|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Jok tri mesečnika ...
3.1.2009 20:56:08   
vianne

... med hranjenjem.

Hranim ga po steklenički in sedaj cca 1 teden se skoraj med vsakim hranjenjem  (približno po polovici) prične neutolažljiv jok. Pomislila sem že na 1001 stvar. Najprej, da ga primejo krčki že takoj med jedjo (smo jih imeli dokaj intenzivne po vsakem hranjenju, vendar so že skoraj izzveneli), pa morda da je cucelj z eno luknjo premajhen pa sem prešaltala na dvojko pa je bilo isto stanje (morda še slabše ker je bolj teklo in se mu je nato še zaletelo), pa da ima mogoče kakšne ranice v ustih (npr. afte), ... ne morem ugotoviti kaj je narobe.

A je imela mogoče katera takšen primer ... nakršen koli nasvet bi mi prišel prav.

A ja pa hranim ga z mojim izčrpanim mlekom.

Hvala za odgovore in nasvete!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Jok tri mesečnika ...
3.1.2009 21:00:24   
matic0105
Podobno se je začelo pri nas pri cca3m. So ugotovili refluks. Možno je tudi - menda - da ga zateguje nazaj - ekstenzijski vzorec.

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.1.2009 21:06:00   
Tisana
Pri nas sta bila razlog refluks in alergija. Seveda pa je potrebno preveriti, če ni vzrok tudi v preveč pojedenega zraka. Če daš otroku večjo luknjo na cuclju, ponavadi to pomeni tudi, da pohlasta več zraka. Moj nasvet: vrnite se na manjšo luknjo na cucljo, podirajte kupčke po vsakih popitih npr. 15 ml in če ni bolje, zahtevaj napotnico za na gastro, sploh če se zraven pojavi zeleno blato ali pa celo kri v blatu, pike na koži...

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu matic0105)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.1.2009 21:21:55   
vianne
Prešli smo na manjšo luknjico in kupčka tudi redno podiramo. Blato nima zeleno ...

... naj povem, da ko se začne jok ga dvignem in se konča. Nato ga samo postavim v položaj za hranjenje pa zopet začne jokati, še preden mu približam cucelj.
Je mož probal tako (danes prvič), da mu je na konec cuclja kapnil eno kapljico kuminovega sirupa (se dobi v lekarni in je proti krčkom. Mi smo ga uporabljali za tolaženje -občasno tako, da smo konico dude pomočili v sirup in smo ga tako vsaj lažje potolažili čene je bilo hudo) in je preostalo količino mleka spil brez problema. Tako smo izključili bolečino. Sem pomislila, da morda noče mojega mleka user posted image

Ne vem ... tale jok se prične predvsem kadar je naspan in spočit. Morda je takrat bolj dovzeten za okus mleka in mu ni všeč. Ponoči ni problema (vsaj do sedaj) ko je še zaspan in spije flaškico še napol v spanju. Zaradi tega sem pomislila, da mogoče na mara mojega mleka.

Pa prosim za razlago kaj je to refluks in ekstenzijski vzorec.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.1.2009 21:28:53   
pikicai
ta tema pa tudi mene zanima ker naš mali tudi začel s tem jokom pri 3 mesecih.....črpam si mleko in ga hranim po steklenički....večkrat joka med hranjenjem potem pa ga odložim in ko je v ležečem položaju je pa vredu user posted image

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.1.2009 11:04:04   
fujdo
Pozdravljene,
jst imam tudi 3 m starouser posted image .ki je bila zelo mirna in pridna.jokala skoraj ni nikoli.ampak odkar je napolnila 3 m je katastrofa.jok,jok,jok,.....in nikakor jo potolazit.krcev prej ni imela.mogoce jih ima zdaj?jok sm pripisiovala zamsenem nosku ampak tudi to smo resli.no ne vem kaj nardit????in kaj bi lahko bilo???
no pa se to jutri imamo prvo cepljenje a mi lahko daste kaksen nasvet kaj nardit da otrok ne joka in da bo vse ok!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu pikicai)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.1.2009 15:16:30   
Mandek
Evo, pri nas je podobno čez dan. Full jo zateguje nazaj, nato pa krčevit jok sredi dojenja...27.1.imamo posvetovalnico in bom tam prvo to omenila. Refluks mogoče?

Bistvo je očem skrito. Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu fujdo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.1.2009 19:49:49   
Andromeda
Dober večer!

Isto težavo imamo tudi mi z našim sicer nedonošenim 3-mesečnikom. Že ene 2 dni se dogaja, da potem, ko podre kupčka in malo polije, plane v jok, ki traja cca 15 minut. No, prej se je pa začel dreti že med samim hranjenjem...Vem, da niso krči, ker smo to že dali čez in je drugače izgledalo...

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.1.2009 22:14:14   
Nevaeva
Pozdravljene!

