|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ne morem verjet...
13.1.2009 20:40:19   
felix7
nisem brala vseh odgovorov, ampak jaz bi šla domov in jo prosila, da oblekice vrne, da ti ni kul, da jih je kar vzela, ker tudi tvoje niso, ampak od tvoje sestre. Če boste res še nekaj časa pod isto streho, se ne na mrtvo skregat.

Mi pa ni jasno, s kakšno pravico sta se vselila v mansardo, ki je, če prav razumem, že od tvojega moža... user posted image  A sta vidva dala soglasje k temu?

Postati mama, in to še na materinski dan, je čudovito.

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 26
14.1.2009 9:21:58   
Nur
Kaj pa če je prišlo do nesporazuma??
Morda pa je tvoja svakinja mislila, da so oblekice namenjene njenemu dojenčku (kar bi bilo logično, če vidva nimata dojenčka, oblekice pa se sušijo).
Res bi bilo lepše, če bi prej vprašala.
Lepo ji reči ali pa pošlji sms, da oblekice niso namenjene njej, pa tudi tvoje niso in jih naj vrne.

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 27
14.1.2009 11:24:50   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: kiss
z moževimi starši imamo vsak svoje gospodinjstvo.Onadva spodaj midva zgoraj.Ker pa so zgoraj narejene samo dve sobi in sva hotela letos marca mansardo narediti do konca(kuhinja,...)pa zgleda da ne bo mogoče.Kdo bo v hiši imamo vse napisano črno na belem(hiša je po smrti staršev najina,zgornjo nad.je zdej pisano na naju).Se bova z možem o tem pogovorila,samo zdajle je v službi pa ga ne morem morit s tem.Mi pa sploh ni za domov it.

Veš kaj - kar je preveč je preveč. Če imata onadva svojo celo bajto, kako lahko potem vaju v delu hiše, ki je VAJIN, izselita iz sobe. Pa še enga otroka načrtujeta - čeprav, še za enega nista sposobna skrbeti???

Postavita se zase in naredita red. Če hočeta onadva živeti pri starših, pa naj bosta v njihovem delu hiše ali pa se naj spokata v svojo bajto. Če je zgornje nadstropje že zdaj pisano na vaju, ne vem, zakaj bi morala vidva trpeti in se stiskati v eni sobici, in to samo zaradi nesposobnosti (ali pa celo gole lenobe) drugih. In to celo leto - ki se zna raztegniti še na dlje??? Nikakor ne dovoli, da tako teptajo pa vaju!

(odgovor članu kiss)
Neposredna povezava do sporočila: 28
14.1.2009 11:31:44   
baguSka
Ne morem verjet,da si je to dovolila.

U bistvu če verjameš al pa ne ji ti to dovoljuješ s tem ko si tiho. Kot želiš, tako boš pa imela. Sori.

(odgovor članu kiss)
Neposredna povezava do sporočila: 29
14.1.2009 11:34:58   
baguSka
Nikakor ne dovoli, da tako teptajo pa vaju!

Točno tako.

Jaz npr nebi nikoli dovolila sama sebi živet v hiši s komerkoli. Razen svojega moža seveda in otrok, dokler nebi odšli od doma.. user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 30
14.1.2009 11:36:07   
baguSka
Mi pa ni jasno, s kakšno pravico sta se vselila v mansardo, ki je, če prav razumem, že od tvojega moža... A sta vidva dala soglasje k temu?

ja nekateri so to dovolijo pač... če vejo da si lahko... user posted image

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 31
14.1.2009 22:02:44   
ronja
Po moje je problem v tem, ker ona misli, da sta najboljši prijateljici in da torej ne boš imela nič proti, ti pa ji nič ne rečeš, ker se ne maraš kregat z njo in mogoče ona sploh ne ve, da te vse to moti... misli si praktično: ona še nima otrok, jaz pa jih imam in zakaj ne bi teh cotk mel moj otročiček, saj zdaj samo tu čakajo. Ne pravim, da je prav, kar je naredila, da me ne boš narobe razumela, jasno, da si jezna - samo probam ugotovit, kako mogoče ona razmišlja. Moja sestra je ista: ona bo izkoristila vse, kar se le da in ne pomisli na druge, sploh ne na družino. Ampak take ljudi pač moraš vzet take, kot so, se zavarovat, da ti ne more naredit preveč hudega in jih spustit tako blizu, kot pač lahko glede na njihov karakter...

