|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako porabit veliko mleka?
22.1.2009 21:06:36   
Janeja
Imam 6 litrov "odprtega" alpskega mleka, ki ga moram v dveh dneh porabit al pa stran zabrisat. user posted image A imate kakšno fajn idejo oziroma recept, kjer se rabi veliko mleka?
Danes sem že skuhala 1L pudinga, pa belo kavo, ki jo imamo vsi radi. Zdaj pa mi zmanjkuje idej za še preostale 4 litre.

Aja, če vsa slučajno zanima, zakaj imam "odprto" mleko:  ponoči se je naš user posted image zgleda mal dolgočasil in je v shrambi nagrizel kartone z mlekom. Noter je naredil samo luknjice - na 1 litru čist spodaj, tako da sem imela zjutraj mlečno poplavo user posted image , ostali pa so naluknjani bolj pri vrhu in so še "skoraj" celi. Mater, saj ga imam zelo rada, samo danes zjutraj sem mu pa skor vrat zavila.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako porabit veliko mleka?
22.1.2009 21:07:42   
Najaa
Lahko narediš celo goro palačink! user posted image

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.1.2009 21:11:16   
Volga
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=9722

tole  je moja Volga delala in je bilo bogovsko. Sama se še nisem lotila.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.1.2009 21:13:18   
hubi
Mlečni riž, gres, močnik, kašo, rižev narastek...

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.1.2009 21:14:04   
Felicita
gres, mlečni riž, ovsene kosmiče, proseno kašo,...

zakaj ga morš porabit v 2eh dneh? sej če ne smrdi, ni z njim popolnoma nič narobe tut če je dalj časa v hladilniku (samo zaprt more bit, torej zalepi luknjice od mačka).

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.1.2009 21:17:15   
siskamiska
Zakaj ga pa ne zamrzneš?

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.1.2009 21:17:35   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: siskamiska

Zakaj ga pa ne zamrzneš?

user posted image

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.1.2009 21:21:56   
Janeja
Se mi je kar cuker dvignil ob vseh teh sladicah, sploh če pomislim na goro pudinga, ki smo ga danes pojedli. user posted image

Samo zmrznit ga pa jaz tudi ne bi dala, ne vem no user posted image

A kakšne slane variante pa nimate na zalogi? user posted image

Felicita, saj luknjice sem že zalepila, pa vseeno mislim da mleko dolgo ne bo zdržalo. OK, kak dan dlje v hladilniku že.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.1.2009 21:33:48   
NinaŠ

aaaa, se mi kar sline cedijo ...to je včasih delala moja stara mama, jaz pa sem čist pozabila na to... ...do danes user posted image - hvala Volga user posted image  

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.1.2009 21:34:28   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: NinaŠ

aaaa, se mi kar sline cedijo ...to je včasih delala moja stara mama, jaz pa sem čist pozabila na to... ...do danes user posted image - hvala Volga user posted image  

Malenkost, jaz jih bom tudi naredila en dan.

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.1.2009 21:42:22   
siskamiska
Moja babi vedno zamrzne mleko in sicer je sama in kupi liter mleka in ga pretoči v jogutrne lončke. Odmrzuje ga po potrebi oz vsak dan en lonček. Pa e vedno je živa in ji prav nič ne fali user posted image .

sama tud zmrznem maslo ali margarino da se mi ne pokvari če jo imam preveč doma. Sem pa enkrat zamrznila sladko smetano in res ni bla ok poteza.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.1.2009 21:48:48   
malecka
Mleko lahko komot zamrzneš, ni nič narobe. Mi ga tud zamrznemo, npr. kadar dobimo domačega in ga imam namen uporabiti kdaj drugič....user posted image

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.1.2009 22:17:37   
kaja02
kar zamrzni ga!!!

lahk pa si pripraviš mlečno kopel, user posted image  boš lepa kot Kleopatra

Kaja, 9.1.2002
Leja, 2.8.2008

(odgovor članu malecka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.1.2009 22:26:26   
Janeja
IZVIRNO SPOROČILO: kaja02
lahk pa si pripraviš mlečno kopel, user posted image  boš lepa kot Kleopatra

Ti se kar zaj****  user posted image

Sem pa dobila zdajle še eno fajn idejo - skuhala si bom vsaj 2 litra čokoladnega likerja, pa bo v hladilniku lahko par tednov počakal (če verjameš user posted image ). Njami...

Še vedno mi pa kaj slanega diši, pa ne vem kaj bi to bilo. Mogoče pa res palačinke s slanimi nadevi user posted image
Jutri itak ne bom imela časa nič kuhat, do sobote pa mogoče še kakšna ideja pade.

(odgovor članu kaja02)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.1.2009 23:33:26   
barika
Speci palačinke jih nareži in daj v skrinjo... pa imaš za juho (sem hotla to nardit, pa jih je prej zmanjkalouser posted image ).
Mleko nesi tašči ali mami, otrokoma naredi veliko porcijo čokolina, kapučino za vaju, pa še kak liter tii ga bo zmanjkal...
aja, jaz imam 1 liter mleka za skor cel danuser posted image

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.1.2009 11:46:27   
kjava
Naredi omako-bešamel recimo, za njoke ali lazanjo.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
23.1.2009 14:44:34   
uršika***
Pijana nevesta

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 17
23.1.2009 14:57:49   
naja17
purana ali piščanca na koščke, soliš, popraš, "vagetaš", povaljaš v moki, popečeš na olju, preliješ z mlekom  in pokuhaš... superca za k kroketom, čez kake široke rezance....

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 18
23.1.2009 15:11:23   
Eca
Jaz te snežne kepe naredim malo drugače.....tebi bo verjetno še bolj všeč. Iz beljakov naredim kepe in jih kuham v mleku in iz preostanka mleka naredim puding ali vanilijevo kremo. Ne znam si predstavljat, da bi beljake skuhala v vodiuser posted image
Ker se kepe napijejo mleka, boš zelo hitro porabila liter samo za kuhanje le teh, za vanilijevo ali kakšno drugo kremo, pa naslednji liter. Lahko pa narediš tudi krem šnite, pa boš z vanilijevo kremo porabila dosti mleka.

Lp, Eca

Mene pa kamin greje...

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 19
23.1.2009 21:07:34   
Janeja
Hvala vsem za nasvete.
Nekak se bom že znebila tega mleka. Dva litra sta že šla k babici, jutri skuham čokoladni liker, pa bosta šla še dva, ...

Najhuje je pa, da je sin ravno zdaj na dieti brez mleka user posted image . In nimam srca delat takih dobrih sladic, če jih potem lahko samo gleda. Tele snežne kepe pridejo na vrsto kasneje.

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...
Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?