|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   IVF in bolniška
24.1.2009 15:55:06   
Sempervivum
Pozdravljene user posted image !

Obračam se predvsem na tiste punce, ki ste zanosile v postopku oploditve z biomedicinsko pomočjo (OBMP).  Zanima me, ali so vas po potrjeni nosečnosti poslali na bolniško, koliko časa je že tega in ali vam jo je komisija podaljšala.

Naj na kratko pojasnim mojo situacijo. Po pozitivnem krvnem testu so me v leonišču takoj poslali na bolniško, pa zaradi narave dela v službi le nisem takoj ostala doma. Predvsem zato, ker svoje delo jemljem zelo odgovorno. Na bolniško sem šla po pribl. 14. dneh, ko sem opravila vsaj tiste najbolj nujne stvari. O vsem sem ves čas obveščala tudi svojega nadrejenega in v službi so predvsem zaradi tega, ker je to zaposlitev, ki ne dopušča odsotnosti, takoj začeli z iskanjem nadomestitve in jo tudi zaposlili. Po manj kot dveh mesecih (torej manj kot en mesec na račun ZZZS) bolniške odsotnosti, me sedaj komisija smatra za zmožno dela in mi ukinja bolniški stalež. Mene ta situacija zelo bega, zaradi tega sem zelo pod stresom, predvsem pa me jezi dejstvo, da so me sploh poslali na bolniško, če mi je sedaj ne podaljšajo. Lažje bi mi bilo, če bi nepretrgoma delala, kot pa da sem sedaj v takšni situaciji ...

Lepo prosim, če mi lahko odgovorite izključno punce, ki ste zanosile z IVF in mi napišete svoje izkušnje!

Vseh ostalih pripomb in mnenj pa se vsi ostali prosim zadržite, saj moj namen še zdaleč ni, da bi komurkoli kakorkoli škodovala, sigurno pa se me po 8 letih poskušanja zanositve in po 6 letih zdravljenja ne da metati v isti koš s tistimi, ki lahko zanosijo kadarkoli se jim zahoče. Konec koncev tudi IVF postopek (pa tudi IUI-ji, kis em jih imela, pa laparoskopija in HSG in še kaj) niso zastonj.

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: IVF in bolniška
24.1.2009 19:36:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Sempervivum

Lepo prosim, če mi lahko odgovorite izključno punce, ki ste zanosile z IVF in mi napišete svoje izkušnje!

Vseh ostalih pripomb in mnenj pa se vsi ostali prosim zadržite, saj moj namen še zdaleč ni, da bi komurkoli kakorkoli škodovala, sigurno pa se me po 8 letih poskušanja zanositve in po 6 letih zdravljenja ne da metati v isti koš s tistimi, ki lahko zanosijo kadarkoli se jim zahoče. Konec koncev tudi IVF postopek (pa tudi IUI-ji, kis em jih imela, pa laparoskopija in HSG in še kaj) niso zastonj.

Hvala

Se opravičujem, ker nisem iz ciljne publike naslovljenk (niti še nisem slišala da lahko katera zanosi kadar hoče), ampak po moji logiki ne bi smela zavrnit prve bolniške, zdaj se pa sklicevat na kontra argumente in si pripisovat protekcijo na račun zdravljenja.

Zelo pomembno je kakšen predlog komisiji napiše osebni zdravnik. Vem da se da marsikaj napisat, tako da je to tema, ki jo moraš doreči s tvojim osebnim zdravnikom.

(odgovor članu Sempervivum)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
24.1.2009 19:52:26   
Skye
Sama sem ena izmed tistih, ki sem z pomočjo oploditve z biomedicinsko pomočjo (OBMP) prišla do svojih dveh princesk user posted image
Kljub temu, da sem nosila dvojčici, bolniška nikoli ni bila omenjenauser posted image Mislim, da to niti ni praksa,  vsaj če nosečnost poteka brez zapletov.

