Vijoličarka
|
Decemberka, če jaz prav razumem, brat in žena v svoji hiši že čisto lepo normalno stanujeta in živita. Problem se je pojavil, ko je ona rodila. To za seboj potegne ogromno dela, vprašanje tudi, koliko brat pomaga in sta se odločila priti crkljat k tašči za en vikend. Po kakšni logiki sta kar vpadla v stanovanje kiss in njenega moža (ki je tudi pisano na kiss in njenega moža, brat se je temu odpovedal, saj so mu zato pomagali do hiše), pa četudi samo za vikend, pojma nimam. Problem je, ker se je ta vikend raztegnil na 14 dni, ampak priseljena humorista očitno ne razmišljata v smeri, da sta se nepovabljena vsilila nekomu v stanovanje, še več, onadva se tam obnašata kot kakšni paši - ne le tašča, tudi kiss in njen mož naj bi živeli samo za njuno dobro. Po moje, kiss, se mora tvoj mož lepo na štiri oči pogovoriti z bratom. Tole je bila napaka. S svojim ritmom motijo vaš ritem. Če želita še naprej uživati ugodnosti taščine oskrbe, naj se dogovorita za sobo v taščinem stanovanju in potem naj se tašča naprej z njima ukvarja. Bratova soba v vajinem stanovanju ni več bratova, četudi je nekoč bila. Tako kot tvoj mož v bratovi hiši nima nobene 'svoje sobe' (to se jima najbrž zdi logično). Problem je tudi, ker sta vidva bila preveč prijazna. Če se onadva ne mislita spokat, bo po moje še najbolje, da 'začneta urejati kuhinjo'. In to tako, da lepo cele dneve hudičevo ropotata in predvsem vrtata v tistem prostoru, kjer naj bi bila kuhinja. Po moje njej ne bo všeč, ampak če ji kaj ni prav, ima ona svojo hišo, kamor lahko gre. In ko bosta enkrat šla, jima nikoli, absolutno nikoli več ne smeta dovoliti, da prideta v 'bivšo bratovo sobo'. Ne glede na vsa čustva, to ni več njegova soba. Tudi jaz imam doma svojo bivšo sobo, pa lepi spomini me vežejo nanjo, se vedno prav posebno počutim, če se po naklučju znajdem v njej, ampak vem, da nimam nobene pravice, da bratu uletim, češ da je bila to moja soba. Lahko tudi povem, da se mi je svakinja, kljub temu, da je bilo pravno vse urejeno, čutila dolžno, da se mi opraviči, da so 'moj bivši dom' tako razrili in po svoje uredili. Seveda sem ji rekla, naj ne trapa, saj je do tega imela vso pravico. Tvoja svakinja in tašča naj se za usluge dogovorita med seboj, ne pa preko vaju. Ali jo naj ima tašča pri sebi ali pa naj ji tašča hodi popoldne pomagat, kakor hoče. Samo ne preko vaju.