TomTaylor -> RE: Antidepresivi in nosečnost (2.1.2009 12:40:28)
|
IZVIRNO SPOROČILO: pokec3609 Zdaj ko tole berem od AD....sicer ne vem če ima to kakšne veze......meni vem da so 6 let nazaj v 7 mesecu nosečnosti, ko sem bila en mesec v bolnici zaradi zelo nizkega hemoglobila (75) in sem tam dobivala potem dve inekciji na dan za to, da se mi je kri malo popravila dajali tudi Apaurin in to one ta zelene 5 mg. Seveda sem jih takrat veselo jemala......sicer s hčerkico sedaj po tolikih letih ni nč narobe samo me pa vseen zanima ( tako ko gledam za nazaj) zakaj hudiča sem mogla to žret? Je pa res, kolikor se spomnim, da sem bila skoz neki cmerava, ampak ne zaradi druzga kakor zaradi tega, ker sem morala bit v bolnici in mi niso pustili, da bi vsak dan prišla po inekcije. Preden sem šla v bolnico in ko sem pri 8 mesecij pol pršla nazaj sem bila čist dobra. Zakaj se v bistvu sploh predpisujejeo takšni tableti recimo kot so Apaurin.....pa Asentra??? Ja v prvi nosečnosti, ko sem bila tudi jaz v bolnišnici sem tudi dobivala te zelene kapsule, nimam pojma zakaj sem jih sicer dobivala, ampak apaurin to zagotovo ni bil. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] AD se v nosečnosti naj ne bi jemali oz. ja, če tako določi psihiater oz. zdravnik, če bi ocenil, da pričakovana korist opravičuje tveganje za plod (močna depresija, psihoze, preganjavice, možnost samomora,...)
|
|
|
|