|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Antidepresivi in nosečnost
31.12.2008 15:49:53   
TomTaylor
Ne vem kje vprašat, zato bom kar tule.

Zanima me ali je katera kdaj jemala kakšne antidepresive (Asentra, Cipralex,...) v času nosečnosti?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Antidepresivi in nosečnost
31.12.2008 16:15:10   
Dashenka
Osebnih izkušenj z abtidepresivi sicer nimam, sem pa malo pobrskala, kaj pravi stroka.

FDA (ameriška agencija za zdravila) pravi za

Sertraline (ZOLOFT) - FDA pregnancy category C.

"SSRI antidepressants may cause serious or life-threatening lung problems in newborn babies whose mothers take the medication during pregnancy.
However, you may have a relapse of depression if you stop taking your antidepressant during pregnancy. If you are planning a pregnancy, or if you become pregnant while taking Zoloft, do not stop taking the medication without first talking to your doctor. It is not known whether Zoloft passes into breast milk or if it could harm a nursing baby. Do not use this medication without telling your doctor if you are breast-feeding a baby. Do not give Zoloft to anyone younger than 18 years old without the advice of a doctor. Zoloft is FDA-approved for children with obsessive-compulsive disorder (OCD). It is not approved for treating depression in children."

Escitalopram (CIPREALEX, LEXAPRO)

FDA ALERT [07/2006] – Infant Persistent Pulmonary Hypertension
The results of a study that looked at the use of antidepressant medicines during pregnancy in  mothers of babies born with a serious condition called persistent pulmonary hypertension of the newborn (PPHN) were recently published in a medical journal.
Babies born with PPHN have abnormal blood flow through the heart and lungs and do not get enough oxygen to their bodies.  Babies with PPHN can be very sick and may die.  The study results showed that:
  • babies born to mothers who took selective serotonin reuptake inhibitors (SSRIs), the family of medicines Luvox belongs to,
  • 20 weeks or later in their pregnancies,
  • had a higher chance (were 6 times as likely) to have persistent pulmonary hypertension (PPHN),
  • than babies born to mothers who did not take antidepressants during pregnancy.
The FDA plans to further look at the role of SSRIs in babies with PPHN.
Talk to your doctor if you are taking lexapro and are pregnant or are planning to have a baby.  You and your doctor will need to talk about the best way to treat your depression during pregnancy.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.12.2008 16:30:09   
naia
pred nosečnostjo sem cca. 5 let jemala antidepresive paroxat, a ko sem naredila test sem jih takoj opustila (tudi psihiater isto svetoval), tako da ti priporočam, da jih opustiš, če boš lahko...rečeno mi je bilo, da bi bilo zelo dobro, če bi zdržala vsaj prve tri mesece brez AD oz. po dopolnjenem sedmem mesecu naj ne bi več toliko škodovali...če je pa ful kriza, je pa bolje, da jih jemlješ kot pa da imaš težave...

načrtuješ ali si noseča?

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.12.2008 16:50:57   
TomTaylor
Sem jemala Asentro manj kot 1 leto, zaradi planirane nosečnosti sem jo pred 2 mesecema začela postopoma opuščat, tako, da sem bila zdaj 1 mesec brez njih. Zdaj sem zanosila in me zanima, ali bi lahko bilo karkoli lahko narobe s plodom. Je pa res, da mi razpoloženje zdaj ful niha, deloma zaradi hormonov, deloma pa zato, ker ne jemljem več AD.

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.12.2008 18:23:36   
naia
no saj, potem jih sploh nisi jemala odkar si zanosila...ne obremenjuj se, ker boš s tem škodila sebi in svojemu babyju...ne verjamem, da si lahko kako škodila...veliko punc je donosilo zdravega otroka in celo nosečnost jemalo AD...brez skrbi in se osredotoči zdaj na svojo pikico v trebuščku...

srečno...

Neposredna povezava do sporočila: 5
31.12.2008 19:47:32   
TomTaylor
naia - hvala user posted image

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.1.2009 15:57:03   
bjondi
Tom Taylor ne sekiraj se za nihanje razpoloženja...jaz nisem na AD pa mi niha vsak dan al pa kar po vremenu...
Čuvaj pikico ali pikota ,ki raste v tebi...objemček...

