TomTaylor -> Težave z navajanjem na WC (1.1.2009 10:54:53)
|
Pozdravljene, Jaz pa imam en problem, zaradi katerega sem res žalostna. Problem je sledeč; doma imamo 3-letnico, ki je že lulala in kakala na WC (lulala že od poletja, kakala pa že kakšen mesec), le čez noč je še imela pleničko. Čez dan je lulat hodila kar sama od sebe in čisto sama opravila, medtem ko je za kakanje včasih povedala, da jo tišči, včasih pa ni rekla nič, ampak ko se je začela držat za ritko smo jo dali na WC in je kakala. Včasih ji je sicer ušlo, ampak nič hudega, se zgodi pri malčkih. Res je sicer, da smo jo za kakanje morali bolj "motivirati" oz. "podkupovati" - vsakič je dobila bombonček + obljubo, da ji bomo kupili njeno najljubšo barbiko (Diamond Castle). Ko je že hodila lepo kakat že kakih 14 dni, smo jo odpeljali v trgovino in ji lepo razložili, da si zdaj lahko sama izbere najljubšo barbiko za nagrado, ker je bila tako zelo pridna in ker tudi lepo kaka na stranišče...Vse lepo in prav. Čez nekaj dni pa šok. Lulanje in kakanje v hlače. En dan, dva dni, cel teden, 14 dni!..Spet smo čisto na štartu - v plenicah. Potem pa sem se spomnila enega dogodka - eno noč ( pa še luna je bila) je vstala iz postelje in očitno tavala po hiši. Običajno, kadar se je takole zbudila, je zbudila tudi naju s partnerjem. Tokrat pa nič - jz imam sicer šibek spanec, pa jo nisem slišala. Ne vem koliko časa je tako tavala po hiši, dokler jz nisem ugotovila, da jo ni v postelji. Iskala sem jo po celi hiši, klicala..pa tišina. Ko me je resno zagarabila panika je začela od nekje jokat. Našla sem jo v kuhinji, kjer sem sicer prej že pogledala, pa je ni bilo. Prestrašena je bila, zelo je jokala. Povedati mi pa ni znala ničesar. Zakaj je šla, kaj je iskala,...nič. Rekla je samo "da se je ustrašila"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ....naslednji dan, oz. še istega dne je začela lulati in kakati v hlače. Nimam pojma, kaj je je revico tako zmedlo, očitno pa je bilo dovolj hudo, da smo spet na štartu. Zdaj se zaradi tega dogodka zaklepamo v spalnico, ampak škoda je že narejena. Lepo prosim za vaša mnenja in predloge. Kaj naj storim, da bomo čimhitreje spet nazaj na WC-ju? Vem, da jo ne smem siliti, ampak misel na to, da smo se toliko trudili za nič, me žalosti... Lepo prosim za pomoč, nasvete! Hvala!
|
|
|
|