Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: ali lahko dam 21 dni staremu dojenčku tob... 1.1.2009 17:31:27
|
|
|
|
hubi
|
Pokliči dežurnega pediatra.
|
|
|
|
RE: ali lahko dam 21 dni staremu dojenčku tob... 1.1.2009 17:33:44
|
|
|
|
Gordana-3
|
preberi priložena navodila. z očmi se ni za igrat ... jaz sem svoji prvi pupi v učko vedno nakapljala dve-tri kapljici mojega mleka in se je vedno popravilo.
|
|
|
|
RE: ali lahko dam 21 dni staremu dojenčku tob... 1.1.2009 17:42:45
|
|
|
|
lutka
|
Lahko. Ko sem rodila je imel žiga vneto oko in so mu že v bolnici dajali te kapljice v oko.
|
|
RE: ali lahko dam 21 dni staremu dojenčku tob... 1.1.2009 17:44:44
|
|
|
|
benika
|
Nikar ne kapaj otroku ničesar v oči, preden ne obiščeš pediatra. Moj sin je imel že od rojstva vnete učke (ven mu je konstantno tekel gnojček). Pri 6. tednih smo bili v posvetovalnici, pa nam je P dejala, naj ničeser ne dajemo v oko. Potrebno ga je le spirat s fiziološko tekočino (ne s kamilicami) ter masiranje solzevodov. Pa še to, ni nujno, da ima otrok vnete učke, lahko se mu le mašije solzevodi.
< Sporočilo je popravil benika -- 1.1.2009 17:45:49 >
|
|
|
|
RE: ali lahko dam 21 dni staremu dojenčku tob... 1.1.2009 17:50:41
|
|
|
|
Pikapolonica_
|
Ja, ti mu kar daj kapljice. Kaj je bolj normalnega kot pa to, da daš otroku !21dni staremu!, antibiotične kapljice v oči, katere je predhodno mogoče že kdo uporabil? Da bo bolje spal, pa mu še nalij šilček žganja
|
|
RE: ali lahko dam 21 dni staremu dojenčku tob... 1.1.2009 17:59:24
|
|
|
|
Hope2
|
Naš je imel tak vnet uček, da nisem utegnila brisat, v 5 minutah je na poušterčku naredil velik rumen flek . V enem dnevu sva pozdravila z mojim mlekom. Večkrat na dan sem mu spirala uček, mal masirala solzevod in se je vidno izboljševalo. Star je bil 1 mesec.
|
|
|
|
RE: ali lahko dam 21 dni staremu dojenčku tob... 1.1.2009 18:11:49
|
|
|
|
ZvezdicaZaspanka
|
Razen materinega mleka mu ne dajaj v uček nič drugega, brez vednosti pediatra! Ampak mleko bi moglo pomagat, zato probaj najprej s tem. Kakšno kapljico mu vbrizgaj par krat na dan in bo hitro bolje.
|
|
|
|
RE: ali lahko dam 21 dni staremu dojenčku tob... 1.1.2009 18:20:26
|
|
|
|
TomTaylor
|
Predvidevam, da imaš kapljice Tobrex že doma (kajti dobi se jih le na recept zdravnika). To so antibiotične kapljice, ki jih je po odprtju v določenem času treba zavreči. Kot prvo, se nobenemu, sploh pa ne otroku oz. novorojenčku, ne daje zdravil (še najmanj pa AT) po lastni presoji. Z nepravilno uporabo Tobrexa lahko kvečjemu narediš še večjo škodo. To z materinim mlekom lahko pomaga, ampak je treba pazit, da se mleko kane na sterilno gazico oz. da se kane direktno iz dojke v učka. Pri nas se je obneslo masiranje solzevodov in izpiranje s fiziološko raztopino, pri čemer smo pozimi morali paziti na to, da smo po izpiranju očke temeljito osušili (s sterilno gazo, seveda). Takole na lastno pest se pa z zdravili ni za zezat!
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?