ali lahko dam 21 dni staremu dojenčku tobrex kapljice v vneto oko (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

lara žana -> ali lahko dam 21 dni staremu dojenčku tobrex kapljice v vneto oko (1.1.2009 17:27:10)

OJ

ZANIMA ME ČE LAHKO DAM 21 DNI STAREMU DOJENČKU V VNETO OKO TOBREX KAPLJICE?
KAKO BI NAJBOLJE POZDRAVILA VNETJE, SICER IMAMA ČEZ TEDEN DNI POSVETOVALNICO, ALI NAJ GREM PREJ K ZDRAVNIKU, STRAH ME JE DA SE VZUNAJ ŠE BOLJ NE VNAME

HVALA ZA ODGOVOR,

LIDIJA

hubi -> RE: ali lahko dam 21 dni staremu dojenčku tobrex kapljice v vneto oko (1.1.2009 17:31:27)

Pokliči dežurnega pediatra.

Gordana-3 -> RE: ali lahko dam 21 dni staremu dojenčku tobrex kapljice v vneto oko (1.1.2009 17:33:44)

preberi priložena navodila. z očmi se ni za igrat ... jaz sem svoji prvi pupi v učko vedno nakapljala dve-tri kapljici mojega mleka in se je vedno popravilo.

lutka -> RE: ali lahko dam 21 dni staremu dojenčku tobrex kapljice v vneto oko (1.1.2009 17:42:45)

Lahko. Ko sem rodila je imel žiga vneto oko in so mu že v bolnici dajali te kapljice v oko.

benika -> RE: ali lahko dam 21 dni staremu dojenčku tobrex kapljice v vneto oko (1.1.2009 17:44:44)

Nikar ne kapaj otroku ničesar v oči, preden ne obiščeš pediatra.

Moj sin je imel že od rojstva vnete učke (ven mu je konstantno tekel gnojček). Pri 6. tednih smo bili v posvetovalnici, pa nam je P dejala, naj ničeser ne dajemo v oko. Potrebno ga je le spirat s fiziološko tekočino (ne s kamilicami) ter masiranje solzevodov.

Pa še to, ni nujno, da ima otrok vnete učke, lahko se mu le mašije solzevodi.

Pikapolonica_ -> RE: ali lahko dam 21 dni staremu dojenčku tobrex kapljice v vneto oko (1.1.2009 17:50:41)

Ja, ti mu kar daj kapljice. Kaj je bolj normalnega kot pa to, da daš otroku !21dni staremu!, antibiotične kapljice v oči, katere je predhodno mogoče že kdo uporabil? Da bo bolje spal, pa mu še nalij šilček žganja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Hope2 -> RE: ali lahko dam 21 dni staremu dojenčku tobrex kapljice v vneto oko (1.1.2009 17:59:24)

Naš je imel tak vnet uček, da nisem utegnila brisat, v 5 minutah je na poušterčku naredil velik rumen flek[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. V enem dnevu sva pozdravila z mojim mlekom. Večkrat na dan sem mu spirala uček, mal masirala solzevod  in se je vidno izboljševalo. Star je bil 1 mesec. 

ZvezdicaZaspanka -> RE: ali lahko dam 21 dni staremu dojenčku tobrex kapljice v vneto oko (1.1.2009 18:11:49)

Razen materinega mleka mu ne dajaj v uček nič drugega, brez vednosti pediatra! Ampak mleko bi moglo pomagat, zato probaj najprej s tem. Kakšno kapljico mu vbrizgaj par krat na dan in bo hitro bolje.

TomTaylor -> RE: ali lahko dam 21 dni staremu dojenčku tobrex kapljice v vneto oko (1.1.2009 18:20:26)

Predvidevam, da imaš kapljice Tobrex že doma (kajti dobi se jih le na recept zdravnika). To so antibiotične kapljice, ki jih je po odprtju v določenem času treba zavreči. Kot prvo, se nobenemu, sploh pa ne otroku oz. novorojenčku, ne daje zdravil (še najmanj pa AT) po lastni presoji. Z nepravilno uporabo Tobrexa lahko kvečjemu narediš še večjo škodo.

To z materinim mlekom lahko pomaga, ampak je treba pazit, da se mleko kane na sterilno gazico oz. da se kane direktno iz dojke v učka.

Pri nas se je obneslo masiranje solzevodov in izpiranje s fiziološko raztopino, pri čemer smo pozimi morali paziti na to, da smo po izpiranju očke temeljito osušili (s sterilno gazo, seveda).

Takole na lastno pest se pa z zdravili ni za zezat!

Petr_a -> RE: ali lahko dam 21 dni staremu dojenčku tobrex kapljice v vneto oko (1.1.2009 21:10:21)

Seveda da lahko daš.
Evo ti dam linkk od P

http://med.over.net/forum5/read.php?46,5010422,5010460#msg-5010460

mamči -> RE: ali lahko dam 21 dni staremu dojenčku tobrex kapljice v vneto oko (2.1.2009 0:46:47)

IZVIRNO SPOROČILO: Petr_a

Seveda da lahko daš.
Evo ti dam linkk od P

http://med.over.net/forum5/read.php?46,5010422,5010460#msg-5010460

Ja. Razen, če so že dalj časa odprte, pol jih raje ne uporabljaj.

Stran: [1]