|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porodniška do 3. leta starosti
15.4.2005 7:02:44   
ditkaaida
Mojca je omenila porodniško do tretjega leta. Se strinjam. Res da je možnost polovičnega delovnega časa. Toda tudi za 5 - 6 ur dnevno gre tvoj otrok drugam. V teh najlepših mesecih se napredkov naših potomcev veselijo ali pa ne drugi ljudje.
Smo kupovali kahlico. Trgovka nam je ponujala dražjo, ki Zaigra, ko se polula. Sem rekla: Ne hvala, bomo kar mi vriskal.
Nas mali je star 8 mesecev in 21 dni in nas je včeraj tako presenetil, razveselil: Prinesla sva se v dnevno sobo in sem rekli hčeri: Dober dan. Ko so izvenele moje besede, je mali jasno in glasno spravil skupaj "Daan". Same veste kakšni občutki so to.
Ko je takšnih dogodkov vedno več, pa je nekje drugje.
Ko je bila hči mala, sem delala na tri izmene v tekstilni industriji. Čas z njo je veliko več vreden kot spanje.
Zato sem enkrat prej pisala, da iščem 4 urno nočno delo. Če mi pri nas v tovarni ne bodo hotel omogočit,bo treba najti nekaj drugega. Ker še ne mislim našega malega prepustiti drugim.
Saj vem, da jih nismo rodile zato, da bodo kar z nami, ampak zato, da bodo nekoč ponosni, veseli odleteli iz gnezda.
Spoštovane, kaj menite, možnost bi morala biti. Če je za mnoge denar, ker zavod ne najde za njih primernega dela, bi morala biti tudi za očke in mame možnost, da smo dlje z našimi sončki.
Hvala vam za vaše odovore na temo:kako vam rata.
Neposredna povezava do sporočila: 1
15.4.2005 7:04:53   
Anonimen
Mene bi tri leta porodniške ubilo. Sem že komaj čakala, da grem med "ljudi" in neham samo bebavo - otročje govoriti.

(odgovor članu ditkaaida)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
15.4.2005 7:17:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 3
15.4.2005 7:30:54   
miša1
Saj je možna porodniška do 3. leta starosti, sam kaj ko se mora delodajalec strinjati, kar se moj ni. Kaj ti potem to pomaga. Verjetno je to lažje sprovesti v kakšni večji firmi ali ustnovi, če se najdeta dve, da se potem izmenjujeta.

Res res imamo lahko želje, da bi bile več z našimi sončki, sam kaj ko se eni telebani zavzemajo še celo za znižanje porodniške. Zadnjič sem slišala (sam res ni preverjeno), da bi celo znižali. Je zadnjič rekla predavateljica pri delovnem pravu, ja saj bi bilo treba znižat, tako kot je v Evropi. Take stvari me tako razkurijo, pol pa govorijo o naši nataliteti. Same slabe stvari bi pobirali.

Pa lep dan vsem.:rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 4
15.4.2005 7:57:59   
CIPRESA
To je odvisno od vsake posebej najbolj pa od tega kakšno službo imaš. Jaz sem sedaj itak na zavodu, ker sem letela zradi tega ker sem noseča - že to je zelo lepo, če pa bi ostala v tej službi, pa me nebi vleklo nazaj nikoli. Bi bila rajši doma z mojo pikico, ki bo pokukala na svet konec julija.
Pa ne da nočem delat, tudi počutiš se bolje, ker veš da te nekdo potrebuje za to delo. Le odnosi so včasih malo slabši. Pri meni je bilo tako, da sem mogla z vsemi strankami hoditi na kavice, pa čajčke,... delo pa je ostalo za pol po šihtu, ko je naša predraga šefica že odšla domov. To me je najbolj razjezilo, zato od sedaj naprej nikoli več malic pa kosila pa nevem kakšnih šampanjčkov pa kavic....
Jaz grem v službo zato da delam, zabavam pa se najbolj DOMA.

Ja malo sem se razpisala, ampak moja šefica je bila sam:hudicek:.

Kdaj bo za nas mamice kaj bolj pa ne vem:zmeden2:, mogoče naslednje stoletje.

