Sempervivum -> IVF in bolniška (24.1.2009 15:55:06)
|
Pozdravljene [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]! Obračam se predvsem na tiste punce, ki ste zanosile v postopku oploditve z biomedicinsko pomočjo (OBMP). Zanima me, ali so vas po potrjeni nosečnosti poslali na bolniško, koliko časa je že tega in ali vam jo je komisija podaljšala. Naj na kratko pojasnim mojo situacijo. Po pozitivnem krvnem testu so me v leonišču takoj poslali na bolniško, pa zaradi narave dela v službi le nisem takoj ostala doma. Predvsem zato, ker svoje delo jemljem zelo odgovorno. Na bolniško sem šla po pribl. 14. dneh, ko sem opravila vsaj tiste najbolj nujne stvari. O vsem sem ves čas obveščala tudi svojega nadrejenega in v službi so predvsem zaradi tega, ker je to zaposlitev, ki ne dopušča odsotnosti, takoj začeli z iskanjem nadomestitve in jo tudi zaposlili. Po manj kot dveh mesecih (torej manj kot en mesec na račun ZZZS) bolniške odsotnosti, me sedaj komisija smatra za zmožno dela in mi ukinja bolniški stalež. Mene ta situacija zelo bega, zaradi tega sem zelo pod stresom, predvsem pa me jezi dejstvo, da so me sploh poslali na bolniško, če mi je sedaj ne podaljšajo. Lažje bi mi bilo, če bi nepretrgoma delala, kot pa da sem sedaj v takšni situaciji ... Lepo prosim, če mi lahko odgovorite izključno punce, ki ste zanosile z IVF in mi napišete svoje izkušnje! Vseh ostalih pripomb in mnenj pa se vsi ostali prosim zadržite, saj moj namen še zdaleč ni, da bi komurkoli kakorkoli škodovala, sigurno pa se me po 8 letih poskušanja zanositve in po 6 letih zdravljenja ne da metati v isti koš s tistimi, ki lahko zanosijo kadarkoli se jim zahoče. Konec koncev tudi IVF postopek (pa tudi IUI-ji, kis em jih imela, pa laparoskopija in HSG in še kaj) niso zastonj. Hvala
|
|
|
|