POtem pa se pogovori s tvojim lubijem, o tem, kar te najbolj tišči: kdaj bosta vidva gradila, imela otroke... In potem naj se on zmeni s svojim  bratom, če to nameravata v kratkem, da bosta pač rabila tisto mansardo oz. če ne bo iz tega nič, da si začneta iskat kje drugje nakaj.

Stari starši imajo radi vnuke in bojo dostikrat za, da se mladi z dojenčki vselijo k njim, samo da bojo meli vnučke čim več časa blizu... Zato jim bo težko karkoli presojat, ker pač hočejo vsem pomagat, pa seveda imet vnuke blizu...

(odgovor članu kiss)
Neposredna povezava do sporočila: 32
14.1.2009 22:05:18   
N.SI
IZVIRNO SPOROČILO: hubi

Aua, ta je pa huda. Predlagam en konkreten pogovor, bolje prva zamera kot zadnje. Če je začela z oblekicami, kdo ve, kje bo nadaljevala. Lahko ji pa ponudiš še svoje perilo, če bo ženska slučajno zakapirala, kaj je storila.
Drugače pa, pojdita živeti na svoje. Bo bolje za vajin duševni mir.

Se strinjam,glede pogovora - konkreten in budi odločna ter resna. Ne ji na izi in v pol-smehu povedat kaj se gre stikat po tvojih stvareh. Prav nič ni pomembo ali si ali nisi noseča, tvoje stvari so tvoje! Pismo, men še mami ne stika..., da mi bo neka razvajena frajla...

Kar zadeva pa hišne ureditve: zmente se, saj lahko nastane še štala. kar se pa zmente pa lepo na papir... se je že mnogokrat zgodilo, da so se besede požrle... papir je pa le papir...

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 33
14.1.2009 22:07:44   
N.SI
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

Ne morem verjet,da si je to dovolila.

U bistvu če verjameš al pa ne ji ti to dovoljuješ s tem ko si tiho. Kot želiš, tako boš pa imela. Sori.

ja to je pa res... se strinjam... sem bila 4 leta v internatu (šolanje) in so mi cimre konstantno jemale puloverje, kikle... (ker sem bila tiho, čeprav mi je šlo u iber u nos) - pol sem povedala, da jaz nisem za te izmenjave oblačil in da, če niso opazile, jaz njihovega ne jemljem... so bili dolgi nosovi, sem bila škrtica in ne vem kaj še, a sem imela vsaj svoje cune na svojem mestu, neraztegnjene in oprane...

tvoje naj čaka na te...

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
15.1.2009 9:46:47   
Kontrakarambolšrauf
Sploh ji nebi nič na sms odgovorila, lepo bi počakala da pridem domov, da gospo že začne malo stiskat zakaj ne odgovorim in bi ji jih tako napela da bi ji glavo razneslo in bi čisto vsa oblačila pospravila nazaj na svoje mesto.

To, da nima kaj hodit v vajino sobo kadar vaju ni doma (in še takrat se potrka) pa bi moralo biti že zdavnaj dogovorjeno. Pravzaprav se sprašujem kako je do tega, da sta pri vama sploh prišlo? Mislim, a sta kar en dan na vratih stala in rekla da sta prišla "nazaj" v otroško sobo? A sta vidva kar meni nič tebi nič rekla OK, superuser posted image in spraznila svakovo otroško sobo za njiju? In ko sta obelodanila da bosta tam ziher kako leto, če ne še več, ker bi rada imela še enega otroka in bodo potem štirje živeli v eni sobi, nekje pa hiša prazna stoji?
No, saj moram reči da sta ta svak in svakinja prave face in se prav lepo znajdeta. Vaju flikneta brez pripomb iz sobe, prekrižata vama načrte za finaliziranje mansarde, pere s tvojim praškom, tašča ji kuha, stroškov predvidevam da ne plačujeta ali pa kakšno malenkost in vi jima merkate otroka. Pravzaprav jima je za dati medaljo za iznajdljivost, VAM PA ZA NEUMNOST!!

DA JE DO TEGA PRIŠLO STE SI PA VSI SKUPAJ ČISTO SAMO KRIVI.

Exkontrakarambolmatica.

(odgovor članu N.SI)
Neposredna povezava do sporočila: 35
15.1.2009 10:16:28   
Arwenko
Kiss, kako se je razpletlo, nič nisi javila?

