|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Težave z navajanjem na WC
1.1.2009 10:54:53   
TomTaylor
Pozdravljene,

Jaz pa imam en problem,  zaradi katerega sem res žalostna. Problem je sledeč; doma imamo 3-letnico, ki je že lulala in kakala na WC (lulala že od poletja, kakala pa že kakšen mesec), le čez noč je še imela pleničko. Čez dan je lulat hodila kar sama od sebe in čisto sama opravila, medtem ko je za kakanje včasih povedala, da jo tišči, včasih pa ni rekla nič, ampak ko se je začela držat za ritko smo jo dali na WC in je kakala. Včasih ji je sicer ušlo, ampak nič hudega, se zgodi pri malčkih. Res je sicer, da smo jo za kakanje morali bolj "motivirati" oz. "podkupovati" - vsakič je dobila bombonček + obljubo, da ji bomo kupili njeno najljubšo barbiko (Diamond Castle). Ko je že hodila lepo kakat že kakih 14 dni, smo jo odpeljali v trgovino in ji lepo razložili, da si zdaj lahko sama izbere najljubšo barbiko za nagrado, ker je bila tako zelo pridna in ker  tudi lepo kaka na stranišče...Vse lepo in prav. Čez nekaj dni pa šok. Lulanje in kakanje v hlače. En dan, dva dni, cel teden, 14 dni!..Spet smo čisto na štartu - v plenicah. Potem pa sem se spomnila enega dogodka - eno noč ( pa še luna je bila) je vstala iz postelje in očitno tavala po hiši. Običajno, kadar se je takole zbudila, je zbudila tudi naju s partnerjem. Tokrat pa nič - jz imam sicer šibek spanec, pa jo nisem slišala. Ne vem koliko časa je tako tavala po hiši, dokler jz nisem ugotovila, da jo ni v postelji. Iskala sem jo po celi hiši, klicala..pa tišina. Ko me je resno zagarabila panika je začela od nekje jokat. Našla sem jo v kuhinji, kjer sem sicer prej že pogledala, pa je ni bilo. Prestrašena je bila, zelo je jokala. Povedati mi pa ni znala ničesar. Zakaj je šla, kaj je iskala,...nič. Rekla je samo "da se je ustrašila"user posted image ....naslednji dan, oz. še istega dne je začela lulati in kakati v hlače.
Nimam pojma, kaj je je revico tako zmedlo, očitno pa je bilo dovolj hudo, da smo spet na štartu. Zdaj se zaradi tega dogodka zaklepamo v spalnico, ampak škoda je že narejena. Lepo prosim za vaša mnenja in predloge. Kaj naj storim, da bomo čimhitreje spet nazaj na WC-ju? Vem, da jo ne smem siliti, ampak misel na to, da smo se toliko trudili za nič, me žalosti...

Lepo prosim za pomoč, nasvete!

Hvala!

< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 1.1.2009 10:55:12 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Težave z navajanjem na WC
1.1.2009 14:13:39   
hubi
Mi imamo enak problem, s tem da traja že več kot en mesec. Prej je normalno lulal na kahlo več kot pol leta. Pa smo probali z nagrado, pa z opozorilom, da se to ne sme, ampak nič. Če ga pa hočem sama dati na wc, se pa dere ko sraka. S tem, da v vrtcu pa normalno hodi na wc.
Čakamo pa novega člana, tako da malo upam, da je mogoče to razlog, čeprav dojenčka nismo nikoli preveč omenjali.
Bi bila prav tako vesela vsakega nasveta.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Težave z navajanjem na WC
1.1.2009 21:53:13   
ALINA55
Tudi pri nas je bilo približno tako in ko je sledila nagrada (igrača po lastni želji), pa je bilo spet vse kot na začetku. Enostavno nisem več posvečala nobene pozornosti za spodrsljaj (čeprav je bil sprva pogost), ga v miru umila, preoblekla, nič komentirala in v štirinajstih dneh je bilo spet vse OK, kot, da se vmes ni nič dogajalo. Pa upam, da tako tudi ostane. Mislim, da je to le faza, ki slej ko prej mine.

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Nadomestna in dopolnilna komunikacija
Oktober je mesec ozaveščanja o NDK, ki omogoča komunikacijo osebam s težavami govora. V Sloveniji pa se soočamo z izzivi...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.