Porumeneli zobki (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

viv_ -> Porumeneli zobki (7.1.2009 12:12:40)

Naši Zarji so kar naenkrat spredej porumeneli zobki. Enke in dvojke. Pojavilo se je pa po Hiconcilu - a je možno da od AB-ja. Pa še zamenjali smo zobno pasto, ampak je še vedno neka jagoda za otroke, ne vem točno katera, sta sami zbirali v štacuni. Umivamo pa tako kot prej 1 do 2-krat na dan.

A naj jo peljem do zobarja?

Mišni -> RE: Porumeneli zobki (7.1.2009 12:14:58)

Če se je to naredilo po Hyconcilu, je po moje to potem 100-posto od tega.

Jaz sem tudi imela temne zobe, preden sem si jih dala preoblečt, pa so mi rekli, da je to od antibiotikov. Sicer sem jaz kot otrok jemala veliko antibiotikov še preden sem imela stalne zobe, vendar so rekli,d a je bilo dovolj, da so zametki že bili v kosteh.

viv_ -> RE: Porumeneli zobki (7.1.2009 12:16:19)

Zarja je imela to šele drugi AB v življenju. Enkrat je v Italiji dobila Augmentin in sedaj HC. In to ne gre dol, a kako?

nena m -> RE: Porumeneli zobki (7.1.2009 12:18:59)

Za AB ne vem (moj jih še ni nikoli jemal), je pa imel rumene zobke po tabletah z železom. Je pa porumenelost zelo hitro izginila, ko je prenehal s tabletami.

tintin -> RE: Porumeneli zobki (7.1.2009 12:30:34)

Pomoje je tudi od AB, probaj na tetra plenico malo limone stisnit in potem malo zobke podrgni..limona malo razbeli.
Moj mali je imel mal obarvane od Ehinax Bimbi (je take rjave barve) in je šlo dol.

nena m -> RE: Porumeneli zobki (7.1.2009 12:36:55)

Sem narobe napisala - po sirupu z železom.

Luni -> RE: Porumeneli zobki (7.1.2009 12:40:45)

Viv, gre dol, priporočam pa redno umivanje zob, 1-2x je premalo, 2-3x je potrebno. Zjutraj in zvečer z zobno pasto, po kosilu je zadost brez paste, samo krtačka. Vpraš me [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , imam enga tečneža od foha doma [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

viv_ -> RE: Porumeneli zobki (7.1.2009 13:25:58)

Evo, sem klicala zobarco...

Je rekla, da nemogoče da 1x od sirupa. Da je mal treba omejit sladke pijače (in naša tamala se res naliva s sokom). Tko da sem se zmenla, da prideva pokazat zobke...

Mišni -> RE: Porumeneli zobki (7.1.2009 13:30:25)

Ja samo, če je pre imela bele, potem pa takoj po jemanju tega sirupa kar naenkrat rumene, potem po vsej logiki tega sveta to ne more biti od česa drugega.
Razen če je šlo to počasi ali pa če ti tega prej nisi opazila.

Nika v službi -> RE: Porumeneli zobki (7.1.2009 13:49:23)

Ja, AB je strup za zobke. Mi smo do zdaj 2x jemali AB in je prav tako dobila rumene zobke. Vmes smo imeli redni pregled pri zobarci in je povedala, da se z vztrajnim čiščenjem z zobno pasto (čim bolj običajno, brez sladkega okusa) 3x dnevno počasi izboljša oz. odstrani rumeno oblogo. Svetovala nam je še posebno ščetko, ki jo dobiš v lekarni, tako tanjšo, ozko, ne vem, kako se imenuje, ki še bolje očisti bolj skrita mesta.

Smo res sledili navodilom in zdaj ima lepe zobke. S tisto posebno krtačko podrgnemo samo zvečer, ostala umivanja so s klasično krtačko + pasto.

viv_ -> RE: Porumeneli zobki (7.1.2009 13:56:08)

No sej, 2.2. mamo zobarco, do takrat bom uvedla 3x na dan umivanje.

Maxica -> RE: Porumeneli zobki (7.1.2009 14:23:55)

Če ti kaj pomaga:
http://med.over.net/forum5/read.php?30,1349526

Janya -> RE: Porumeneli zobki (7.1.2009 14:33:59)

Imela isti problem pa je men P rekla da je od Ab. Sej je šlo dol ampak smo rabili kar nekaj časa

jakaracman -> RE: Porumeneli zobki (7.1.2009 20:58:36)

Naša je imela tudi zelo rumene pa Hikoncilu in je v 10 dnevih šlo dol z zelo vztdrajnim drgnenjem zob.

zaspanka -> RE: Porumeneli zobki (8.1.2009 10:49:36)

tudi našemu so porumeneli sprednji zobki in to že takoj prvič po AB. smo bili pri dveh zobozdravnicah in sta obe rekli da je to od AB in da je to kot neka obloga na zobku, ki pa ni škodljiva le izgleda grdo. v 2-3 mesecih na bi izginila in da ni odvisno od tega, če se zobke večkrat umiva ali bolj drgne. hitreje se bo odstranila, če bo otrok večkrat grizel skorjo od kruha in bolj trde stvari.

in res je bilo tako. nam je čisto izginilo in ko smo imeli naslednjič antibiotike je bilo zopet enako, čeprav smo vsakič, ko je pojedel AB takoj zobke umili in je zopet izginilo.
ni pa to enaka obarvanost kot tista od železa oz drugih sirupov. od AB nastane zaradi spremembe kislosti sline.

gruffalo -> RE: Porumeneli zobki (8.1.2009 11:32:50)

Tudi naš mulček je po AB dobil porumele zobke. Problem pri teh AB in sploh pri Hikoncilu je, da ga je treba dajat na 8 ur, in težko naštimaš ure jemanja tako, da ni treba dajat ponoči. Takrat pa nimam srca, da bi ga mučla še z umivanjem zob, ker že AB komaj spravimo dol. In smo še srečni, če ne bruha.
Ne vem, da ne morejo narest sirupa, ki ne bi bil tako ogabno sladek...ok, to je še vedno bolje kot ogabno grenek, pa vseeno...

Akil -> RE: Porumeneli zobki (8.1.2009 12:55:13)

Jaz mojemu AB dam v kozarec soka, čaja.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Zmešam in to popije. Še nismo imeli težav z zobki.
A katera ve, če je to sploh OK?

urška76 -> RE: Porumeneli zobki (9.1.2009 12:58:43)

IZVIRNO SPOROČILO: viv

Evo, sem klicala zobarco...

Je rekla, da nemogoče da 1x od sirupa. Da je mal treba omejit sladke pijače (in naša tamala se res naliva s sokom). Tko da sem se zmenla, da prideva pokazat zobke...

Viv od kolegice ta mali je imel tud obarvane zobke in je zobarca rekla da je to od AB (je bil takrat kar nekaj časa na AB). In jima je dala neke male krtačke s katerimi je šlo potem to dol. Tko da res kar fino umivajta in krtačita zobke.

Stran: [1]