Neposredna povezava do sporočila: 7
1.1.2009 19:07:08   
Čupka
Asentra je generik Zolofta, o tem ti je zgoraj pisala Dashenka. Glede na to, da si pred zanositvijo opustila AD ne more bit nič narobe.
Razpoloženje pa niha vsaki zdravi nosečnici, tako da ne skrbi. Poskusi se čimbolj razvajati in uživaj v tem čudovitem obdobju, sploh ker je bilo detece željeno in planirano. Tako da odrini vse skrbi in preprosto uživaj!

Neposredna povezava do sporočila: 8
2.1.2009 10:07:14   
pokec3609
Zdaj ko tole berem od AD....sicer ne vem če ima to kakšne veze......meni vem da so 6 let nazaj v 7 mesecu nosečnosti, ko sem bila en mesec v bolnici zaradi zelo nizkega hemoglobila (75) in sem tam dobivala potem dve inekciji na dan za to, da se mi je kri malo popravila dajali tudi Apaurin in to one ta zelene 5 mg.
Seveda sem jih takrat veselo jemala......sicer s hčerkico sedaj po tolikih letih ni nč narobe samo me pa vseen zanima ( tako ko gledam za nazaj) zakaj hudiča sem mogla to žret?

Je pa res, kolikor se spomnim, da sem bila skoz neki cmerava, ampak ne zaradi druzga kakor zaradi tega, ker sem morala bit v bolnici in mi niso pustili, da bi vsak dan prišla po inekcije.
Preden sem šla v bolnico in ko sem pri 8 mesecij pol pršla nazaj sem bila čist dobra.

Zakaj se v bistvu sploh predpisujejeo takšni tableti recimo kot so Apaurin.....pa Asentra???

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.1.2009 12:40:28   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: pokec3609

Zdaj ko tole berem od AD....sicer ne vem če ima to kakšne veze......meni vem da so 6 let nazaj v 7 mesecu nosečnosti, ko sem bila en mesec v bolnici zaradi zelo nizkega hemoglobila (75) in sem tam dobivala potem dve inekciji na dan za to, da se mi je kri malo popravila dajali tudi Apaurin in to one ta zelene 5 mg.
Seveda sem jih takrat veselo jemala......sicer s hčerkico sedaj po tolikih letih ni nč narobe samo me pa vseen zanima ( tako ko gledam za nazaj) zakaj hudiča sem mogla to žret?

Je pa res, kolikor se spomnim, da sem bila skoz neki cmerava, ampak ne zaradi druzga kakor zaradi tega, ker sem morala bit v bolnici in mi niso pustili, da bi vsak dan prišla po inekcije.
Preden sem šla v bolnico in ko sem pri 8 mesecij pol pršla nazaj sem bila čist dobra.

Zakaj se v bistvu sploh predpisujejeo takšni tableti recimo kot so Apaurin.....pa Asentra???

Ja v prvi nosečnosti, ko sem bila tudi jaz v bolnišnici sem tudi dobivala te zelene kapsule, nimam pojma zakaj sem jih sicer dobivala, ampak apaurin to zagotovo ni bil. user posted image

AD se v nosečnosti naj ne bi jemali oz. ja, če tako določi psihiater oz. zdravnik, če bi ocenil, da pričakovana korist opravičuje tveganje za plod (močna depresija, psihoze, preganjavice, možnost samomora,...)

< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 2.1.2009 12:43:50 >

(odgovor članu pokec3609)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.1.2009 19:11:19   
Anonimen
Jaz sem tudi jemala Cipralex 5 let. Sedaj pa prvi mesec delava na user posted image  tako da sem se takoj odpravla k moji psihiatrinji. Rekla je naj počasi neham in tako sva naredili načrt za počasno odvajanje. Zdaj sem že 1 mesec brez, nekaj razpoloženjskih nihanj je bilo ampak sem tako vesela da bom upam a kmalu mamica tako da ni časa za slabo voljo.
Je pa rekla zdravnica da če mi razpoloženje začne ful nihat, joj brez razloga, depresija,.. da jo takoj pokličem in da bova spet počasi uvedle v manjših dozah. Vendar zaenkrat mi gre super, tudi fant mi stoji ob strani, vsak dan se potrudim da grem na sprehod za sprostitev in morem rečt da kar deluje.
Sicer pa sem se odločla zavestno da bom aktivno reševala stranske učinke odvajanja. Je lažje tako kot pa da se prepustiš. Moraš nekaj narediti za to.

