|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   testeranje za nosečniško sladkorno
13.1.2009 19:46:51   
brigita23
pozdravljeneuser posted image

mene pa nekaj zanima sem noseča 25tin še nisem imela testiranja za nosečniški diabetis, glede na to da se kar precej redim, pa še oče je diabetik, me zanima, kdaj so vas testirali in kako je testiranje potekalo?user posted image
Pa še nekaj testirajo vsako nosečnico ali jih moraš sam opozoriti na touser posted image
Hvala vam, me mal skrbi, zaradi user posted image .

NAŠA SREČA JE NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: testeranje za nosečniško sladkorno
13.1.2009 20:07:58   
Anonimen
mene v 1user posted image  moj ginekolog ni dal na ta testiranje pred 1 letom sedaj v 2user posted image  me je pa sedajšnja moja ginekologinja dala na ta test.

Ko sem prišla v laboratorij mi je tam dala za popit glukozo z vodo pol sem pa morala počakat 1 uro in sem morala kao mirovat nisem smela hodit kao pol niso rezultati verodostojni mi je kao v laboratoriju rekla, pol k je pa ena ura minila mi je pa vzela kri, pol sem pa počakala rezultate.

aja pa ni mi blo treba prej biti tešč.

upam da sem ti kej pomagala.

(odgovor članu brigita23)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
13.1.2009 20:10:56   
felix7
jaz sem bila prejšnji teden na testiranju (v 30. tednu), ker je dedek diabetik. Zredila sem se do sedaj 8 kg, nič ni kazalo na sladkorno, pa me je zdravnica vseeno dala na pregled, je rekla, da ga včasih tudi pri suhicah odkrijejo in da naj grem za vsak slučaj. Skratka, dajo ti za popit en velik kozarec zelo sladke vode in potem moraš 1 uro sedeti pri miru, nič hoditi okrog in čez eno uro ti vzamejo kri. To je to.
Najbolje, da vprašaš G na naslednjem pregledu, kakšno je njeno mnenje o tem in če misli, da je test zate potreben. In če te bo dala na pregled, toplo priporočam, da s seboj prineseš limono ter jo zliješ v tisti sirup, bo veliko lažje šlo po grlu.

Postati mama, in to še na materinski dan, je čudovito.

Neposredna povezava do sporočila: 3
13.1.2009 20:13:10   
felix7
IZVIRNO SPOROČILO: vandame

aja? jaz sem pa morala biti tešč, sem mogla priti že ob 7h zjutraj v laboratorij

Postati mama, in to še na materinski dan, je čudovito.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.1.2009 20:13:57   
Anonimen
ni rečeno da imajo močnejše bolj pogosto sladkorno poznam več suhic ki jo ima kot tiste ki so močnejše postave.

pa brez zamere.

(odgovor članu felix7)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
13.1.2009 20:17:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: felix7

IZVIRNO SPOROČILO: vandame

aja? jaz sem pa morala biti tešč, sem mogla priti že ob 7h zjutraj v laboratorij

ne vem jz sem ko mi je rekla g. da bom imela pri naslednjem pregledu ta test sem preašala če moram bit tešč pa mi je odgovorila da ni potrebe.

(odgovor članu felix7)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
13.1.2009 20:17:08   
brigita23
hvala vama, imam pregled čez en teden in v primeru da me ne bo dala sama na test jo bom na to opomnila.
user posted image

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.1.2009 20:44:20   
naia
jz sm bla tud tm nekje okol 24.tedna na testu, kot pravita punci, popiješ sladko vodo (50g glukoze) in čez eno uro ti vzamejo kri, jaz sem morala biti na tešče, mi je posebej rekla, da tud tisto uro lahko samo vodo pijem, nič hrane in nič druge pijače.
drugače pa ne dajo vsako user posted image  na ta pregled, razen če kaj sumijo, to je prevelika teža, starost nad (men se zdi) 35, sladkorna v družini, splav ali prezgodnji porod v preteklosti...itd....če nč od tega nima user posted image , potem te baje ne dajo na test...sam opažam, da ima ful user posted image težave s cukrom, sem bla glih danes na kontroli in je toooolk user posted image  tm...
ti pa kar sama opomni g naj te da na pregled, povej za očeta, nč čakat, je fajn do 24.tedna narest test (tako mi je danes rekla)

upam, da bo vse ok...

