|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sadje, zelenjava hmmm...
11.4.2005 10:08:01   
Bela
Odkar mam otroka, sem začela bolj zavestno kuhat in gledat na vse izdelke, da bi vsebovali čim manjm takozvanih škodljivih substanc.
In ne morem mimo tega, da se ne zgražam nad sadjem in zelenjavo, ki jo kupim v trgovinah, katera je vsa umetno vzgojena in si sploh ne predstavljam da ima v sebi koristne snovi.
Prav mori me, ko pomislim kakšno hrano nudim svojemu otroku, pravzaprav mi je kr hudo.
Pol pa vidim še takšne stvari kot je to naprimer:
http://www.siol.net/novice/default.asp?page_id=8&article_id=1805040122043062

Po eni strani si mislim, še dobro da imam vrt in vsaj poleti dokaj normalno jemo in za zimo še kaj zamrznem...ampak tud semena žal niso nedolžna...
Nevem, kako ve gledate na to, a meni je grozljivo kruto kam smo pristali...
Nosečnost Porod Dojenček Otrok Vrtec Otroški kotiček
O portalu - Pravila uporabe - Pogoji nakupovanja - O pravicah - Vabilo k sodelovanju - Oglaševanje - Kontakti
Copyright © 2002-05 Ringaraja.Net Vse pravice pridržane
Neposredna povezava do sporočila: 1
   sadje, zelenjava hmmm...
11.4.2005 10:08:47   
Bela
Odkar mam otroka, sem začela bolj zavestno kuhat in gledat na vse izdelke, da bi vsebovali čim manjm takozvanih škodljivih substanc.
In ne morem mimo tega, da se ne zgražam nad sadjem in zelenjavo, ki jo kupim v trgovinah, katera je vsa umetno vzgojena in si sploh ne predstavljam da ima v sebi koristne snovi.
Prav mori me, ko pomislim kakšno hrano nudim svojemu otroku, pravzaprav mi je kr hudo.
Pol pa vidim še takšne stvari kot je to naprimer:
http://www.siol.net/novice/default.asp?page_id=8&article_id=1805040122043062

Po eni strani si mislim, še dobro da imam vrt in vsaj poleti dokaj normalno jemo in za zimo še kaj zamrznem...ampak tud semena žal niso nedolžna...
Nevem, kako ve gledate na to, a meni je grozljivo kruto kam smo pristali...

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   sadje, zelenjava hmmm...
11.4.2005 10:19:08   
Anonimen
Razumem, razumem, Bela, ;) That's life!

(odgovor članu Bela)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   sadje, zelenjava hmmm...
11.4.2005 10:20:48   
baguSka
Jst raj sploh ne začnem mislt na te stvari. Drugač bi blo najboljš se kr v kšno komoro zapret pa tm ostat do konca življenja. Kaj češ. Sprjaznt se mormo s tem. Tko pač je.

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   sadje, zelenjava hmmm...
11.4.2005 13:08:02   
anadejka
Jah Bela sej te čist štekamo.Sam resnica je žal taka da če boš sam o tem razmišljala,boš kmal stradala.
Zadnč sm v Tušu kupila solato.In ko sem jo oprala je bila voda čist zelena.Če bi jo še mal prala bi bla solata že bela!!!Halo!!!A jo štrihajo.Človk se res mal zamisl.Prej nikol ne pomisliš kaj daš v usta.Koliko umetnih dodatkov ki te počasi ubijajo.

Po moje je že to veliko da si večino hrane doma pridelaš,čeprav tut to ni več 100%.Saj veš veliko strupov je že v zemlji in zraku.Poleg tega pa večina ljudi nima teh pogojev.Ker za kšno njivco al pa vrtiček rabiš prostor,predvsem pa čas.

Ne vem kaj naj rečem,čim manj hrane iz konzerv,pa čim več sadja in zelenjave iz domačega vrta.

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   sadje, zelenjava hmmm...
11.4.2005 13:11:50   
Anonimen
Ma Bela meni ni všeč, da je vse skupaj špricano in škodljivo ampak če drugega ni za kupit potem pač jemo to kar je. K sreči imamo doma velik vrt in zato večino zelenjave ter nekaj sadja sami pridelamo doma. Ko je sezona seveda.
Seveda bi mi bilo všeč, da bi lahko jedla zdravo in naravno pridelano hrano ampak potem pozimi praktično ne bi imeli zelenjave, pa kar bi blo v trgovinah bi blo bolj bogo.

