ditkaaida -> porodniška do 3. leta starosti (15.4.2005 7:02:44)
|
Mojca je omenila porodniško do tretjega leta. Se strinjam. Res da je možnost polovičnega delovnega časa. Toda tudi za 5 - 6 ur dnevno gre tvoj otrok drugam. V teh najlepših mesecih se napredkov naših potomcev veselijo ali pa ne drugi ljudje. Smo kupovali kahlico. Trgovka nam je ponujala dražjo, ki Zaigra, ko se polula. Sem rekla: Ne hvala, bomo kar mi vriskal. Nas mali je star 8 mesecev in 21 dni in nas je včeraj tako presenetil, razveselil: Prinesla sva se v dnevno sobo in sem rekli hčeri: Dober dan. Ko so izvenele moje besede, je mali jasno in glasno spravil skupaj "Daan". Same veste kakšni občutki so to. Ko je takšnih dogodkov vedno več, pa je nekje drugje. Ko je bila hči mala, sem delala na tri izmene v tekstilni industriji. Čas z njo je veliko več vreden kot spanje. Zato sem enkrat prej pisala, da iščem 4 urno nočno delo. Če mi pri nas v tovarni ne bodo hotel omogočit,bo treba najti nekaj drugega. Ker še ne mislim našega malega prepustiti drugim. Saj vem, da jih nismo rodile zato, da bodo kar z nami, ampak zato, da bodo nekoč ponosni, veseli odleteli iz gnezda. Spoštovane, kaj menite, možnost bi morala biti. Če je za mnoge denar, ker zavod ne najde za njih primernega dela, bi morala biti tudi za očke in mame možnost, da smo dlje z našimi sončki. Hvala vam za vaše odovore na temo:kako vam rata.
|
|
|
|