Srečno vsem!

Neposredna povezava do sporočila: 11
2.1.2009 19:53:46   
tul
Evo jst sem pa do 8 mes nosečnosti jemala asentro po nasvetu psihiatra in je z sinom vse ok. Jemala sem jo zaradi mrtvorojene hčerke v letu 06 in je bila nova nosečnost zame hudo stresna. Pred porodom sem pa nehala da nebi otrok imel kakšne abstinenčne krize.
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.1.2009 8:50:39   
AnciM
Zakaj se v bistvu sploh predpisujejeo takšni tableti recimo kot so Apaurin.

Enim predpisujejo apaurin v nosečnosti zaradi uravnavanje pritiska. Je pa to blago pomirjevalo. Jaz ga včasih vzamem da lažje spim in se ne sekiram kaj je in kaj bo. Saj veš najbolj škodi sekiranje zaradi tisoč in ene stvari.

< Sporočilo je popravil AnciM -- 3.1.2009 8:51:11 >

(odgovor članu pokec3609)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.1.2009 9:57:42   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: tul

Evo jst sem pa do 8 mes nosečnosti jemala asentro po nasvetu psihiatra in je z sinom vse ok. Jemala sem jo zaradi mrtvorojene hčerke v letu 06 in je bila nova nosečnost zame hudo stresna. Pred porodom sem pa nehala da nebi otrok imel kakšne abstinenčne krize.
lp

Žal mi je za hčerko. Me pa zanima kako si se počutila v nosečnosti ko si bila na Asentri? In kako potem ko si prekinila? Jz sicer močno upam, da bom zdržala brez, ampak vsaka dodatna info. ne bo odveč. Hvala!

(odgovor članu tul)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.1.2009 13:48:58   
naia
IZVIRNO SPOROČILO: AnciM

Je pa to blago pomirjevalo.

joj AnciM...se pa ne strinjam s tabo, to je kr ornk pomirjevalo, si lahko kar hitro odvisen od Apaurina, "blago" pomirjevalo je lahko Persen, ti raje priporočam Persen ali pa kostanjev med...zelo pomiri...

< Sporočilo je popravil naia -- 3.1.2009 13:50:12 >

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.1.2009 14:36:14   
AnciM
IZVIRNO SPOROČILO: naia

IZVIRNO SPOROČILO: AnciM

Je pa to blago pomirjevalo.

joj AnciM...se pa ne strinjam s tabo, to je kr ornk pomirjevalo, si lahko kar hitro odvisen od Apaurina, "blago" pomirjevalo je lahko Persen, ti raje priporočam Persen ali pa kostanjev med...zelo pomiri...

Obstaja še kaj veliko hujšega kot so apaurinčki. Spadajo kar med šibkejša pomirjevala. Itak se pa nobenih pomirjeval (tudi persena) ne sme redno in daljši čas jemat, ker lahko postaneš odvisen.

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.1.2009 14:46:36   
metaaa
Živjo!

Tudi jaz sem ena tistih, ki jemljem antidepresive. Sicer šele 1 mesec, ampak se mi je stanje izboljšalo, tako da se počutim zdravo, ampak zdravo z zdravili. Jemljem Cipralex. Imam že enega otroka, sedaj pa bi rada zopet zanosila. Moja osebna zdravnica mi je rekla, da ta zdravila niso problem, psihiatro pa imam privič šele čez 3 mesece, ki pa ne priporoča.
Zanima me, ali se vam je stanje po prenehanju jemanja stabiliziralo oz. ste lahko s tabletami prenehale?
Zelo sem vesela, da preberem še vaše izkušnje, tako človek dobi občutek, da ni edini s temi problemi na tem svetu.

Lp M

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?