No saj pravim, k sreči imamo večino kar doma.

(odgovor članu Bela)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   sadje, zelenjava hmmm...
11.4.2005 13:22:31   
nejcko
Meni je tudi to grozno, priznam, ampak resnično ne moreš nič kaj dosti naredit. Čim manj takih stvari kupovat, to je res, samo kaj boš pa potem jedel? Hvala bogu imajo tudi moji nekaj zemlje, samo res je tudi že ozračje tako onesnaženo in zemlja, da je za zjokat.
Bio hrana - hmmm, to pa tolk košta, da si jo pač lahko privoščijo le tisti, ki imajo denar, revež (med katere se uvrščam tudi sama) pa samo včasih ali pa nikoli. Sicer pa - nekdo lahko fura bio kmetijo, samo kaj, ko mu pa sosed zraven svojo njivo škropi. Pa smo spet tam.

Sem zadnjič nekje zasledila, koliko avtomobilov dnevno gre zjutraj po Celovški cesti v Lj (številka taka, da glava boli) in večina le-teh se popoldne tudi vrača. Mi živimo ob Celovški. Pa pravijo, da moraš vsakodnevno zračit stanovanje, pa otroka na sprehode vozit, pa sam it na zrak. Ja, prosim lepo, kakšen zrak pa je sploh še to????
Ampak potem se pa res lahko samo še v komoro zapreš. Žal, tako je. Tudi sama bi raje živela v nekem bolj zdravem okolju in času, ampak :zmeden2:

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   sadje, zelenjava hmmm...
11.4.2005 13:23:12   
Seven*
Tudi mene to mori. Zato bom letos poskusala imeti svoj vrt in na njem vsaj tisto zelenjavo, ki jo bom rabila za otroka. Sama sem ze od nekdaj obcutljiva na to kaj kupim, zato ful rada kupujem BIO pridelano hrano. Se najraje vidim, da mi jo pokloni kaksen kmet ali jo pa kupim od njega.

Genski manipulaciji pa nazalost ne bomo usli. Skoda je to, da je zadeva ze sla tako dalec, da so izgubili kontrolo nad temi rastlinami. Pac je zelo tezko imeti eno polje gensko spremenjenih rastlin, poleg pa drugo polje. Rastline se bodo prav veselo krizale s pelodom. :((

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   sadje, zelenjava hmmm...
11.4.2005 13:24:29   
Seven*
Aja. Pa se to. Saj se da marsikaj narest. Pazis kaj kupujes, kupujes pri kmetu, na eko trznici.. Res je, da je zadeva dosti drazja, ampak pri zdravju pa ni za sparat...

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   sadje, zelenjava hmmm...
11.4.2005 13:26:54   
Anonimen
Jaz tudi najraje vidim, da mi zadevo pokloni kakšen kmet...samo takih je iz dneva v dan manj.

Aja, kmetje pa nič ne špricajo, nič ne gnojijo in krave zrastejo gor samo od zelene travice na obronkih gozda? Ja, pa verjetno so vijolične barve.

Ne ga srat.

(odgovor članu Bela)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   sadje, zelenjava hmmm...
11.4.2005 13:27:59   
anadejka
Jaooo nejcko sam ne mi o bio hrani.Zadnč sm kupla bio paradižnik KAOOOO.
Prisežem ostal mi je en paradižnik in sem ga imela na kuhinjskem pultu več kot en mesec!!!!Domač paradižnik bi že zdavnej zgnil.Ta se pa tut mal ni spremenu!!!Več kot 1 mesec!!!Čist je bil plastičen,kt da bi bil umeten,pol pa gor limajo nalepke BIO.Dreka ja!!!!

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   sadje, zelenjava hmmm...
11.4.2005 13:31:54   
Anonimen
To sem imela v mislih pri prejšnjem odgovoru, pa se mi ne da na široko. In ja, jabolka, velika kot buče BIO - drek pa bio - v bio jabolkih se črvi zaredijo.

Ne metat dnarja stran za brezveze.

