Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Kako porabit veliko mleka? 22.1.2009 21:06:36
|
|
|
|
Janeja
|
Imam 6 litrov "odprtega" alpskega mleka, ki ga moram v dveh dneh porabit al pa stran zabrisat. A imate kakšno fajn idejo oziroma recept, kjer se rabi veliko mleka? Danes sem že skuhala 1L pudinga, pa belo kavo, ki jo imamo vsi radi. Zdaj pa mi zmanjkuje idej za še preostale 4 litre. Aja, če vsa slučajno zanima, zakaj imam "odprto" mleko: ponoči se je naš zgleda mal dolgočasil in je v shrambi nagrizel kartone z mlekom. Noter je naredil samo luknjice - na 1 litru čist spodaj, tako da sem imela zjutraj mlečno poplavo , ostali pa so naluknjani bolj pri vrhu in so še "skoraj" celi. Mater, saj ga imam zelo rada, samo danes zjutraj sem mu pa skor vrat zavila.
|
|
|
|
RE: Kako porabit veliko mleka? 22.1.2009 21:07:42
|
|
|
|
Najaa
|
Lahko narediš celo goro palačink!
|
|
|
|
RE: Kako porabit veliko mleka? 22.1.2009 21:13:18
|
|
|
|
hubi
|
Mlečni riž, gres, močnik, kašo, rižev narastek...
|
|
|
|
RE: Kako porabit veliko mleka? 22.1.2009 21:14:04
|
|
|
|
Felicita
|
gres, mlečni riž, ovsene kosmiče, proseno kašo,... zakaj ga morš porabit v 2eh dneh? sej če ne smrdi, ni z njim popolnoma nič narobe tut če je dalj časa v hladilniku (samo zaprt more bit, torej zalepi luknjice od mačka).
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: Kako porabit veliko mleka? 22.1.2009 21:17:15
|
|
|
|
siskamiska
|
Zakaj ga pa ne zamrzneš?
|
|
|
|
RE: Kako porabit veliko mleka? 22.1.2009 21:17:35
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: siskamiska Zakaj ga pa ne zamrzneš?
|
|
|
|
RE: Kako porabit veliko mleka? 22.1.2009 21:21:56
|
|
|
|
Janeja
|
Se mi je kar cuker dvignil ob vseh teh sladicah, sploh če pomislim na goro pudinga, ki smo ga danes pojedli. Samo zmrznit ga pa jaz tudi ne bi dala, ne vem no A kakšne slane variante pa nimate na zalogi? Felicita, saj luknjice sem že zalepila, pa vseeno mislim da mleko dolgo ne bo zdržalo. OK, kak dan dlje v hladilniku že.
|
|
|
|
RE: Kako porabit veliko mleka? 22.1.2009 21:33:48
|
|
|
|
NinaŠ
|
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=9722 aaaa, se mi kar sline cedijo ...to je včasih delala moja stara mama, jaz pa sem čist pozabila na to... ...do danes - hvala Volga
|
|
|
|
RE: Kako porabit veliko mleka? 22.1.2009 21:34:28
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: NinaŠ http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=9722 aaaa, se mi kar sline cedijo ...to je včasih delala moja stara mama, jaz pa sem čist pozabila na to... ...do danes - hvala Volga Malenkost, jaz jih bom tudi naredila en dan.
|
|
|
|
RE: Kako porabit veliko mleka? 22.1.2009 21:42:22
|
|
|
|
siskamiska
|
Moja babi vedno zamrzne mleko in sicer je sama in kupi liter mleka in ga pretoči v jogutrne lončke. Odmrzuje ga po potrebi oz vsak dan en lonček. Pa e vedno je živa in ji prav nič ne fali . sama tud zmrznem maslo ali margarino da se mi ne pokvari če jo imam preveč doma. Sem pa enkrat zamrznila sladko smetano in res ni bla ok poteza.
|
|
|
|
RE: Kako porabit veliko mleka? 22.1.2009 21:48:48
|
|
|
|
malecka
|
Mleko lahko komot zamrzneš, ni nič narobe. Mi ga tud zamrznemo, npr. kadar dobimo domačega in ga imam namen uporabiti kdaj drugič....
|
|
RE: Kako porabit veliko mleka? 22.1.2009 22:17:37
|
|
|
|
kaja02
|
kar zamrzni ga!!! lahk pa si pripraviš mlečno kopel, boš lepa kot Kleopatra
|
|
RE: Kako porabit veliko mleka? 22.1.2009 22:26:26
|
|
|
|
Janeja
|
IZVIRNO SPOROČILO: kaja02 lahk pa si pripraviš mlečno kopel, boš lepa kot Kleopatra Ti se kar zaj**** Sem pa dobila zdajle še eno fajn idejo - skuhala si bom vsaj 2 litra čokoladnega likerja, pa bo v hladilniku lahko par tednov počakal (če verjameš ). Njami... Še vedno mi pa kaj slanega diši, pa ne vem kaj bi to bilo. Mogoče pa res palačinke s slanimi nadevi Jutri itak ne bom imela časa nič kuhat, do sobote pa mogoče še kakšna ideja pade.
|
|
|
|
RE: Kako porabit veliko mleka? 22.1.2009 23:33:26
|
|
|
|
barika
|
Speci palačinke jih nareži in daj v skrinjo... pa imaš za juho (sem hotla to nardit, pa jih je prej zmanjkalo ). Mleko nesi tašči ali mami, otrokoma naredi veliko porcijo čokolina, kapučino za vaju, pa še kak liter tii ga bo zmanjkal... aja, jaz imam 1 liter mleka za skor cel dan
|
|
|
|
RE: Kako porabit veliko mleka? 23.1.2009 11:46:27
|
|
|
|
kjava
|
Naredi omako-bešamel recimo, za njoke ali lazanjo.
|
|
|
|
RE: Kako porabit veliko mleka? 23.1.2009 14:44:34
|
|
|
|
uršika***
|
Pijana nevesta
|
|
|
|
RE: Kako porabit veliko mleka? 23.1.2009 14:57:49
|
|
|
|
naja17
|
purana ali piščanca na koščke, soliš, popraš, "vagetaš", povaljaš v moki, popečeš na olju, preliješ z mlekom in pokuhaš... superca za k kroketom, čez kake široke rezance....
|
|
|
|
RE: Kako porabit veliko mleka? 23.1.2009 15:11:23
|
|
|
|
Eca
|
Jaz te snežne kepe naredim malo drugače.....tebi bo verjetno še bolj všeč. Iz beljakov naredim kepe in jih kuham v mleku in iz preostanka mleka naredim puding ali vanilijevo kremo. Ne znam si predstavljat, da bi beljake skuhala v vodi Ker se kepe napijejo mleka, boš zelo hitro porabila liter samo za kuhanje le teh, za vanilijevo ali kakšno drugo kremo, pa naslednji liter. Lahko pa narediš tudi krem šnite, pa boš z vanilijevo kremo porabila dosti mleka. Lp, Eca
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcuMarjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?