Neposredna povezava do sporočila: 8
13.1.2009 21:07:00   
Anonimen
eden od znakov sladkorne je žeja... mislim, da največ ljudi tako izve za bolezen. v nosečnosti pa se itak vsaka redi po svoje, zato to niti ni znak sladkorne.
drugače so meni sladkorno odkrili v prvi nosečnosti na podlagi urina... takrat so me napotili najprej na 50 g test za glukozo in ker sem imela povišano vrednost sladkorja, so mi delali še 100 g test za glukozo. Pri obeh je priporočljivo, da si tešč (vsaj 8 ur drugače praviloma 12 ur), zato ker naj bi test pokazal toleranco do glukoze (najprej ti vzamejo kri na tešč, potem spiješ glukozo in kasneje preverjajo, kako hitro se ti stanje glukoze zopet povrne).
v drugi nosečnosti mi je napotnico napisala kljub temu, da sta bila kri in urin normalna - a se je na ogtt-ju pokazalo, da imam pri drugem (po eni uri) in tretjem (po dveh urah) povišano stanje glukoze v krvi...
to nosečnost se niti ne redim toliko kot prvo... res pa je, da bolj pazim pri prehrani.

nosečniški diabetes (se mi zdi) niti ni toliko pogojen z dednostjo, je samo odziv telesa na spremembe, ki se mu dogajajo. po porodu se načeloma stanje umiri, ker telo zopet skrbi le za eno osebo... vsaj po polovici leta... takrat sicer zopet testirajo, da se ne bi pojavil diabetes tipa 2.

žal je vedno več ljudi "sladkih" zaradi samega načina življenja. jemo prevelike količine (priporočljivo je jesti večkrat po malem, tako kot to čisto nagonsko počnejo že dojenčki in kasneje otroci, ko se kar ne moremo načuditi, zakaj tako malo pojejo, a vendarle tako hitro rastejo in imajo zraven še ogromno energije), se premalo gibljemo in premalo se sproščamo. to je to. naše telo pa je namenjeno gibanju (ne tistemu ekstremnemu!!) - že ena ura hoje  na dan nam veliko pomaga.

drugače pa... smeh, pravijo, znižuje sladkor v krvi (res, res; ni iz trte zvito... smeh je pol zdravja), zato čim več spontanega in glasnega smeha! dobro bo delo tudi otročku (kako prijetno je zibanje trebuščka zanj! in meni potem že sam pogled na zibajoči trebušček izzove nov smeh.)user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 9
13.1.2009 22:20:55   
Najaa
G te itak že na začetku nos. vpraša po boleznih v družini in če je med njimi sladkorna, te sigurno da na testiranje. Če ne bo nič rekel, ga sama opomni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.1.2009 22:27:21   
Mišni
Ne, kar vsake ne testirajo, če ni posebnega razloga.  Mene so, ko mi je otrok enkrat vmes, na 2/3 približno, fuuul zrastel. No, pa je nisem imela. To samo kri vzamejo.
Sem se pa tudi ful redila, ampak do takrat ni nič o kakšni sladkorni govoril, tako da to sigurno ni znak. Ta moj G bi to že vedel, je drugače res strokovnjak.

Če pa imate v družini, pa le omeni.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.1.2009 6:42:29   
nežka
Tudi meni ni bilo treba biti tešča. Rekli so mi, naj pojem običajen zajtrk, kot ga ponavadi.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.1.2009 12:21:19   
pinko1
Tudi meni ni potrebno biti tesc. Sem narocena drug teden ob 10.30h tk da niti ne bi zdrzala do takrat brez hraneuser posted image

Drugace sem pa v 24. tednu, moja 1. nosecnost, sem stara 24, se zelo lepo in pocasi redim v druzini nima noben sladkorne in sama nimam nobenih tezav s tezo ali znakov te bolezni pa me je vseeno g dala na ta test . Kokr sem jo js razumela pri nas vsaka nosecka gre na ta test.

user posted image

(odgovor članu nežka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.1.2009 13:58:46   
Andromeda
Evo nekaj odgovorov iz prve roke user posted image

- pred testiranjem moraš biti tešča 12 ur
- nosečniški diabetes lahko pokasirajo tudi suhice - jaz sem imela pred nosečnostjo 48 kg. Nos. diabetes so mi potrdili v 29. tednu. moji G je bilo sumljivo, ko sem se v 5 tednih zredila za 6 kg, prej pa sem se redila 1kg /mesec. Poleg tega sem imela tudi glukozo v urinu.
- pri meni so bili taki znaki: žeja, slabo počutje, kot bi bila brez energije, sem imela občutek, da mi "cuker pada" v resnici pa mi je takrat naraščal. Ko sem šla na dieto, pa je bilo bolje.

(odgovor članu pinko1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.1.2009 19:07:48   
akin
Tudi jst sem srečnica z nosečniško sladkorno...