(odgovor članu Kontrakarambolšrauf)
Neposredna povezava do sporočila: 36
15.1.2009 10:20:19   
Kepica83
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

mene tudi zanimauser posted image

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 37
15.1.2009 10:31:34   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: miniko

IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

mene tudi zanimauser posted image

Mene tudi. user posted image

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 38
15.1.2009 11:43:04   
kiss
Pozdravljene!
Najprej vsem skupaj hvala za odgovore oz.pomoč.Naj vam pa povem kaj se je zgodilo:Ko je prišel mož iz službe sem mu povedala kaj se je zgodilo in je vstal brez besed.Ko sva se peljala domov sem se kr tresla od jeze.Prideva domov in ona vsa sladka kot da ni bilo nič in zakaj ji nisem odpisala na sms.Pol sem pa vzkipela in ji povedala oz.oba z možem da si je to dovolila prvič in zadnjič.Cotke sem vzela in si jih posušila,ter shranla.Ona v jok in zdej hodi mimo mene kot da me ni.
Tudi tašča ji je rekla naj cotk ne suši v dnevni(se nabira vlaga in pol stene ob kotih postanejo črne)in ona kot da se dela noro,sploh ne posluša(perilo drugače sušimo v kurilnici).
Tako da nekaj sva dosegla kej velik pa ne.
Sva se z možem dolgo v noč pogovarjala in sklenila,da bova tudi midva imela otroka,stanovanje bova pa že dokončala ko bo.Da pa bi odšla v podnajemniško pa ni šans-se nama bodo krave na cesti smejale.
Glede na to da je vse pisano na naju(pol name,pol na moža),jima ne prepustima.
Onadva sta prišla v sobo tako da sta najprej rekla da sta prišla samo za vikend,zdej se je pa ta vikend raztegnil,že na skoraj 14 dni.In ja tašča ji pere,kuha,...na svoje stroške.
Še vedno sem užaljena,prizadeta in mi je čisto vseeno če se ne pogovarja z mano.In še vedno jima ni kapnal,da bi odšla v svojo hišo ki sameva.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 39
15.1.2009 12:40:09   
Anonimen
Pametno. Res se čez noč stvari ne bodo uredile, samo popustit jima pa tudi v prihodnje ni treba, pa se naj drži kakor se hoeč. Sem pa dobila občutek, da tudi tašča ni kaj zadovoljna, ampak za ljubi mir je tiho, pa dobra je, a ne? A onedva pa imata hišo čisto zrihtano, al kaj? A bi lahko že tam stanovala?user posted image

(odgovor članu kiss)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
15.1.2009 13:09:45   
Kontrakarambolšrauf
Sedaj jima pa še datum določita do kdaj imata za oditi iz VAJINE mansarde. Če nočeta nazaj domov pa naj gresta nadstropje nižje k tašči ali pa domov. In pika.

Exkontrakarambolmatica.

(odgovor članu kiss)
Neposredna povezava do sporočila: 41
15.1.2009 13:12:27   
Vijoličarka
Decemberka, če jaz prav razumem, brat in žena v svoji hiši že čisto lepo normalno stanujeta in živita. Problem se je pojavil, ko je ona rodila. To za seboj potegne ogromno dela, vprašanje tudi, koliko brat pomaga in sta se odločila priti crkljat k tašči za en vikend. Po kakšni logiki sta kar vpadla v stanovanje kiss in njenega moža (ki je tudi pisano na kiss in njenega moža, brat se je temu odpovedal, saj so mu zato pomagali do hiše), pa četudi samo za vikend, pojma nimam.

Problem je, ker se je ta vikend raztegnil na 14 dni, ampak priseljena humorista očitno ne razmišljata v smeri, da sta se nepovabljena vsilila nekomu v stanovanje, še več, onadva se tam obnašata kot kakšni paši - ne le tašča, tudi kiss in njen mož naj bi živeli samo za njuno dobro.

Po moje, kiss, se mora tvoj mož lepo na štiri oči pogovoriti z bratom. Tole je bila napaka. S svojim ritmom motijo vaš ritem. Če želita še naprej uživati ugodnosti taščine oskrbe, naj se dogovorita za sobo v taščinem stanovanju in potem naj se tašča naprej z njima ukvarja. Bratova soba v vajinem stanovanju ni več bratova, četudi je nekoč bila. Tako kot tvoj mož v bratovi hiši nima nobene 'svoje sobe' (to se jima najbrž zdi logično).

Problem je tudi, ker sta vidva bila preveč prijazna. Če  se onadva  ne mislita spokat, bo po moje še najbolje, da 'začneta urejati kuhinjo'. In to tako, da lepo cele dneve hudičevo ropotata in predvsem vrtata v tistem prostoru, kjer naj bi bila kuhinja. Po moje njej ne bo všeč, ampak če ji kaj ni prav, ima ona svojo hišo, kamor lahko gre.