Neposredna povezava do sporočila: 5
15.4.2005 8:03:24   
viv_
Podpišem se pod al binin post

Neposredna povezava do sporočila: 6
15.4.2005 8:06:11   
Anonimen
Hvala, viv. ;)

Neposredna povezava do sporočila: 7
15.4.2005 8:09:45   
viv_
Ni kej... je bila pa fora, ko me je kakšna srečala, pa kar mal škodoželjno: "Jaaaaaaaaaaaa, zdej bo pa treba delat. Bo pa hudooooooo..."... Jaz pa vedno nazaj:"Komej čakam da germ!" So že skori klical CSD da mi otroka vzamejo

Neposredna povezava do sporočila: 8
15.4.2005 9:19:26   
piščanc
jaz se strinjam z albino, po moji porodniški je imel mož priložnost biti z njo, ker je hodil po njo v vrtec, jaz pa vsa vesela da grem med ljudi

mogoče bo tole grozno slišati, ampak vsaka mama lahko ostane doma in je gospodinja za vedno, za tri leta, za...kolikor časa želi - jaz sem bila leto in pol z njo, kot študentka (pa ne zato, ker sva imela preveč denarja)

kaj pa yasmin, ki je v dubaiu in je že mesec dni po rojstvu hčerke v službi

pa ne me sfaširat

Neposredna povezava do sporočila: 9
15.4.2005 9:21:07   
piščanc
oh, cipresa kako dobro te razumem

Neposredna povezava do sporočila: 10
15.4.2005 9:48:02   
TaRe*
Jaz sem šla pri prvi na šiht po osmih mesecih.
Zamudila sem njene prve besede..mama je rekla prvič tašči,njene prve korake...shodila je pri svakinji
Na kahlico jo je navadila tašča...,jedla je samo tisto,kar je tašča skuhala....
V vrtec je nisem dala,ker hodim v službo različo,včasih ob 3.,ob 4....moj pa je imel še slabši delavnik...Tako,da me je kar groza,ker se mi sedaj druga porodniška izteka.Bom tudi pri njej vse zamudila.?
Zelo rada pa bi imela še enega otroka,ampak kako?
Meni bi tri leta porodniške polepšala materinstvo.:bravo::bravo::bravo:

Neposredna povezava do sporočila: 11
15.4.2005 10:12:17   
Pajaca
Jaz bi jo skrajšala. Septembra me je prav dajalo it delat... o pa sem šla šele marca. Pa tud tamala je šla tako rada v vrtec, prav uživa tam.

Drgač bi pa jaz predlagala drugačno porodniško. 6 mesecov bi bil polno doma, pol bi se pa odloču, a bi naslednjih 6m bil cele dneve doma, kot smo sedaj. Al bi pa delal za 4 ure, ostalo bi pa pač država dodala, tako da bi ti še 12m dajali pol plače. Men bi bilo to idelno. Za 4 urce v vrtec, jaz pa delat, pa da se mal odpočijem od vseh guci guc.....

Ful je fajn v službi, vsaj men. grem mal med ljudi.

Neposredna povezava do sporočila: 12
15.4.2005 10:18:29   
piščanc
sej je že tko od lani, pajaca

prve tri mesece je obveznih - porodniška, naslednjih devet mesecev pa je po želji, dopust za nego in varsvto otroka, lahko ga vzameš za polovico, mož, ... par mesecev ti tudi samo izplačajo...

Neposredna povezava do sporočila: 13
15.4.2005 10:29:41   
Maxica
Tudi jaz bi bila rada čim dlje s svojim sončkom. Ker sem ga jaz rodila, bi ga rada tudi jaz vzgajala, ne pa njegovo vzgojo prepuščala tujim ljudem. Zato se bom probala zmenit za krajši delovni čas, če bo le možno.:bravo:

Neposredna povezava do sporočila: 14
15.4.2005 10:34:25   
Pajaca
Ni tako. Lahko vzamem pol jaz pol fant... to ni isto. Poleg tega ne bo noben vrtec vzel v varstvo 6m otroka. Torej ni isto. Jaz bi dala otroka v vrtec in hodila delat po 4 ure 12m. Pa da dobim plačano polno. To je čisto drugo kar imajo oni. Po zakonu je pač otrok doma v varstvu, ti pa pač lahko dobiš denar... a za kaj??? Za vrtec, nakup stanovanja in podobne zadeve, torej ga ne morem zagont kot želim... zakaj ti pogoji???? Zakon je čisto drug.

Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?