(odgovor članu Bela)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   sadje, zelenjava hmmm...
11.4.2005 13:34:07   
nejcko
Andrejka, saj to je ravno problem, danes pač ne gre več nikomur zaupat. Etiketo lahko bilo kakšno gor nalimajo. In to, kar piše seven, je čisto res - rastline se meh sabo križajo, ozračje je onesnaženo, dež je onesnažen, podtalnica je onesnažena:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((

Res, najbolje je, če od kakšnega kmeta, ki ga poznaš, dobiš, ampak takih je pač bolj malo. Pa vsak kmet tudi ne goji npr. bučk, malancan, itd.
Uf, najboljše so pa jagode, ki jih zdaj prodajajo - brez vonja in okusa, pa z veliiiikoooo barve. Mnjami.

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   sadje, zelenjava hmmm...
11.4.2005 13:37:23   
kofetek2010
In pri Ljubljanskih vrtičkarjih je vse BIO? Nikjer na svetu ni toliko vtričkarjev ob prometnicah kot v LJ! Groza! Doma pridelano? Ja, seveda! Ob pomoči izpušnih plinov!? Polno težkih kovin! :(

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   sadje, zelenjava hmmm...
11.4.2005 13:52:53   
india
Mene sta moja starša naučila vrtnariti po luninem koledarju in to je edina stvar,ki se je pri tem držim. Pognojiti in poškropiti je treba,ker drugače imaš od vsega pridelka esno samo figo,ko je pa že danes sama zemlja tako uničena in izčrpana. Res uporabljamo hlevski gnoj, a tudi druga gnojila in škropiva je treba kupiti, saj včasih ne zaleže prav nič drugega. No, pa doma pripravljena škropiva npr. iz kopriv tudi.
Tako doma pridelamo skoraj vso zelenjavo,ker pa je ogromno pojemo, pa nam zaloge v shrambi začnejo zmanjkovat že nekje januarja.
Tako kupujem na kisokih in niti ne upam pomisliti kako umetno je vse skupaj. Zalogo sadja ( jabolka in breskve ) si naberemo za zimo sami in sicer pri enih,ki imajo ogromne sadovnjake in lahko sadje sam nabereš in zato plačaš manj.
Pri vsem kar kupim pa res ne morem kupovati BIO sadja in zelenjave, ker bi plačala dosti preveč za NEBIO pridelano hrano.
Kdo pa garantira, da je to res BIO pridelano????

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   sadje, zelenjava hmmm...
11.4.2005 14:13:52   
Olivija
Živjo, ker sem totalno neuporabna za vrt :ups:, si ne morem niti kaj dosti z vrtom pomagat. Še dober, da vsaj moj oče posadi solato, kumare, peteršilj, paradižnik, kakšne bučke. Samo to še zdaleč ni dost, da bi od tega kaj zamrznili za pozimi. Imam pa resne namene leost vsaj kakšna zelišča posadit.

Sem pa že razmišljala o eko-kmetijah. Tukaj v Kranju je ena, kjer mi spomladi kupujemo sveže beluši, zadnjič sem pa videla, da imajo tudi eko-krompir. Tako, da se bom zdaj najprej pri njih pozanimala, kakšno zelenjavo še gojijo. Edini problem ostane potem pozimi, ker takrat smo pa odvisni od trgovinske zelenjave.

LP

PS: sem se pa že isto spraševala kot ti, se mi zdi, ko imaš otroke začneš bolj intenzivno premišljevat o hrani.

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   sadje, zelenjava hmmm...
11.4.2005 14:30:39   
SAŠA
Ja ga skor ni kmeta, ki ne bi uporabljal takšne in drugačne dodatke.
Na srečo imamo doma velik vrt ,tako,da je zelenjave domače tudi pozimi kar dosti.
Je pa res da je zadnje čase vse umetno.
Mi smo ne dolgo nazaj kupili v enem centru polento.
Na "srečo"je to polento jedel samo oče.
Je cel teden imel prebavne motnje in slabo počutje.
Ker pa imamo soseda inšpektorja sem ga prosila,če lahko odnese polento na analizo.
REZULTAT:polenta je mogla ven iz polic,ker je bila oporečna.
Pa o tem ni nihče obvestil javnosti.
Ves svet se vrti samo okoli denarja.Žalostno,toda resnično.

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   sadje, zelenjava hmmm...
11.4.2005 14:56:35   
Seven*
Tiste kmetije, ki se gredo EKO kmetovanje imajo stroge inspekcije in si umetnih gnojil ne smejo privosciti. Zato pa dobijo dodatek od drzave za eko kmetovanje.

