odlomke iz pogreba. Kot učni pripomoček. Ampak, da bi gledal po Tv pogreb in to v šoli. To pa mislim, da res ni primerno.
|
|
|
|
gledanje pogreba v 1. razredu devetletke 18.4.2005 12:38:57
|
|
|
|
žiža
|
No meni se pa zdi vse malo čudno. Pogreb papeža je trajal več kot 3 ure. In zelo dvomim, da so otroci 3 ure spremljali zadevo.
|
|
|
|
gledanje pogreba v 1. razredu devetletke 18.4.2005 12:44:32
|
|
|
|
CIPRESA
|
Ja Žiža tudi jaz mislim da ni vzgojitelkjice ali učiteljice, ki bi otroke za tri ure posedela na stol in rekla sedaj pa glejte Papežev pogreb....še pri risankah ne traja več kot pol ure pa smo že tam...
|
|
|
|
gledanje pogreba v 1. razredu devetletke 18.4.2005 12:46:48
|
|
|
|
oka
|
Ne trdim, da ima zdaj travme zaradi gledanja pogreba, o rojstvu in smrti pa je bil tudi zaradi okoliščin že poučen. Menim pač, da gledanje pogrebov, pa naj bo to Titov ali pa papežev ne sodi v učilnice. Čas v šoli naj bi bil namenjen izobraževnju, prilagojen glede na starost in sposobnosti otrok. In bolj ko razmišljam o tej stvari, bolj se mi zdi, da namen gledanja ni bil poučen, saj mislim, da učiteljice vedo, da šestletniki ne poznajo bistva Papža in Vatikana, temveč je šlo zato, da so učiteljice hotele gledati prenos, pa so pač morale zraven vklučiti še otroke. LP
|
|
|
|
gledanje pogreba v 1. razredu devetletke 18.4.2005 13:22:48
|
|
|
|
*HONEY*
|
Smrt in s tem pogrebi so del življenja,tako da se mi ne zdi nič groznega če je bil priča pogrebu,bog ne daj,ampak kaj če bi pa moral na pravi pogreb,to je še huje,ker bi bilo osebno in bi verjetno osebo poznal.Tako pa po mojem ni kaj posebnega občutil pri papeževem pogrebu...sej ni niti zgledalo kot pogreb navadnih smrtnikov... Dobro,primerno verjetno res ni da gledajo to v prvem razredu,ampak kot so ugotovile druge,tudi niso spremljali celega, 3ure... Ne si preveč tega k srcu jemat;) LP
|
|
|
|
gledanje pogreba v 1. razredu devetletke 18.4.2005 13:38:37
|
|
|
|
Annny
|
Tudi meni se to sploh ne zdi v redu8)
|
|
|
|
gledanje pogreba v 1. razredu devetletke 18.4.2005 13:55:31
|
|
|
|
kr1a
|
nekaj podobnega sem zasledila na MON u, v starševski čvek pod naslovom katastrofa, Tam boš videla zeloo veliko različnih mnenj. Med drugim mislim, da je pisala tudi neka učiteljica, ki pravi da bi bile zelo ostre sankcije, če bi se starši pritožili. lp
|
|
|
|
gledanje pogreba v 1. razredu devetletke 18.4.2005 14:01:10
|
|
|
|
Gina
|
Ne štekam, s čigave strani sankcije? A s strani učiteljice do učencev? Boljše da ne uči mojih otrok, ker bi bila po vseh medijih, najprej pa bi šola imela več kot eno inšpekcijo na vratu!Pogreb ni za otroke, niti 5 minut po televiziji, niti pol ure v živo. Če pa kdo hoče svoje tja peljat, naj jih pa kar, mojih ne bo noben posiljeval s tem. Druga stvar je razgovor o papežu. To sodi pa v splošno izobrazbo.
|
|
|
|
gledanje pogreba v 1. razredu devetletke 18.4.2005 14:06:03
|
|
|
|
Blink1
|
Jaz sem razumela kot sankcije s strani staršev do šole.
|
|
|
|
gledanje pogreba v 1. razredu devetletke 18.4.2005 20:58:35
|
|
|
|
Anonimen
|
Dvomim, da je to bila odločitev samo ene učiteljice. Po mojem je po šoli šel glas, da bi se lahko gledal prenos, potem pa so vsi oddelki gledali prenos. V tem primerju je stvar ravnatelja, ki je to dovolil. Se pa strinjam, da ta pogreb ne spada k pouku, še posebej pa ne v prvo triado.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?