Tudi pri nas so se IDENTIČNE težave začele, ko je hčerka imela 3 mesece. Ko smo ji približali flaško, je sploh ni hotela zagrabiti, ko pa smo ji končno zatlačili cucelj v usta pa je nekajkrat potegnila, potem pa se je začela zategovati. Tako kot je Vianne rekla, tudi pri nas so pomagale kapljice, ki so sladke. Naj povem, da med spanjem pa je normalno. Poleg vsega je tako začela skoraj pol manj jesti. No, zdaj se bom obrnila še enkrat na pediatrino in bomo videli kako naprej.
Veliko sreče!

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.1.2009 13:34:08   
bella83
Mislim, da imam odgovor na to vprašanje. Imam 2 in pol mesečnega fantka in
ga je ravno tako med hranjenjem začelo zvijati (največkrat zvečer) in je začel po parih požirkih neutolažljivo jokati.
Poskusila sem vse možno pa ni bilo uspeha. Nato sem ga poskusila dojiti z nastavkom za dojenje in kar naenkrat...
ni več jokal. Ugotovila sem, da mu pri dojenju mleko očitno preveč teče in ga kar zaliva, z nastavkom pa gre malo počasneje
in ne požira tako hitro. Zdaj se lepo mirno dojiva, brez joka user posted image
Imam sestro (je rodila par dni pred mano) in je imela iste probleme. Ko je poskusila dojiti z nastavkom je jok minil
in mala od takrat naprej mirno je.

Ne vem no, poskusite, če bo pomagalo, pa sporočite če je uspelo user posted image

LP

(odgovor članu Nevaeva)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.1.2009 13:58:15   
vianne
Punce ne vem če je to krivo vendar bom opisala moja opažanje glede D3 kapljic ....

najprej sem začela dajati Plivit D3, ki naj bi ga otroci dobro prenašali. No in so se začeli problemi kot sem jih že v prejšnjih postih opisala. Po dveh dneh uživanja kapljic (začela sem prvi dan dve kapljici, drugi štiri kar je tudi maksimum) in je dobil močne krče. Sprva jih sploh nisem prepoznala saj so bili drugačni kot smo jih do sedaj poznali. Zgleda pa da so se začeli že med hranjenjem zato tak jok. Pri naslednjem obroku (verjetno si je zapomnil bolečino in povezal flaškico s tem) se je začel jokati že pred hranjenjem, ko sem ga dala v položaj sa jesti. Ko sem ga ponovno dvignila se je potolažil. Da je vsaj nekaj pojedel smo ga premotili s kuminovim sirupom v katerega smo pomočili cucelj. Ponoči ko so kapljice popustile, je hranjenje steklo normalno zato sem tudi posumila na Plivit D3. Po prenehanju doziranja kapljic se je stanje umirilo in tudi hranjenje je steklo prav. So ga pa verjetno tudi kapljice zaprle (drugače pokakan 3-4 krat dnevo) in po dveh dneh zaprtja se je pokakal zeleno in gosto kot spasiran grah ter poln črevesnega katarja, ki se ga še danes ne moremo rešiti. Sedaj kaka zopet gorčične barve vendar katar oz. sluz je še vedno prisotna.
Naj povem da sem klicala tudi pediatrinjo in ji povedala glede našega hranjenja in jokanja pa nas je pošiljala v bolnico... hja in kaj bi tam ugotovili.

No in potem sem nabavila Oleovit D3, ki naj bi bil oh in sploh super. No krčkov res ni bilo vendar se mu je razpoloženje čisto spremenilo. Veliko je spal (pred tem je bilo spanje čez dan tabu) ko pa je bil zbujen pa jok non stop. Vglavnem tečko 100 na uro. Nisi mogel nikakor ugotoviti kaj mu fali. Še najbolj me je pa žalostilo to, da si se moral močno namartrati, da se ti je zasmejal. Pred tem je bil non stop dobrovoljček, ko te je zagledal se je smejal ... občutek sem imela kot da je žalosten.

Sedaj mu ne dajem več ne Plivit ne Oleovit in je naš Tibor zopet dobrovoljček. Hranjenje je zopet normalno, veselo se smejimo ... tečkoti smo kolikor je normalno...
Jih pa uživam jaz in upam, da bo več vitamina D3 dobil preko mojega mleka.

Pri nas izgleda da je bil problem v kapljicah.... jaz si drugače vsega tega ne znam razlagati.
Mi je pa včeraj prijateljica razglagla da je njena hči dobila izpuščaje po telesu po kapljicah D3 ... ma ne vem user posted image . Toliko otrok jih normalno prenaša ... mi izgleda da ne.

Rada bi mu jih dajala saj vem kako pomemben je D3 vendar žalostnega obraza in odsotnih oči pri svojem otroku nočem več gledati. Poskušala bom zopet čez čas pa bomo videli kako bo potem.

(odgovor članu Nevaeva)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.1.2009 14:06:28   
mamica1
naš fantek je sedaj star 9 mesecev in pol pa ni nikoli dobival D3 kapljic, ker vsakič ko smo poskusili je imel po njih tako močne krče, da je bilo neznosno. Tudi P je rekla, da naj pač gledamo da bo v hrani dobil te vitamine pa na sončku čim več bit. Sem pa poskusila ad3, plivitd3 in oleovitd3 in je bilo po vseh enako

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?