|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   33 teden nosečnosti in kodeinijev fosfat
27.1.2009 20:01:35   
ajam27
Če ima katera iskušnej s tabletami Kodeinijev fosfat katere so namenjene zaviranju močnega kašlja,  bi jo prosila, da z menoj deli svoje izkušnje.

Že celo nosečnost se ubadam z raznimi zdravstvenimi težavami v zadnjem mesecu pa so me začeli oblegati še viroze. Zadnjih 14 dni pa je res katastrofalnih. Vzeti ne upam nobenega druhega zdravila kot le Lekadol pa še tega res v močnih bolečinah ali vročini.
Mi je pa osebna zdravnica napisala recept za zgoraj omenjene tablete ker grozno kašljam. Poskusila sem že vse možne domače "zvarke in pripravke" pa nič ne pomaga. Od stalnega naprezanje me trebušne mišice tako bolijo, da komaj vstanem iz postelje...
Zdaj pa bi potreboval vaš nasvet. So razni sirupi za blažitev kašlja res slabši za nosečnice kot pa tableti Kodeinijev fosfat? Imam pomisleke ker na škatlici piše, da za nosečnice niso primerni. Poleg tega pa naj bi bili evidentirani kot mamilo, trigonik in količina je omejena na enkratno izdajo. V lekarni sem morala poleg zdravstvene izkarnice pokazati tudi osebni dokument, da so mi zdravila sploh prinesli user posted image .

Če ima katera nasvet ali podobno izkušnjo...le na plan z idejami. Skrbi me kako kašelj vpliva na otroka. Če se sama non-stop napenjam in kašljam predvidevam, da je tudi v trebuhu precej živahno in na poskok.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 33 teden nosečnosti in kodeinijev fosfat
27.1.2009 22:24:31   
pokec3609
A sirup od smrekovih vršičkov al pa slezov sirup si že probala??
Men je G rekla da to lahk brez problema.

Teh tablet za katere sprašuješ pa žal ne poznam.

(odgovor članu ajam27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.1.2009 22:43:56   
Dali*
če si že poskusila vse domače zvarke...karamelno mleko, med, smrekove vršičke, žajbelj, grgljanje fiziološke, limona s sladkorjem...in ti nič ne pomaga bi jst šla k zdravniku...ampak ne bi pa jemala nekih zdravil...

(odgovor članu pokec3609)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.1.2009 10:28:26   
simonakr
Tud jest sm pred cca 3 tedni blazno kašlala, je pa res da nisem imela vročine ampak samo čisto polne sinuse in glavo kilometer veliko. Osebna zdravnica me je poslala k pulmologinji, ona pa je rekla da imam pljuča sicer čista, ampak sem vseno dobila ventolin pumpico in Sumamed antibiotik.

Tablet, ki jih opisuješ ne poznam, ampak če ti jih je zdravnica predpisala bi najbrž utegnile pomagati. Kaj je pa G rekla?

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.1.2009 10:33:43   
Nina00
Jaz bi vprašala G, glede na to, da je kodeinijev fosfat trigonik.

(odgovor članu simonakr)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.1.2009 10:35:48   
Felicita
tablete so opiati (zato si mogla pokazat osebno) in lahko povzročijo precej hudo odvisnost. so pa zlo učinkovite proti kašlju. pa pazi kaj ješ zraven, ker lahko povzročijo zaprtje.
piše, da niso priporočljivi za nosečnice, ker niso popolnoma raziskani učinki na plod. ampak to piše na 99% zdravil, da se zaščitijo... pomoje če je to zdravnik napisu pa G 'požegnu' nej ne bi smel bit kakšnih problemov.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu simonakr)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.1.2009 11:51:02   
rj1808

IZVIRNO SPOROČILO: Nina00

Jaz bi vprašala G, glede na to, da je kodeinijev fosfat trigonik.

Obvezno!Kodein je centralni antitusik,zelo učinkovit proti kašlju vendar se lahko razvije odvisnost!Je alkaloid opija ki se nahaja v maku in spada v družino opijatov!Nahaja se tudi v analgetikih,tabletah Plivadon,Caffetin..Moj nasvet-NITI SLUČAJNO!

Carpe diem!

(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.1.2009 12:59:22   
Rožica82
Če ti je tablete predpisala G  na svojo odgovormost, jih vzemi, drugaće pa jih jaz ne bi jemala. Obstajajo še druge, ne tako močne stvari, ki tudi na škodujejo plodu. Govorim iz stroke

Pa srečno

(odgovor članu rj1808)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.1.2009 13:23:22   
bskrle
Verjetno tvoj kašelj ni tisti, ki se po pitju zadostne količine tekočine (2 l), inhalacije (vlažne), sirupi po 14 dneh niso pomagali.
Lahko probaš še kaj homeopatskega. 

(odgovor članu Rožica82)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.1.2009 13:25:27   
bskrle
Oh, mislim eno, tipkam drugo. SKratka, če ti po 14 dni bolje s standardnimi zdravili, ti je zdravnik napisal nekaj močnega. Zagotovo je bolje, da    se kašelj ustavi, kot da bolezen napreduje.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.1.2009 17:08:14   
ajam27
Kot sem že omenila mi noben domač pripravek ni pomagal. Kodeinijevega fosfata pač ne bom vzela ker  mi je tako po današnjem posvetu svetoval tudi moj G. Opažam pa, da se mi stanje mogoče že malce umirja in da kašelj ni več tako intenziven. Malce sem brskala po iskalniku in naletela na odgovor dr. Pušenjaka kateri pravi, da lahko ob močnem kašlju vzameš kakšno žličko sirupa Sinekod. Zvečer pred spanjem  sem vzela  majhen odmerek (toliko kot je predpisano za otroke do 3 let starosti) le v toliko, da sem se  izognila premočnem kašlju.
Zdravila jemljem le v primeru, da je res prehudo in da ni duge rešitve.
Se pa vsem zahvaljujem za nasvet.
LP

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.1.2009 17:24:10   
.soncek.
če ne gre drugače probaj s Prospanom

(odgovor članu ajam27)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?