Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Koliko mleka popije vaš/a malček/ica? 11.4.2005 20:29:22
|
|
|
|
Wahoo RR
|
Živjo Zanima me koliko popije vaš otrok. Naša je stara 1 mesec in ker meni očitno malo primanjkuje mleka ( slabše je pridobivala na teži ) ji tudi dodajava. Vedno jo najprej podojim, na obeh - tudi menjam vmes. Potem pa ji občasno, če vidiva da nima zadosti, dodava. In včasih spije tudi 90-150 ml. Recimo danes : ob 18-tih sva se začele dojiti. Dojile sva se na obeh straneh...že skoraj zaspala...Kupček in je še iskala..pa spet mal dojit...itd...do zdej - ura je 20:20 je pa spila še 150 ml ??? Zdej a imam jest notri samo zrak ? No, mal se hecam, sej vidim da je mleko..najprej vodeno, potem tisto pravo...Al kaj ? Teža se ji je že uredila, dojive se pogosto, kadar želi..Mi ni problem... Pediatrinja je rekla, naj bi pri 1 mesecu spila okrog 80-90 ml na obrok...sam tole je pri nas ful več... Je možno, da se je vrgla po možu. Poje ogromno pa se mu nič ne pozna. Je možno, da se to že zdej vidi ? Hvala za vaše izkušnje in odgovore.
|
|
|
|
Koliko mleka popije vaš/a malček/ica? 11.4.2005 20:40:47
|
|
|
|
total
|
Mogoče pa imaš res premalo mleka,ker še tolk spije:zmeden:
|
|
|
|
Koliko mleka popije vaš/a malček/ica? 11.4.2005 20:52:25
|
|
|
|
Mojca P.
|
Ce bi rada dojila vztrajaj. Mislim, da so te krize (tud mi smo jo imeli) zelo pogoste. Napotki za vec mleka: pogosteje doji, veliko tekocine spi (vec kot 3l), pij caj iz sezamovih semen (punce pravijo, da je mleka potem za celo mlekarno). Ce je lacna ne imej slabega obcutka, ce ji dodajas. Lahko pa ji poskusis dati manj.. ce bo tudi z manjso kolicino zaspala ni bila tako zelo lacna Lacen dojencek ne zaspi). Lahko poskusis tudi z dudico, ce je fora samo v sesanju (Ziga se je samo s sesanjem recimo uspaval, ce je zraven se nekaj ven teklo, je bil to samo bonus). Moje priporocilo (nekaj, kar bi sama v drugo tudi drugace delala): ne pusti, da ti na prsih ali s flasko v ustih zaspi, ker bos ponoci zagotovo dezurala. Naj se nauci sama uspavat, ti ji daj recimo ninico, pa glasbo. poskrbi, da bo sita in previta.. Se to, ne vem ce spi celo noc?, ce je tako in vec dodajas v pop. in vecernih urah je mozno,da si dela zalogo za cez noc. POtem sploh nimas problema!! Jao, tega je spet vec naneslo, kot sem planirala...:rozica:
|
|
|
|
Koliko mleka popije vaš/a malček/ica? 11.4.2005 20:53:01
|
|
|
|
Wahoo RR
|
seveda ga imam premalo...to vem...sam a je normalno, da ga spije še toliko ? Glede na to, da tudi pri meni dobi vseeno kar nekaj...
|
|
|
|
Koliko mleka popije vaš/a malček/ica? 11.4.2005 21:04:52
|
|
|
|
morskadeklica
|
ojla! Vidim, da je še ena s takimi težavami. Meni moja :duda:(5tednov) spije dodatka 120 pri vsakem obroku. Do pred 2 dnevoma sem jo tudi še poskušala dojiti, potem pa sem si probala mleko napumpati s črpalko in načrpala po 1 uri manj kot 10ml. To se mi dogaja že od poroda naprej (mleka enostavno ni bilo, ne glede na vse kar sem probala). Tako da jo zdaj hranimo brez dojenja (se je samo matrala in zraven jokala, ker je bila lačna in ni nič priteklo). Kljub želji in trudu mleka žal nisem imela in sem se komaj sprijaznila. Če te zanima še kaj mi piši na privat ker vseh tem ne berem, sploh pa ne večkrat. lp :muca: p.s. pridruži se nam pri temi naši sončki, kjer se pogovarjamo mamice s toliko starimi :duda:
|
|
|
|
Koliko mleka popije vaš/a malček/ica? 11.4.2005 22:08:28
|
|
|
|
Wahoo RR
|
