vianne -> RE: Jok tri mesečnika ... (19.1.2009 13:58:15)
|
Punce ne vem če je to krivo vendar bom opisala moja opažanje glede D3 kapljic .... najprej sem začela dajati Plivit D3, ki naj bi ga otroci dobro prenašali. No in so se začeli problemi kot sem jih že v prejšnjih postih opisala. Po dveh dneh uživanja kapljic (začela sem prvi dan dve kapljici, drugi štiri kar je tudi maksimum) in je dobil močne krče. Sprva jih sploh nisem prepoznala saj so bili drugačni kot smo jih do sedaj poznali. Zgleda pa da so se začeli že med hranjenjem zato tak jok. Pri naslednjem obroku (verjetno si je zapomnil bolečino in povezal flaškico s tem) se je začel jokati že pred hranjenjem, ko sem ga dala v položaj sa jesti. Ko sem ga ponovno dvignila se je potolažil. Da je vsaj nekaj pojedel smo ga premotili s kuminovim sirupom v katerega smo pomočili cucelj. Ponoči ko so kapljice popustile, je hranjenje steklo normalno zato sem tudi posumila na Plivit D3. Po prenehanju doziranja kapljic se je stanje umirilo in tudi hranjenje je steklo prav. So ga pa verjetno tudi kapljice zaprle (drugače pokakan 3-4 krat dnevo) in po dveh dneh zaprtja se je pokakal zeleno in gosto kot spasiran grah ter poln črevesnega katarja, ki se ga še danes ne moremo rešiti. Sedaj kaka zopet gorčične barve vendar katar oz. sluz je še vedno prisotna. Naj povem da sem klicala tudi pediatrinjo in ji povedala glede našega hranjenja in jokanja pa nas je pošiljala v bolnico... hja in kaj bi tam ugotovili. No in potem sem nabavila Oleovit D3, ki naj bi bil oh in sploh super. No krčkov res ni bilo vendar se mu je razpoloženje čisto spremenilo. Veliko je spal (pred tem je bilo spanje čez dan tabu) ko pa je bil zbujen pa jok non stop. Vglavnem tečko 100 na uro. Nisi mogel nikakor ugotoviti kaj mu fali. Še najbolj me je pa žalostilo to, da si se moral močno namartrati, da se ti je zasmejal. Pred tem je bil non stop dobrovoljček, ko te je zagledal se je smejal ... občutek sem imela kot da je žalosten. Sedaj mu ne dajem več ne Plivit ne Oleovit in je naš Tibor zopet dobrovoljček. Hranjenje je zopet normalno, veselo se smejimo ... tečkoti smo kolikor je normalno... Jih pa uživam jaz in upam, da bo več vitamina D3 dobil preko mojega mleka. Pri nas izgleda da je bil problem v kapljicah.... jaz si drugače vsega tega ne znam razlagati. Mi je pa včeraj prijateljica razglagla da je njena hči dobila izpuščaje po telesu po kapljicah D3 ... ma ne vem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Toliko otrok jih normalno prenaša ... mi izgleda da ne. Rada bi mu jih dajala saj vem kako pomemben je D3 vendar žalostnega obraza in odsotnih oči pri svojem otroku nočem več gledati. Poskušala bom zopet čez čas pa bomo videli kako bo potem.
|
|
|
|