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   sadje, zelenjava hmmm...
11.4.2005 15:01:55   
Seven*
Kira. Zaenkrat je v Sloveniji zelo malo gensko spremenjenih rastlin. Mislim, da jih vecina pride iz uvoza. Pa tisti sosed mora biti zelo blizu, da tista gnojnica pride do tvoje zemlje. Vecina poljskih rastlin nima tako dolgih korenin, da bi to vplivalo na njihovo rast..

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   sadje, zelenjava hmmm...
11.4.2005 15:03:26   
Seven*
Tud ta sosed mora imeti cisto poleg njivo, da pesticide nese na tvoj del.. :) Ponavadi so eko kmetije manjse kmetije raztresene vsepovsod. Ne gre za mnozicno poljedeljstvo..

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   sadje, zelenjava hmmm...
11.4.2005 17:52:32   
frutka_
Moja kuhinja je prirejena letnim časom, torej to pomeni, da pozimi na naši mizi ni jagod in hrušk temveč repa, zelje...Poleti pa jemo vse kar nam nudi narava. Moji in moževi starši imajo vikend pa babica ogromno kmetijo in teta...tako da večino vsega pridelamo sami.

Hm?! Morda se sliši noro ampak jaz verjamem, da tako kot se spreminja narava se tudi naš organizem in morda stvari, ki so bile nekoč bolj škodljive zdaj v bistvu nam niti niso več tako škodljve, ker smo že nekako imuni.
Sicer pa se mi vseeno zdi, da so to tako majhne količine da od tega ni večje nevarnosti...glede na to da še vseeno živimo v SLO kjer smo relativno zaprti pred svetom mislim da smo že zdravi vprimerjavi s kakšno Ameriko, kjer je jabolko dražje od hamburgerja.

Prakticiram dobro umito sadje ter zelenjavo po potrebi olupljeno, škropivom pa se žal težko izognemo...moja teta vodi integrirano kmetijstvo in vem kakšen hudič je to, ko ti vse zajedavec požre potwm pa kar ostane toča sklati in uniči drevo ter vsa leta dela in rasti, ki si jih vložil...

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   sadje, zelenjava hmmm...
11.4.2005 22:57:54   
Bela
Kako pridelujejo nekateri kmetje in pol prodajajo na tržnicah, kao da je eko ali bio:
nedaleč od naše vasi je bla ena njiva pouhna robide, ma res pouhna, člowk še pomislu ne bi na to, da bi si tam vrt zrihtau.
No, in nekega dne se peljemo mimo in vidimo, da je vse prečiščeno in zorano...
Zdaj pa mi povejte kako je to mogoče...v dobrem mesecu so tam rasle že melancane, paprike, pomidore, plevela niti za vzorec...in je žena že na veliko veselo prodajala na tržnici! V enem mesecu moj bog!!
Naknadno sem pa izvedla, da je v zemljo nametala svega in svašta, brez kakršne koli slabe vesti...se pravi, da tudi če kupuješ od kmeta se veselo nategneš!
Smilijo pa se mi tisti, ki so pristali v bloku brez koščka zemlje.
Sej ni samo sadje in zelenjava tako obdelana, prav zmrazi me k pomislim kako uboge živali vzrejajo in s čim jih hranijo...pol pa ljudje to jedo.Doma imam dokumentarec o klavnicah, me prav zanima koliko ljudi še je meso, po tem ko je videlo ta filmček...
Zelenjava in sadje so še milost napram temu!

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   sadje, zelenjava hmmm...
11.4.2005 23:10:00   
Bela
http://www.gape.org/gapes/prispevki/genskospremenjenahrana.htm

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   sadje, zelenjava hmmm...
11.4.2005 23:12:20   
frutka_
Bela se strinjam.

Midva v bistvu pojeva zelo malo mesa. Nekaj imamo tudi domačega, ker ima babica kure pa druga babica pujske in tako vem od kod prihaja meso. Sicer pa ga kupujeva v Sparu izkljčno od SLO proizvajalcev, ker jim veliko bolj zaupam kot pa tujim.
Pojeva pa tudi veliko ribic, ki so tedensko na mizi.

Tega klanja po TV pa ne morem gledati, ker se mi želodec obrača. Ampak za tisti košček mesa, ki ga dam v usta vem da je pipika bila vesela zunaj na travi in se je pasla z domačo travo, pa Filipove AD3 kapljice je jedla...res!

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?