|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porumeneli zobki
7.1.2009 12:12:40   
viv_
Naši Zarji so kar naenkrat spredej porumeneli zobki. Enke in dvojke. Pojavilo se je pa po Hiconcilu - a je možno da od AB-ja. Pa še zamenjali smo zobno pasto, ampak je še vedno neka jagoda za otroke, ne vem točno katera, sta sami zbirali v štacuni. Umivamo pa tako kot prej 1 do 2-krat na dan.

A naj jo peljem do zobarja?

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porumeneli zobki
7.1.2009 12:14:58   
Mišni
Če se je to naredilo po Hyconcilu, je po moje to potem 100-posto od tega.

Jaz sem tudi imela temne zobe, preden sem si jih dala preoblečt, pa so mi rekli, da je to od antibiotikov. Sicer sem jaz kot otrok jemala veliko antibiotikov še preden sem imela stalne zobe, vendar so rekli,d a je bilo dovolj, da so zametki že bili v kosteh.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.1.2009 12:16:19   
viv_
Zarja je imela to šele drugi AB v življenju. Enkrat je v Italiji dobila Augmentin in sedaj HC. In to ne gre dol, a kako?

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.1.2009 12:18:59   
nena m
Za AB ne vem (moj jih še ni nikoli jemal), je pa imel rumene zobke po tabletah z železom. Je pa porumenelost zelo hitro izginila, ko je prenehal s tabletami.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.1.2009 12:30:34   
tintin
Pomoje je tudi od AB, probaj na tetra plenico malo limone stisnit in potem malo zobke podrgni..limona malo razbeli.
Moj mali je imel mal obarvane od Ehinax Bimbi (je take rjave barve) in je šlo dol.

(odgovor članu nena m)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.1.2009 12:36:55   
nena m
Sem narobe napisala - po sirupu z železom.

(odgovor članu nena m)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.1.2009 12:40:45   
Luni
Viv, gre dol, priporočam pa redno umivanje zob, 1-2x je premalo, 2-3x je potrebno. Zjutraj in zvečer z zobno pasto, po kosilu je zadost brez paste, samo krtačka. Vpraš me user posted image  , imam enga tečneža od foha doma user posted image

(odgovor članu nena m)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.1.2009 13:25:58   
viv_
Evo, sem klicala zobarco...

Je rekla, da nemogoče da 1x od sirupa. Da je mal treba omejit sladke pijače (in naša tamala se res naliva s sokom). Tko da sem se zmenla, da prideva pokazat zobke...

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.1.2009 13:30:25   
Mišni
Ja samo, če je pre imela bele, potem pa takoj po jemanju tega sirupa kar naenkrat rumene, potem po vsej logiki tega sveta to ne more biti od česa drugega.
Razen če je šlo to počasi ali pa če ti tega prej nisi opazila.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.1.2009 13:49:23   
Nika v službi
Ja, AB je strup za zobke. Mi smo do zdaj 2x jemali AB in je prav tako dobila rumene zobke. Vmes smo imeli redni pregled pri zobarci in je povedala, da se z vztrajnim čiščenjem z zobno pasto (čim bolj običajno, brez sladkega okusa) 3x dnevno počasi izboljša oz. odstrani rumeno oblogo. Svetovala nam je še posebno ščetko, ki jo dobiš v lekarni, tako tanjšo, ozko, ne vem, kako se imenuje, ki še bolje očisti bolj skrita mesta.

Smo res sledili navodilom in zdaj ima lepe zobke. S tisto posebno krtačko podrgnemo samo zvečer, ostala umivanja so s klasično krtačko + pasto.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.1.2009 13:56:08   
viv_
No sej, 2.2. mamo zobarco, do takrat bom uvedla 3x na dan umivanje.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.1.2009 14:23:55   
Maxica
Če ti kaj pomaga:
http://med.over.net/forum5/read.php?30,1349526

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.1.2009 14:33:59   
Janya
Imela isti problem pa je men P rekla da je od Ab. Sej je šlo dol ampak smo rabili kar nekaj časa

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.1.2009 20:58:36   
jakaracman
Naša je imela tudi zelo rumene pa Hikoncilu in je v 10 dnevih šlo dol z zelo vztdrajnim drgnenjem zob.

(odgovor članu Janya)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.1.2009 10:49:36   
zaspanka
tudi našemu so porumeneli sprednji zobki in to že takoj prvič po AB. smo bili pri dveh zobozdravnicah in sta obe rekli da je to od AB in da je to kot neka obloga na zobku, ki pa ni škodljiva le izgleda grdo. v 2-3 mesecih na bi izginila in da ni odvisno od tega, če se zobke večkrat umiva ali bolj drgne. hitreje se bo odstranila, če bo otrok večkrat grizel skorjo od kruha in bolj trde stvari.

in res je bilo tako. nam je čisto izginilo in ko smo imeli naslednjič antibiotike je bilo zopet enako, čeprav smo vsakič, ko je pojedel AB takoj zobke umili in je zopet izginilo.
ni pa to enaka obarvanost kot tista od železa oz drugih sirupov. od AB nastane zaradi spremembe kislosti sline.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.1.2009 11:32:50   
gruffalo
Tudi naš mulček je po AB dobil porumele zobke. Problem pri teh AB in sploh pri Hikoncilu je, da ga je treba dajat na 8 ur, in težko naštimaš ure jemanja tako, da ni treba dajat ponoči. Takrat pa nimam srca, da bi ga mučla še z umivanjem zob, ker že AB komaj spravimo dol. In smo še srečni, če ne bruha.
Ne vem, da ne morejo narest sirupa, ki ne bi bil tako ogabno sladek...ok, to je še vedno bolje kot ogabno grenek, pa vseeno...

(odgovor članu zaspanka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
8.1.2009 12:55:13   
Akil
Jaz mojemu AB dam v kozarec soka, čaja.user posted image   Zmešam in to popije. Še nismo imeli težav z zobki.
A katera ve, če je to sploh OK?

Živi vsak dan, kot da je zadnji. Enkrat boš imel prav!

(odgovor članu gruffalo)
Neposredna povezava do sporočila: 17
9.1.2009 12:58:43   
urška76
IZVIRNO SPOROČILO: viv

Evo, sem klicala zobarco...

Je rekla, da nemogoče da 1x od sirupa. Da je mal treba omejit sladke pijače (in naša tamala se res naliva s sokom). Tko da sem se zmenla, da prideva pokazat zobke...

Viv od kolegice ta mali je imel tud obarvane zobke in je zobarca rekla da je to od AB (je bil takrat kar nekaj časa na AB). In jima je dala neke male krtačke s katerimi je šlo potem to dol. Tko da res kar fino umivajta in krtačita zobke.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?