Glede te zmede okoli tešče, ne tešče... A pa ziher govorite vse o istem testu?
Mislim, da je namreč čisto osnovni test za sladkor, ki ti ga niti ne omenjajo kaj posebej, le to, da ti vzamejo kri enkrat ko imaš tudi druge preiskave. Za tisto verjetno ni treba bit tešč. Drugi so pa obremenitveni testi. To pa je to, ko ti dajo za pit glukozo. Tudi to sta dva različna testa - najprej manj glukoze in odvzem krvi le po 1 uri, potem pa več glukoze in 4 odvzemi krvi vsako uro. Pri obeh testih z obremenitvijo je treba obvezno bit tešč (meni so to večkrat ponovili, pa tudi v laboratoriju potem vprašali...), saj so rezultati testa le tako smiselni - kako se telo odzove na točno določeno količino zaužitega sladkorja. Če bi ena prej zmamazala celo čokolado, druga kilo mandarin, tretja pa nič, potem primerjava ni ravno relevantna...
No, pa brez skrbi. Če te bodo poslali na test, boš že sama izvedela kako in kaj.
Mene so verjetno na test poslali ker imam diabetes v družini. Če ga imaš torej tudi ti, kar povprašaj svojega ginekologa kaj je s testom. Ko sem namreč bilapri diabetologu v kliničnem in se tam pogovarjala z drugimi nosečnicami, sta bili od štirih kar 2 taki, ki so ju le mesec pred porodom poslali na te teste, kar je pa že res precej brezzveze... No, po drugi strani si pa vsaj na dieti manj časa :)

Nosečnic s sladkorno je po statistikah le 1-2%. Tako da to sploh ni pogosto. Jih pa seveda pri diabetologu vidiš cel kup, če pa morajo vse "srečnice" iz centralne Slovenije tja hodit. Tudi na policijski postaji vidiš ogromno policajev, kar pa še ne pomeni, da je to pogost poklic :)

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.1.2009 20:01:09   
Anonimen
pri meni je šlo za obremenitveni test ko sem morala popiti 50 g glukoze pol  po 1 uri pa vzel kri.

pa mi ni bilo treba bit tešč pol pa ne vem sem striktno prašala ali moram bit tešč pa so mi rekli da ne.

nimam pa ne v družini diabetesa pa tud redila se nisem sem le shujšala za 7 kg.

tko da nimam pojma zakaj me je dala sam rekla je da ona ponavadi da vse njene pacientke na ta test.

pol sm pa še v laboratoriju prašala zakaj mi ni treba bit tešč mi je pa odgovorila da imajo ene normative do kot naj bi blo normalna vrednost.

(odgovor članu akin)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
14.1.2009 20:38:11   
snikolina
Jaz sem šla na dva testa, obakrat morala bit na tešče. In vmes ne piti nič in ne jesti nič. (niti vode)

Testirali so me pa zaradi prisotnosti glukoze v urinu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.1.2009 21:03:09   
LERO
Jaz sem grem drug teden, v 17. tednu, ker so se pojavile težave. Otekanje, otrdele noge, izpušaji, srbečica po noga pod kolenom. Tu redit sem se pridno začela, pa pazim, kaj jem. Pijem ogromno tekočine. Imamo pa sladkorno v družini.

Moram biti tešča.

Upam, da težave niso zaradi tega in bodo že pred testiranjem izginile.

(odgovor članu snikolina)
Neposredna povezava do sporočila: 18
14.1.2009 21:58:30   
brigita23
IZVIRNO SPOROČILO: LERO

Jaz sem grem drug teden, v 17. tednu, ker so se pojavile težave. Otekanje, otrdele noge, izpušaji, srbečica po noga pod kolenom. Tu redit sem se pridno začela, pa pazim, kaj jem. Pijem ogromno tekočine. Imamo pa sladkorno v družini.

Moram biti tešča.

Upam, da težave niso zaradi tega in bodo že pred testiranjem izginile.

lero, pa te je g sama naročila?, jaz sem v 26t nosečnosti in imam vse iste simptome, pa še oče je diabetikuser posted image
jst imam v ponedeljek normalen pregled, mi ni noben rekel da moram bit tešča, pa nazadnje ko sem bila na pregledu sem ji povedala da se prekomerno redim, prej nisem nikoli imela problemov s težo.

(odgovor članu LERO)
Neposredna povezava do sporočila: 19
15.1.2009 8:50:38   
LERO
Jaz se, ga vprašala, on pa mi je kar dal napotnico in vsa navodila. Takrat on dela v bolnici in bodo tam nardili pregled.
Težava je tudi v tem, da sem že skoz bolna in na bolniški.

V prvi nosečnosti me ni dal na testiranje, je pa res, da ni bilo nobenih težav, razen zadnji mesec. Zredila pa sem se za 22-23 kg. Ne vem, zakaj mi ni dal, ker so kg noro šli gor, pa nisem dost jedla.

Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?