< Sporočilo je popravil Skye -- 24.1.2009 19:54:15 >

Vse, kar lahko storiš,
ali o čemer sanjaš,
da lahko narediš,
poskusi narediti.
V drznosti je genialnost,
je moč in čarovnija.
Začni zdaj! (Goethe)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.1.2009 20:01:11   
Vesna_2
ojla, naj ti odgovorim še jaz. zanosila v prvem postopku in na odvzemu krvi in potditvi nosečnosti sem takoj dobila bolniško do konca nosečnosti, brez da bi to jaz zahtevala in še to mi je na izvid napisala med. sestra v leonišči. izvid sem nesla k zdravniku, vendar pa ker sem se dobro počutila sem na lastno željo delala do 20 tedna, potem sem bila na zahtevo ginek. poslana na bolniško( nosečnost z dvojčki9.
zanosila sem v letu 2007 in takrat se je tako delalo v leonišču, saj po mojih informacijah in pogovorov z drugimi IVf-ovkami.

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.1.2009 20:13:24   
tastara
Zanosila sem v tretjem IVF-ICSI postopku, hči stara 4 leta.

Celo nosečnost  - do nastopa porodniške, oz. bolje rečeno do samega poroda (delala do zadnjega dne, rodila pa 8 dni čez rok) sem popolnoma normalno hodila v službo.

Opravljam, in tudi pred 5 leti sem opravljala zahtevno, vodstveno delo.

Nikoli mi ni nihče ponujal bolniškega staleža, niti dr. Reš, niti osebna G, ker je sama nosečnost potekala popolnoma normalno.

IVF nosečnice, se v ničemer ne razlikujemo od "navadnih" nosečnic, le za zanositev smo potrebovale malo dodatne pomočiuser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 5
24.1.2009 21:55:52   
Goldy
No, jaz sem zanosila po IVF-u in sem v bolniški od začetka nosečnosti. Najprej so mi bolniško cca 1 mesec oz. do prvega pregleda pri svoji G napisali na GK v LJ, zdaj mi jo na predlog osebne G podaljšuje ZZZS. Enkrat so mi jo za 4 tedne, enkrat za 2 tedna, zdaj za 6 tednov, kako bo naprej bom pa videla. Res pa da sem imela že prej ss..... in še druge težave.

Pa smo 4!!!

(odgovor članu tastara)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.1.2009 16:17:14   
Sempervivum
Najlepša hvala za odgovore!

Zdej pa pogruntajte kakšen vzorec, če lahko. Ali pa kriterije, po katerih se na komisiji odločajo za podaljšanje ...

Lepo nosečnost želim vsem user posted image , IVF-jevkam pa še prav posebej!

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.1.2009 16:23:07   
Shuka
Če ne bi krvavela po zanositvi bi šla delat, tko pa sem do 4 meseca stalno nekaj krvavela in na podlagi tega dobila bolniško, ki sem jo potem imela do konca.

Pot ni vedno rožnata, je pa cilj zato toliko lepši.

Neposredna povezava do sporočila: 8
26.1.2009 16:35:39   
hell
Tudi jaz sem zanosila po IVF postopku v tretje. Sem v bolniški že vso nosečnost tudi pred njo, ko sem bila v postopku. Ima fizično težko delo, pred tem sem imela že 1SS, 1IMN, potem pa 5 let nič, no zdaj nama je končno uspelo. Najprej so mi bolniško podaljševali za 14 dni do 3 meseca, ker sem na začetku imela izcedke, ter sem krvavela no potem pa za mesec. Tako da ne vem kakšna merila ima komisija, mogoče je odvisno tudi od narave dela, ki ga opravljaš. Sam kolikor je meni znano, naj bi ti pripadala bolniška po IVF postopku, saj tako so mene seznanili v LJ.

LP pa lepo nosečnost ti želim

(odgovor članu Shuka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?