In ko bosta enkrat šla, jima nikoli, absolutno nikoli več ne smeta dovoliti, da prideta v 'bivšo bratovo sobo'. Ne glede na vsa čustva, to ni več njegova soba. Tudi jaz imam doma svojo bivšo sobo, pa lepi spomini me vežejo nanjo, se vedno prav posebno počutim, če se po naklučju znajdem v njej, ampak vem, da nimam nobene pravice, da bratu uletim, češ da je bila to moja soba. Lahko tudi povem, da se mi je svakinja, kljub temu, da je bilo pravno vse urejeno, čutila dolžno, da se mi opraviči, da so 'moj bivši dom' tako razrili in po svoje uredili. Seveda sem ji rekla, naj ne trapa, saj je do tega imela vso pravico.

Tvoja svakinja in tašča naj se  za usluge dogovorita med seboj, ne pa preko vaju. Ali jo naj ima tašča pri sebi ali pa naj ji tašča hodi popoldne pomagat, kakor hoče. Samo ne preko vaju.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
15.1.2009 13:24:45   
m@j@
Bravo Kiss, zate in tvojega moža, tako bosta prebrodila vse.

Tudi pri nas je bilo tako, ampak, ker je mož držal z mano, smo zadeve uredili. In kot je ena rekla, bolje prva zamera, kot zadnja. Pri nas je bila žal zadnja, žal zato, ker sem morda sedaj jaz prikazana v slabi luči, sicer pa nič žal, ker je končno mir.

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 43
15.1.2009 13:31:23   
Anonimen
Koliko pa ima starega dojenčka bratova žena? A je mogoče to samo pomoč po porodu?
Seveda vseeno ne bi se smelo to dogajat kar  se. Ko je moj brat dobil tamado k hiši mi je jasno dal vedeti, da nimam več kaj iskati doma, čeprav sem bila še sama. To mi je bilo res kruto. Ampak da pa imata onedva svojo hišo, ma kadil bi se za mano, z raketo bi šla tja.user posted image

< Sporočilo je popravil decembrka -- 15.1.2009 13:33:12 >

(odgovor članu m@j@)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
15.1.2009 13:32:59   
zmajaz
Se povsemstrinjam z Vijoličarko. Vidva nista dolžna spreminjati svojega življenjskega ritma in potiskati svojih načrtov na stranski tir - in to samo zato ker imata onadva otročka, vidva pa (še) ne. Naj sprejmeta odgovornost za svoje življenje in svojo družino.

(odgovor članu m@j@)
Neposredna povezava do sporočila: 45
15.1.2009 17:54:16   
kiss
Pikice moje hvala vam,da me razumeteuser posted image user posted image user posted image .Ja tašča je zelo vredu in potem je zaradi ljubega mira rajši tiho.Mislim da ji ni všeč,sem zadnjič dobila občutek,da se j.....v glavo.Ona cotke na radjator,tašča cotke iz radjatorja.user posted image
Ma ne vem če je to glih poporodna pomoč,ker jaz sem mnenja da če si sposoben otroka naredit,si ga sposoben tudi rihtat(čeprav to vedno ne drži),ampak ne gre mi pa v glavo če še enega nista sposobna rihtat,kaj šele bosta z drugim delalauser posted image
Kr nekaj no.Glede na to da imata hišo vsiljivo oz.sta prej v njej živela 2 leti,zdaj pa ko sta dobila dojenčka(star je 1 mesec)ne moreta več.Eni imajo res dve levi roki.
Jst sem rekla da se ne dam več.Zdej pa samo držite pestke,da bova tudi midva kmalu zibala.user posted image user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 46
15.1.2009 18:05:57   
Anonimen
pol tabol da še druge pobašemo pa gremo k taščam da nam nav nč treba narest al kaj.

ma kiss te čist zastopim jz bi že zdavnaj popenla, ne vem no midva z mojim  user posted image  sva pa za vse sama, tamalo vštimat, pol kuhat, prat, pa kr je po hiši dela, pa zej pričakujeva še 2 user posted image   pa on ma včasih ful čudn delavnik enkrat pride ob pol 15 dam drugič ob pol 17.

morm pa rečt da kadar kol pa lahk mojo sončico peljem k tašči al pa k moji mami k mam pregled.

sam da bi mi pa eden kr tko vletu v hišo kot k vama ma po  hitrem postopku tud gre.

(odgovor članu kiss)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
15.1.2009 18:06:41   
Anonimen
ja upam da bosta čim prej tud vidva pričakovala user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?