no, še mal več podatkov : rodila se je z 2830, ob odhodu je imela 2610. V prvem tednu ni dobila praktično nič 3o g, zato je patronažna predlagala dodajanje. Dodajala sem po občutku oziroma potrebi. Prvi pregled sva imeli pri 3 tednih ko je dobila 750 g. Kar je bilo po besedah pediatrinje na spodnji meji. Zmenili sva se, da dodajam po vsakem obroku in tako delam 1 teden, potem pridem zopet stehtat. no, in ko sem zopet prišla je pa v 1 tednu pridobila 300 g. Kar je bilo pa preveč.Namreč , zdej je dobila v enem mesecu 1150 g.Ni bila pozorna na to, da ko sem bila prvič pri njej in je tamala pridobila "samo" 750 g - sploh še ni bila stara 1 mesec...sepravi je bilo ok.V tistem manjkajočem tednu bi sigurno pridobila še tistih 50 g. Otrok po 1 mesecu naj bi dobil od 800-1000 g, Naj še napišem, da počivam kar veliko, spijem sigurno 3 litre in tudi sezamovo seme pijem že 1 teden, vendar ne vidim izboljšav. Vglavnem, ne želim se preveč obremenjevat glede dodajanja..če je pač treba, je treba. Ponoči moram rečt da kr spi, izjema je kakšna noč. Ponavadi je zadnje previjanje in hranjenje okrog 23-24...potem pa potegne od 4-5 ur... Aha, pa še to...Ni pogoj da sesa kej, zaspi tudi sama, če je zaspana...ko je sita vrže bradavico al pa flašo ven. Včasih se pa tudi samo carta, kar ji pa seveda tudi pustim ( na prsih ) No, mal več podatkov je :)
|
|
|
|
Koliko mleka popije vaš/a malček/ica? 11.4.2005 22:22:35
|
|
|
|
Magi*
|
živjo! po moje je tebe tale pediatrinja čist iz tira vrgla. to, da se je pupika zredila v 3. tednih za 750g je čisto dovolj, do naslednjič pa za 1150g tudi ni preveč. jaz sem jih itak že nehala poslušat in od takrat imam zadosti mleka, tamala se pa pridno redi;) in obe uživava! prej je bilo pa samo računanje, preračunavanje, spremljanje v tabelah, predalčkanje... lepo se dojita in crkljajta, če se ti zdi potrebno ji pa še dodaj. boš vidla, da bo najlepše steklo, ko se boš nehala obrmenjevat s tem kaj je prav in kaj ni.
|
|
|
|
Koliko mleka popije vaš/a malček/ica? 11.4.2005 22:31:23
|
|
|
|
masinka
|
Hecno....naši pediatri so res tako zanimivi. Vsak ima svoje pogleded na to koliko mora otrok pridobiti na teži. Meni je pediatrinja rekla, da je 500 g ( 3 tedni ) kar dovolj in da naj še naprej dojim. V eni reviji sem prebrala, da bi otrok moral dnevno zrediti za 20-25 g na dan. Torej bi v mesecu dni pridobil na teži 600-750g. Malo večjo težo pa imajo otroci, ki pijejo adaptirano mleko po steklenički. Še nekaj...otrok popije bistveno več mleka kot si ga lahko izčrpamo.
|
|
|
|
Koliko mleka popije vaš/a malček/ica? 11.4.2005 23:03:51
|
|
|
|
Wahoo RR
|
No, najlepša hvala za vse odgovore... Kot sem napisala, ne želim se obremenjevat...in ko berem take odgovre, se sigurno ne bom več :) res pa je zanimivo, ja...kako imajo pediatri različne poglede... hvala punce :)
|
|
|
|
Koliko mleka popije vaš/a malček/ica? 12.4.2005 0:21:01
|
|
|
|
babylove
|
Malček bi moral pridobiti minimalno 150-200g/teden (podatek sem dobila pri odpustu iz porodnišnice). 90 ml mleka pri 1 mesec starem otroku ni dodatek, ampak kompleten obrok.
|
|
|
|
Koliko mleka popije vaš/a malček/ica? 12.4.2005 6:50:02
|
|
|
|
ZARA
|
Zara je tud spila nekje 80-120ml pri 1 mesecu,redila se je fajn...potem pa se je mal ustavlo...Od 6-9 meseca se je zredila 'samo' 780g,pa nobeden ni delel panike...(no razen mene) lp
|
|
|
|
Koliko mleka popije vaš/a malček/ica? 12.4.2005 9:37:00
|
|
|
|
Wahoo RR
|
babylove...zato sem pa napisala...da pri meni pije dolg časa...potem pa včasih tudi 90 ali še več adaptiranega mleka... naj bi pa njen obrok zdej bil okrog 90 ml..sepravi speije veliko veliko več na obrok - ne vsak
|
|
|
|
Koliko mleka popije vaš/a malček/ica? 12.4.2005 10:30:06
|
|
|
|
babylove
|
ja no, mogoče je pa res mali požerušček ;). Če te res zanima, koliko poje, jo pa stehtaj pred in po hranjenju. Tudi jaz menim, da dokler je dojenček zadovoljen (ne godrnja, ne sitnari, je zdrav), je vse v redu. Moj je recimo drobižek (ima kilo manj kot vrstniki), pa se kar naprej smeška. Na videz ni podhranjen, ampak ima prav fletno postavico, vrstniki pa so okrogli kot žogice. Sicer poskušam nekako nadoknadit izgubljeno, ampak vsak pač raste po svojem ritmu.
|
|
|
|
Koliko mleka popije vaš/a malček/ica? 12.4.2005 11:31:32
|
|
|
|
Wahoo RR
|
Ja :) Upam da se je vrgla po očiju..kot sem že napisala...poje ogromno...pa nikjer nič... No, tamala je sigurno zadovoljna, lepo kožo ima in nasploh zgleda super :) Hvala
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?